Породување во Плодност или Државна во Битола?

Discussion in 'Бременост' started by NewMommy, Jan 7, 2016.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Крвна група, инфективен скрининг за хепатит Б, Ц и хив и резултат од последните брисеви.

Frost1 likes this.
  2. Bubule2407

Bubule2407 Нов член

Здраво, дали сега има некоја породена во Плодност и знае како се условите за Сопругот да присуствува на пораѓајот?

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не е дозволено и никогаш не било дозволено сопругот да присуствува на породувањето.

4. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

@IRBBB Грешка си.
    За сега моментално не знам.
    Јас за првото сакав, ама се двоумев и искрено според мене поарно шо не присуствуваше. Мене акушерката ми беше морална подршка.
    Другарка моја (кај Кристинка породена) и за првото и за второто присуствуваше сопругот. Со тоа што за второто беше во корона, фино лепо му напраја и него тест и си присустуваше без проблем.
    Значи Кристинка дозволува сопруг доколку е уредна бременост.

IRBBB likes this.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Навистина? :o
    За трето има да седи до мене и песни да пее. :D

6. Malesia

Malesia Популарен член

Поради корона ни посети не примаат сеуште , еве веќе 3 годдини. А можеби има измени прашај си таму

7. пуфленце

пуфленце Истакнат член

Здраво, планирам да се пораѓам Плодност царски за некој месец :D, дали би ми важела крвната група која ја имам од првата бременост бидејќи истата ми е во копија. Оригиналот ми ја имаат земено кога се праѓав првиот пат. Фала однапред

8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

читав на страната на Плодност и пишуваше дека може да присуствува член од семејството. По моја логика на таа сума пари уште да не можи

9. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

А некој да даде мислење за доктор Марија Христовска во Плодност

Inana123 likes this.
  10. tanna13

tanna13 Истакнат член

Првите прегледи ги праев кај неа, фина, смирена, комуникативна, убаво објаснува ама ми делуваше како да не е сигурна во мислењето, па ја сменив со др. Влатко за него имам само пофални зборови професионалец достапен во секое време

WhiteCat33 likes this.
  11. Inana123

Inana123 Истакнат член

Најдобра, бременоста ми ја водеше др. Марија останав и за породување кај неа. Царски супер поминав, лузната скоро и да не ми се познава. Кога отидов со прснат водењак во корона не ме пуштаа кај неа на преглед без негативен тест и чекав во чекална да излезе резултатот. Ми се јави да ме праша до каде сум (дека не сум од Битола и јавив да и кажам дека прсна водењакот и одам натака) и кажав дека сум во чекална, излезе сите во воздух ги крена и ме прими одма на преглед без резултат.Спремна и максимално посветена. Најтопло ја препорачувам.

Lady Maria likes this.
  12. #£¥₩

#£¥₩ Активен член

Здраво мислење за Ана Вангелов и Кристинка во Плодност дали има некој од вас што биле кај нив и дали сте задоволни? Убав ден на сите позз

13. OctoberG

OctoberG Активен член

Девојки, да не знаете колку време задржуваат за природно, а колку за царски? (За во Плодност)
    Фала ви ❤

14. Frost1

Frost1 Истакнат член

5 дена е за царски, а за природно не знам...

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

3 со 5 ако е сѐ во ред.

Немам искуство со породување, ама најпофални зборови за односот на д-р Ана. Се породив предвремено и една ноќ кога таа беше дежурна, јас се чувствував многу лошо. Прв пат во живот ме виде, седна да разговара со мене, сто пати ме понуди ноќта да остани кај мене в соба и бидејќи ја одбив идеше на секој саат да ме провери како сум.
    Можам да замислам колку посветена би била за своја пациентка.

WhiteCat33, Malesia, #£¥₩ and 3 others like this.
  16. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Здраво девојки, сакам да ве прашам за искуство. На првите три прегледи бев во Плодност кај доктор Владко, но во последно размислувам да го сменам и за пороѓај да изберам друг доктор од причина што немам слушнато многу искуства со него, до сега мои познанички биле кај др.Марија и се задоволни од неа. Инаку сега прегледите ги правам кај матичниот доктор од причина што финансиски се големи цените во Плодност. Сакам да слушнам ваши искуства, дали некој вака променил доктор или пак има искуство со некој од овие два доктори да сподели.

17. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Јас прегледите ги правев кај матичниот гинеколог и од 9ти месец направив неколку прегледи во Плодност и тоа кај различни доктори, закажував термин кој мене ми одговара кај кој и да е доктор на смена, од причина што сметам дека во Плодност сите доктори се добри, а и ми одговараше да слушнам различни мислења.
    Два дена пред да се породам бев кај Кристинка и со неа се договорив кој ден да дојдам за пораѓај, се разбира таа сакаше и ми закажа во нејзина смена, ама немав нешто против и така бидна.
    Ако мислиш дека сакаш кај Марија закажи наредно кај неа и продолжи со неа.

LoveIsAllAround likes this.
  18. Malesia

Malesia Популарен член

Топла препорака за Марија и Кристинка

19. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Mnogu vi blagodaram devojki, prva bremenost mi e i nemam iskustvo. Mislev deka nema da mozam da smenam doktor dokolku pocnav kaj eden da odam na pregledi. Ako nekoj drug ima iskustvo so nekoj od ovie doktori ve molam da spodelite, kako i sekoja idna majka sakam da go napravam najdobriot izbor

20. tanna13

tanna13 Истакнат член

Јас првите прегледи ги праев кај др. Марија фина, комуникативна, смирена, љубезна, објаснува. Вториот скрининг го праев кај др. Кристинка од неа ич не сум задоволна мн арогантна, ништо не ми објасна зборојте со клешта чоек да му ги вади, ужас, па продолжив со прегледи кај др. Марија. Па во 32недела ја сменив со др. Владко, од него сум презадоволна професионалец, стручен,грижлив,љубезен, достапен во секое време. Тој и ме породи, секој ден идеше во посета. После месец од порогајот имав здравствен проблем се обратив кај него за да ме упати каде да се обратам, секој ден ми се јавуваше да праша како сум. Само пофални зборови за др. Владко вистински професионалец, пред се човек, другар..