Се да е како што треба само. Пари ќе печалиме Сега прочитав во пораки се имаме пишувано дека 4 дена е хоспитализација со царски. 4 дена со се тој ден претходно што се оди на пораѓај? Има опција на пример сабајлето да одам да не одам од вечер или?
Јас бев со закажан царски,пред 2 месеци, кај Кристинка, не лежев ден претходно, ми рече дојди сабајле во 07:30, во 14:00 ме породи, бев 4 ноќи, 5тиот ден ме пуштија
Epa zavisi od doktorot mozebi I zavisi kako ce se dogovoris. Deka pojceto vikaat od vecer deka gi drzat. Vo petok sum na kontrola I da zakazam pa ce vidime sto ce kaze dr. Kako treba,taka. Ma da ic ne mi se sedi vo bolnica. Se si mislam deka sama ce mi e preterano dosadno I ce nemam sto da dopraam. Aj prviot den neli operacija pa na intenzivna ce go turnes vo spienje vtoriot taka taka, ama od tret den nataka...
Па да,јас и кажав дека не сакам да останувам,ако е можно тоа, и изгледа затоа ми рече сабајле да одам. Инаку првата вечер на интензивна, сеуште возбудена, воопшто не заспав,утре дента цел ден телефонот звони, честитки Втората вечер ќе се изнаспиеш. После нема сигурно да ти биде досадно со бебето, ќе сакаш со него да си бидеш и ќе ти биде интересно, сестрите ќе ги викаш само кога ќе ти уклучат систем
Sestrite ne sedat tuka? Samo po potreba ako gi barash? A bebceto prv pat koga ti davaat da go vidis? Utredenta?
Ne sedat,im zvonis na zvonceto koga ti treba nesto,odma doagaat. Bebeto uste prvata vecer ke ti go donesat na kratko 10 min da go vidis, a od utre denta ti koga sakas im zvonis i ti go nosat, zavisi ti kako ke se osekas
Eeee jakooo. Ne e ko na drzavna znaci. Mozela/nemozela da ti go ostavat. Moze cel den da sedi so mene a moze i cel den da ne sedi? A navecer za spienje mora da sme odvoeni? Mene mi e najvishe za doenjeto. Ako imam mleko da go dojam da ne mu davaat vestacko
Во Плодност многу посветуваат внимание на доењето. Цело време беа до мене додека да научам како треба да го ставам за да фати побрзо. Ми дадоа и вештачка брадавка, прво со таа се научи син ми после тоа без неа. И кога не беше до мене (го сончаа поради жолтица) ел пумпа имав да се молзам и му го даваа и тоа млекце.
Za carski kako im e procesot na cistenje pred poragjaj? So klizma klasicno so cevce ili od prethodniot den davaat cepcinja? Prasuvam zasto imam maka, od hemoroidi sum zatka, nikako da se povlecat i retko skoro ic ne se praznam vo posledno A ako e so cevce mislam deka dobro ce pominam zasto neli se pravi tecna stolicata.
Исто делуваат двете и клизма и чепче ти иде нагон, и се чистиш одеднаш. Малку ќе почекаш баш да дојде појак нагон и идеш. Цимерката завчера и стави чепче не била цел ден отидната и поседе малку околу 5 мин отиде среди раб одма ја средија кај стомакот, дојде анестезиологот и вика ќе бидеш смирена за спинал или целосна идеме, спинал вика и замина на пораѓај толку за 20 мин ја однесоа од кога дојдов ради цтг, колку да и дојде нејзината докторка и маж и, таман се зазборевме...
Jas lani koga pravev operacija, mi dadoja cepcinja I ne se isprazniv, epten malce. Utredenta dr mi rece ti zede cepcinja I mu vikam da 2 pati zasto ne se isprazniv so prviot pat voopsto a so vtoroto sasvim malce I mi rece so izvinenje polna beshe gomna se namacivme Za remedika zboris za cimerkata? Zasto u plodnost mislam deka nemas izbor na celosna ili spinalna, samo spinalna stavaat. Jas ic ne sakam spinalna, sakam celosna ama dr nikako ne popushta