Од Зегин купив јас и мрежести гаќи и Вир влошки, ама дома почнав повисоки обични да носам одма и попрактично ми беше.
@kristina.k уште ова. Шо мислиш, на бабицата, како да ја наречам, таа што ѝ помагаше во породувањето на Кристинка, да ѝ купам нешто и нејзе? Една бомбониера, сега ми текна на неа.
На докторката и дадов пијалок и бомбоњера, за сите мед сестри/акушерки однесовме торта, кафе, сок на денот кога си отидовме дома. Инаку Кристинка на денот кога си отидовме не беше на смена ама пијалокот и бомбоњерата беа во украсна кеса наменети за неа.
I mene me porodi Kristinka, ama me porodi sabajleto koga i zavrsi dezurstvoto i zamina na odmor. Ke i dadam na kontrolata koga ke odam. Imam bomboniera, kafe i pijalok. Za kolku vreme ti rece za kontrola? Mene za eden mesec.
Prvata kontrola ke odam kaj nea, posle ke prodolzam kaj Gurzanova. Sepak jas bev so carski i komplicirana operacija imav, zatoa ke odam tamu.
За мојот царски беше со Др Николина тоа беше пред 4 год, Николина ја водеше операцијата Маја помагаше, таа ми ја шиеше раната, од тогаш досега сиг има и повеќе искуство, јас супер поминав.
Немам слушнато некој неа да ја одбери за пораѓај, најчесто се Михајло, Николина или Тихомир. Мој совет некој од нив да си побараш
Јас пак кај Николина планирам здравје, иначе Михајло моментално е најбаран ама е млад мн, затоа за царски не би одела кај него. Кај Тихомир бев пред 3 недели кога имав мало крварење во 11та недела не ме бендиса оти ме прашуваше дали сакам да ме види со спекулум или не, јас му викам ако треба видете ме, тој вели ај ако не крвариш многу не те гледам и некако не ми влеа доверба, дежурен беше тој се погоди. Од Михајло мн се задоволни сиве околу мене што се пораѓаат кај него. Ама јас прво царски и сигурна сум дека и ова ќе биди царски затоа Николина ќе ја барам пак или Никола Велјановски мислам му е презиме.
Една членка има пишувано на почеток на февруари, 74 000 мислам беше, природно со епидурал и плус нешто за бебето, мислам фототерапија дека пишеше. Можиш да се јавиш во Плодност ке ти кажат точно колку кошта пораѓање (природно/царски/во вода) ноќевање епидурал си собираш се, е сега ако испадни нешто плус то е друго.
Јас во август толку платив за царски, околу 91 илјада, ама мислам имаше членка напишано дека е поскапено сега.