За разлика од 2019 ко се породив со првата керка се изнаплачив од неубавото однесување на сестрите,во 2021год со втората керка мислам дека толку убаво поминав дури и убаво ми беше и сама што сум ..мислев дека е така оти сум само јас тогаш ама не, повеќето сестри се сменети и гледаат да те расположат мило ми е што сеуште е така ,бидејќи првиот пат 5дена дење ноке плачев од омаловажување дека сум била многу голема и дека мажот ми не се покажал доволно па сама да си се снаоѓам и да си станам инаку и јас породена со царски.. нека ви е здраво и живо бебенцето бацки и поздравче .
Фала да сте живи и здрави Со првото бев 2018та јас и тогаш бев задоволна, ама сега е стварно многу подобро, ептен сум пријатно изненадена.
За тебе полнач за телефон, документи (крвна слика, инфективен скрининг, резултати од брисеви) ако немаш таму ќе ти направат. Јас плус ќе носам антиперспирант, маска за коса, четка за заби (има таму едни малечки), чепкалки за уши, слушалки за моб, лабело и можда некоја шминка. Таму имаш сѐ за лична хигиена, спавача, влечки, мрежести гаќи, влошки, пумпа за измолзување, сѐ шо треба ќе ти дадат. За бебето не треба ништо да носиш, кога ќе ве пуштаат од болница ќе ви донесат облека.
Чешел да не заборавиш. Јас ставив и чорапи за секој случај, претходниот пат ми беа потребни. И кремче и гел за миење лице. И фала што ги спомна чепкалките за уши, тоа имав заборавено.
Има таму листа ќе ти дадат побарај му. Јас сега 16ти август се пораѓав таму царски, преубо поминав, презадоволна сум стварно. Др. Николина и како втор доктор беше Елизабета Чипуроска 2 спавачи (купи си со петлици горе за да можеш да доиш) Пелени за бебе (20 носев) Подметачи (10сиг ќе ти требаат) Влошки мрежести (3 пак носев) Влажни 2 пак, едни за тебе едни за бебе (тие ти ги земаат пелените и влажните за бебе штом се породиш) толку за бебе таму ги пресекуваат во нивни алишта секој ден. 3 микроклизми Гумени влечки И за лична хигиена тоа што мислиш ти. Полнач тие раб... После ќе ти донесат твоите вода, бистар сок, кока кола, одма почнуваш со пиење течности, прво вода голтка по голтка потоа од ко ќе пуштат нозете пиеш повеќе течности за да се исчистиш од спиналната. Со лесно
Од лежењето суканици имам, десет чешли не ме оправаат. Фала ти шо ме потсети, да си ставам уште нешто во ранчето.
Fala ti mnogu i jas Za kaj Dr nikolina sum izvini od koja nedela pocna da odis na bolnica i dali ti bea spakovani vo torbica
Во сигурни раце си, со 2те деца кај неа бев царски. 36та прв пат со упат од матичен, цтг и ехо ми направи, потоа ми закажа царски 38+2 и ми рече Нема потреба повеќе од цтг, ако имаш проблем јави ми се и ќе дојдиш на болница кога сакаш. Се ми беше купено, торбицата после 36та ја спремив. Со лесно и уба мисла
Јас не закажав посебно. На преглед му реков на докторот и ми зеде брис. Е наутро бев, не знам дали попладне земаат.
Здраво, дали некоја од вас ќе можи да ми кажи кои документи ќе ми требаат за пораѓај во плодност без претходни прегледи кај нив? Дали ќе треба да земам некои резултати од кај матичната ?
Документи од последните брисеви и документ за крвна група, ако немаш тие ти земаат крв за да ти одредат