Пред 4 и пол години царски, дега во август здравје пак таму ќе се пораѓам, царски пак ќе биди, кај Др. Николина. Првиот пат задоволна сум.
Zdravo. Da prasam koja e cenata na priroden poragaj vo plodnost, so i bez epidural. baram na stranata nikade ne mi izleguva cenovnik
Sinolocka како поминавте со царскиот? Како поминавте со спиналната?Кој доктор ви го правеше и ако може детали за постапката од почеток. TNX Со лесно и честитки
Во однос на операцијата поминав одлично. Утрото примаш три инфузии, ти ставаат клизма, се прочистуваш и чекаш за во сала. Мене во 12;40 ми ставија анестезија, па кафетерии, во 12:55 бев породена, а 13:30 веќе бев на интензивна. Ако ти се лоши веднаш ставаат во инфузијата и тоа е тоа. Операцијата е навистина многу брзо безболно немам коментар. Јас лично имав болки до вчера кај резот сега се намалени се трпат, но цело време даваат аналгетоци и плус е индивидуално. Ме пораѓаше др Марија Христова.
Дали сеуште прават ковид тест, во ценовникот е 1000 и за крвна група сите претежно си имаат претходно направено. Навистина се 2000 ама па и не се малце на толку пари
Картонче со крвна група од трансфузија носев за двата пораѓаи, не ми наплатија дополнително. Исто и испитувањата од Хив, хепатит Ц и Б треба да се носат и последните брисеви.
Тие клексани што ти следуваат ако си царски не ги наплаќаат, ама вака не знам, најдобро со тој што ќе те пораѓа да се договориш за терапијата. Друго што ставаат се не се наплаќа дополнително. Се доплаќа за плус испитувања ако има потреба после пораѓај за бебето и за мајката и за фототерапија ако има жолтица. Јас доплатив за дополнително ехо на мозоче (едно ехо е во цената) и електролитен статус за бебето и за фототерапијата (1000 денари од час).
Мене не ми направија ковид тест и ми ја примија крвната група, уште немам платено да видам колку ќе биди цената, ке пишам за некој ден