Кристинка ме породи со двете деца, јас сум презадоволна од неа. Искуство имам со Марија, помека е, некој по “мајка однос” ми има, ама ете јас сепак бев кај Кристинка, си кликнав со неа. Исто пофалби од мене и за Владко, со него при ужас настинка во почеток на бременост кај шо сите креваа раце не сакаа ни инфузија да ми стават, матичната и беше страв да ми дај било што, јас 10 дена бев жива/умрена ме прими тој во Плодност во дневна болница, па се опоравив. Блиц искуства имам со Сотир и Никола, сите си ја бркаат работата.
Прочитав овде дека е дозволено сопругот да биде присутен на пораѓај во Плодност. Мојот не го пуштија ни да се видиме сите три дена, не ми е јасно како е дозволено да биде присутен на пораѓај, а посетите се забранети.
Мислам дека не, јас имав крварење во втората временост повеќе пати. Така еднаш во 30та недела отидов испаничена Плодност,на крајот од прегледот баш ми кажаа дека не примаат пред 34та недела да си знам доколку дојде до пораѓање. Ама @IRBBB се породи порано и тоа во Плодност, таа можи да кажи најточна информација.
После 34та, пред тоа не. И јас се молев да стигнам до таа недела за да можам да се породам таму и се породив 34+5. Ако можам некако да помогнам, тука сум.
Ти благодарам Јас за сега немам проблем ама роднина се породи пред времено во Скопје бидејќи не можеше на државно и баш сакав да знам дали во Плодност примаат или не
Не знам кој период си се породила, имаше период во короната а и после тоа кога не беа дозволени ни посети. Пример јас во окт ‘23 кога се породив можеше да присуствува таткото, ама па тогаш посети немаше, инаку за првото ко се породив за посета смееше родилката да излези во една просторија, не во собата. Инаку баш денес објавија на фб од Плодност кај што присуствува татко на породување.
Владко Ѓорѓиевски. Голем стручњак а истовремено духовит и непосреден. Препозитивно искуство имав со него и на прегледите и на самиот пораѓај. Топло ти го препорачувам
Те читав во друга тема, ке ти пишев баш да си прашаш за искуства во оваа тема. За царски немам искуство, за маж на породување за природно има можност, за царски не знам, а во однос на цени, можеби има поскапувања, како шо тргнало работава, не знам до кај ќе одиме За најсигурни цени си имаш директно таму на инфо пултот,испечатени, или на тел да ти кажат Е сеа дојде работата од месец во месец да има поскапувања...
Очигледно дека има поскапувања кога на предпоследен преглед трудничко ехо беше 2000 а последно кога бев пред една недела 2500.. така да со цените незнам до каде ќе се оди