Vecerta me primija vo 18h mi otvorija Karton, me vagaja, kanela vo rakata za infuzija I posle toa me kacija vo sobata. Sabajleto vo 8 dojde sestra, pocna so klizma, se istusirav, posle toa mi stavi infuzija, si sednav v kolicka vo 9h pocnaja vo 9 I 20 veke bev porodena.
Имаат испечатени примероци на инфо пултот, баш некни кога бев си зедов, ке ти сликнам покасно за најточно.
Во припрема пред породување спаѓаат, можеби и во Плодност се во пакет за проверка. Преку крв се испитува.
mozi da gi napravite vo medicina na trudot so upat od maticen, dokolku ne vi se napraeni vo 12ned za da ne plakete plus vo plodnost.
Од документи само лични податоци и крвна група(доколку немате документ од трансфузиологија, во Плодност чини 1000 денари испитувањето) ништо останато од тоа што има на нивниот флаер не ми побараа на прием.
Девојки, тие што водите бременост кај матичен а планирате за породување во Плодност од кога почнувате таму да одите на преглед и договор со доктор за царски? Како сте задоволни од докторите во Плодност и дали некој посебно би препорачале за царски? Може и во порака да ми пишете.
Можиш да почниш во Плодност кога сакаш со прегледи, ако не ти игра улога цената на прегледите .Јас конкретно после 36 та почнав и сум кај Владко Презадоволна и за првото бев кај него..Инаку сите се супер лекари само зависи со кој ќе си одговараш најмногу на карактер
Иако сите досегашни препораки укажуваат дека сите доктори во Плодност си ја извршуваат својата задача, јас имам искуство со др. Сотир. Почнав од 36та недела. На првиот преглед само на ехо ме виде, кажа дека рано и ми рече дека не мора секоја недела да одам. На пораѓај цело време беше до мене, иако бев природно без епидурал. Следниот ден, не беше на работа, но имал некои обврски и дојде да ме види како сум. Супер искуство.
И јас имам позитивно искуство со д-р Сотир. Исто од 36та недела почнав да одам на прегледи и бидејќи беше рано и ми закажуваше за 1 недела за преглед.