На државно скоро е невозможно да добиеш, евентуално ептен врски д аимаш фатено. А Др Сотир сигурно е супер зошто дури беше на државна болница скоро сите родил и кај него се пораѓаа.
Јас со двете деца се породив кај Сотир, задоволна сум многу. На болница епидурал ако имаш пријател анестезиолог.
Da li brijanje pred porod i uzimanje briseva treba potpuno da se odradi kod kuce ili oni tamo rade? Kako ste vi koje ste se vec poradjale?
Zdravo Za poroduvanje vo Plodnost, koi se cenite I sto se e vkluceno za majkata I bebeto? I mislenje za Dr Kristinka? Ubav den na site ☺️
Неколку мислења погоре објавени се новите цени за Плодност. По однос на што е вклучено, за време на престојот се што ти треба имаш од таму и за тебе и за бебе. Еве види и овде. Мене Кристинка ме породи и за двете деца, мене ми е супер. Имам слушнато и незадоволни ама и то е нормално. Имам одено и кај Марија, Владко, Сотир ама ете мене Кристинка ми е најпогодена.
Можеби не е за тука прашањено во оваа тема, но би сакала да прочитам ако има некоја да сподели искуство породување во вода во Плодност? ☺️
За мене едно пре пре прекрасно искуство, уште таму, ме прашуваа, да би одела на трето, како би се породила, па сега си велам дефинитивно во вода, само шо нема да одам на трето Спојлер Еве ја поопширно мојата породилна приказна во спојлерот
Zene koje su imale iskustva sa epiduralom u Plodnost, kakav je osecaj, da li moze da se krece , da li se osecaju noge, kada iskljucuju epidural, da li se osjete i bole te zadnje kontrakcije i naponi? Unapred hvala
Ве молам споделете искуство за прегледи и матичен педијатар по породување во Плодност. Прашав дали има некој пакет породување + прегледите подоцна, но ми рекоа дека секое одење е посебно. Дали откако ќе се породам ќе ми објаснат што треба да правам, каде и кога да го носам бебето итн.? Сакам да продолжам на државно, само да се породам во Плодност.
Сѐ ќе ти објаснат. Обично после 1 недела по испуштање ти викаат да го однесиш бебето на контрола, ама секако тоа е на тебе-ако сакаш можеш да го носиш на преглед кај матичен педијатар или во советувалиште.