Не разбирам која е разликата меѓу обичен царски и царски со епидурал? За овај првиот каква аналгезија се користи?
Незнам.И јас се прашував истото.Ама по мое највероватно се работи за царски со општа анестезија,а поскапиот е со спинална
Oвој ќе да е точен, природен пораѓај со спинална (немаше време за епидурал) 91.000. Породена пред 3 недели.
Дали сеуште прават ковид тест пред породување во Плодност?И што ако испадне позитивен? Слушам има ковид пак па се плашам да не фатам сега баш пред породување..
Дали има некој искуство со др.Александар Јовановски? Бев на преглед 2 пати и многу ми се допадна целиот пристап
Да си одговорам сама со цел да споделам искуство,јас дефинитивно се одлучив за овој доктор конечно после лутање 6 месеци.Нека не ве залажува старата слава на одредени доктори да не спомнувам имиња...ама ако ви треба доктор кој е посветен,иако млад полн со знаење,разбирање и сфаќање сериозно на било што и да чувствувате,достапен за комуникација не се двоумете да го одберете докторот.
Zdravo sho se e potrebno da se nosi pri poragaj vo Plodnost i od koga se odi na pregledi koga ke se vlezi vo 9mesec 36 nedela? pozz
Ништо, се ти даваат. Полнач за мобилен и четка за коса, облека кога ќе излегувате за бебето и за тебе
Здраво девојки. Сакав да ве прашам за прв скрининг кај кој доктор правевте во плодност? Ја се мислам за кај Сотир или кај Таше. Таше знам дека е стручен и многу добар во знаење, нема збор за тоа. Ама мене малце односот негов не ми се допаѓа, знае да се испонаша, знае да навреди и сл. Муабетов ми е дали ќе се посвети саглам на гледањето на ехо или ќе ме помине онака ради реда и ќе каже дека сумља на даун и да ми даде да испитуваме плус за даун она што е 700 евра. Зашто нас 2 пати ни кажа дека само со инвитро може да останам бремена дека немам шанса природно а јас 3 пати останав природно без терапии без ништо. Ама него све тоа му е за пари да лапа, него не му се исплаќа ја спонтано да останам, тој сака инвитро да лапне 2000е, нормално Сега сум на мисла ако може да споделите искуства. Малце може сум надвор од темава...
Јас бев кај др Ана и да ти кажам супер си поминав се објаснува посветена е и достапна е на вибер. А за тестот по моја желба го направив не ми ни спомна прво таа само ми спомна за приска и дека мора истиот ден да се прави скрининг кога ќе земат крв. 9000 денари ти е приска и скрининг прашано пред 2-3 недели