Zdravo na site , sakam da prasam iskustvo za poragaj vo Plodnost ,potocno dali moze da se dogovoris so doktor za prirodno so provokacii ?? Ne sum od Bitola pa stres mi e seto toa mislenje koga ke bide dali ke gi prepoznaam na vreme porodilnite bolki i dali ke ima dovlno vreme za da stignam
Јас се породив природно со епидурал. Не сум од Битола и од мојот град ми требаше 3 часа за да стигнам до Плодност. Прворотка бев така да стигнав сабајле во 11 часот со напукнат водењак ама отворена само еден прст болки никакви немав, се породив дури утредента во 11 Преубаво искуство, ме породи доктор Владе Ѓеоргиевски. Кога ќе одип на преглед докторот шти ќе го извериш ќе ти каже што е најдобро за тебе во зависност каква ти е бременоста (во смисла на провокации, епидурал, царски или било што). Со леснооо
Болките и то како ќе ги препознаеш, обично има време да се стигни, сепак е процеп што трај повеќе време, зборни си со доктор секако ама не се стресирај дека нема да стигнеш на време. Со лесно
Здраво јас се породив вчера во Плодност и си добив прекрасна ќерка Верувај ке ги препознаеш контракциите,но најдобро оди си на преглед и докторот ке ти каже кога да одиш. Јас бев на преглед на 7 и ми кажа да дојдам на 10 се породив со провокации и сум задоволна од доктор Владко. Со лесно да ти е
Jas bev vo drzava, dr Nikola Veljanovski me porodi - profesionalec. So provokacija bez epiduralna. Za 6 saati se porodi, pomina terminot 2 dena.toj mi ja vodese bremenosta posle 7mi mesec. I se sekavam mi rece - dali sakas da se porodis,dezuren sum. Ke ti stavam ampula, ako plodot e sozrean ke pocnat bolkite, ako ne e - ke cekame. Vo 5 satot porucek mi pocnaa bolkite i vo 11 bez 15 veke bev porodena. E Sega vo bolnicata se znae kako od sfrj kreveti i uslovi, ama pa posle 1 nedela si zaminav sose sin mi. So les majka.
Jas bev vo ponedelnik kaj Dr Vlatko , na pregled mi kaza deka sum otvorena eden prst, i sledno mi zakaza za vo ponedelnik pregled , ova mi e 2 bremenost, so prvoto vo 37 nedela mi pukna vodenjak bolki dobiv po 12 casa , i za 4 casa se porodiv vo drzava bolnica , poradi ne dobro iskusvo vo drzavna ovoj pat se resiv za vo Plodnost
Зависи,природно или царски. Дали ќе има дополнителни трошоци. Отворете на страната, има ценовник мислам дека.
И кај мене слично беше, отворена 3 прсти и ми закажаа пораѓај по два дена. По два дена отворена бев 5 прсти, па со провокација се породив во Плодност. Исто со првото ми пукна водењак, со второто не. Е сега имај во предвид дека со второ побрзо се отвараш. Евентуално да провериш порано, пример во сабота во твојот град колку си отворена за да не ти е во мисла.
Bas i za toa ovoj pat poveke mi e strav , zatoa sto sosema po razlicno , fala na sovetot taka i ke napravam ke otidam kaj maticnata za sekoj slucaj
Доктор Сотир ме пораѓаше мене со договорен царски рез кога работеше во државната болница. Супер е докторот. Моментално е на одмор надвор од државата
Веројатно. Сигурна сум дека тогаш на маж ѝ му дозволуваа да оди, само него. Сега како е, не би знаела да кажам.