Породување во Плодност или Државна во Битола?

Discussion in 'Бременост' started by NewMommy, Jan 7, 2016.

1. minne992

minne992 Форумски идол

Јас искрено сум разочарана од плодност. Прво требаше да правиме некоии испитувања во државна за малата но докторката ми рече подобро плодност. Ај појдовме плодност, кога гледам таму една докторка од државна ја префтлиле во плодност а истите испитувања и во државна ги прават... во ред тоа помина... една моја пријателка цела бременост ја води во плодност 7 ми месец е и рекоја дека бебето не расти како што треба, таа од тука скопје во систина таму и рекоја се е во ред

2. stilas7

stilas7 Популарен член

Dali za izvrsena druga usluga vo plodnost moze da se plati na rati,na primer sninanje na rengen?

3. NewMommy

NewMommy Популарен член

Феминки извинете што касно го пишувам коментаров, бидејќи како основач на темата требаше порано да го пишам своето искуство. Се породив на 14 март, еден ден после термин во Државна во Битола. Не платив ни денар бидејќи сме ослободени од трошоци на државно, ама платив под рака. Го потплатив докторот и сестрата што ме пораѓаше, но се одеше преку друга сестра што ја познавам, ама таа не беше на смена ама се среди да тече како подмачкано. Се разбира за неа имаше исто така поклон. Ама верувајте не ги жалам тие пари. Знам дека е против законот и дека не смееме ама барем имам лице пак да побарам услуга од сестрата и се пак да си помине во најдобар ред. Се на се плативме 100 евра, а за возврат добив: две провокации, анестезија, пораѓање многу лесно, потполно внимание од персоналот, посети од сестрите и од докторотт за да видат како сум, сместување во 3ка (собата што има ВЦ внатре) и најважно раѓање на здраво бебе. Единствена замерка ми е што не ме видоа на ехо и ќерка ми се роди со папочната врвка околу враот еднаш замотана. За тоа нешто кога дознав многу се изнервирав, а дознав од картонот кога си дојдовме дома. Се на се беше супер и многу професионално си ја работеа работата и докорот и сестрите. Кога би се пораѓала повторно, пак би одела на државно. Е, само да спомнам, храната е за никаде, во смисла ти даваат сува храна, како виршли, буреци, маргарин и леб итн а ти не можеш да јадеш а и не смееш толку сува храна зошто ќе си имаш мака за во ВЦ, а ако си шиена тоа боли корни. Поздрав и ви посакувам лесен пораѓај на сите како мојот :l:

Thallia, Bebulleee and S.Snezana like this.
  4. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

A ako ne e tajna koj e doktoro?

NewMommy likes this.
  5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

@NewMommy. I da ste zdravi i zivi uzivajte sega :*:hug:

NewMommy likes this.
  6. NewMommy

NewMommy Популарен член

Фала ☺ Сега си се гушкаме. А докторот не можам да го кажам заради заштита негова. Ама на кој и да му понудиш пари ќе ги земе само разликата е во тие што бараат и тие што не бараат пари. Ама важно е да имаш некоја врска. Поздрав

S.Snezana likes this.
  7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

@NewMommy. Ako mozi da mi kazis najbrzo porodena mi si vo bt :) kako e procedurata za ednokratna pomos davaat kaj treba da prasam ?

8. NewMommy

NewMommy Популарен член

Да ти кажам искрено мм ги бркаше сите работи и се одеднаш па затоа не знам. Знам ми донесе документи еден куп за потпишување и ги носеше во општина, во социјално, во банка. За еднократна помош од државата за првородено се поднесува во социјално, а за помош од општината, се поднесува во општината. После доаѓа писмо дека е одобрена паричната помош и треба да однесеш трансакциска сметка во банка и си чекаш. Од државата уште немам пари јас, а малото има 2 месеци цели.

S.Snezana likes this.
  9. Ctete

Ctete Популарен член

На моето прашање не му е тука местото но ке прашам.Државна болница Битола или државна болница Охрид.Сеуште не сум бремена но во план е и тоа.Со првото се породив битола и не поминав баш убаво од персонал понашање и услови катастрофа па за второ планирам охрид но ве молам за совети и искуства на тие што биле.фала

10. minne992

minne992 Форумски идол

Јас со првото се породив битола си бев со врски и си поминав супер но персоналот катастрофа и креветите, со второто се породив охрид исто со врска и немам збор , се средено супер персоналот префин чисто средено ако ти треба нешто доајга сестра нонстоп на располагање јас многу сум задоволна од охрид болницата, а битола доколку немаш врска дате гледа некој е страшно, толку е гужва што не се знае кој каде оди и што прави сестрите само викаат , по собите кој сака влегува немаш воопшто малку имтимност

LUCERKA and Ctete like this.
  11. Верче4

Верче4 Популарен член

Мамички јас ќе се пораѓам во Плодност, цела бременост таму си ја водам кај д-р Кристинка. Денес бев на контрола и докторката ми кажа дека ќе заминувала на одмор до 7ми јули а мене ми е термин 2ри јули и многу се загрижив сега многу сакав таа да ме пораѓа посебно што ми ја водеше цела бременост. Сега треба да си изберам друг доктор од таму за контрола и ако не ја дочекам Кристинка и за пораѓај па ве молам вие што се имате пораѓано таму да ми препорачате доктор од кој сте задоволни оти стварно незнам кај кого да одам сега. Фала ви.

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Искрено кој и да ти се погоди,не е ништо страшно.Сите се супер :D

Верче4 likes this.
  13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Мои блики кај Бато беа презадоволни !

Верче4 likes this.
  14. meckicka

meckicka Истакнат член

Za dr kristinka neznam ama za tase ke kazam kako me ima navreduvano nikoj vo drzavna bolnica vo sk me nema taka navredeno me ima napraveno i psihopat duri sega cekam da dojde avgust samo da mu odam so otpusnoto pismo posto togas imam zakazano mr na hipofizata vo bolnicata dr trifun panovski i ke patuvam za bitola

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Роднина моја бременоста ја водеше во Плодност кај Владо Поповски и е презадоволна... :)

Верче4 likes this.
  16. meckicka

meckicka Истакнат член

Ne daj boze nesto da krene na opaku kako kaj mene dr odma e nedostapen go nema nikade a tie sto gi navreduvate potocno nivnite kolegi od strumica me precekaa pred vrata no za zal pak zavrsi loso sega narednata bremenost zdravje boze dr trajanova ke mi ja slede na gak i tamu ke se poragam ako dade gospod super pominav na operacijata na matkata imav pregrada i polip i dr kaza narednata bremenost ke dojdes na gak oti samo jas sledam takvi rizicni bremenosti imami nekoj drugi problemi i se ke bide tamu a inaku nemav nekoj kojznae kakvi vrski za operacijata taka da se odnesuvaat super prema mene a ke kazam oti i dr trajanova e nonstop dostapna za mene sega zasto i da treba i se javuvam zenata e prekrasna veruvajte mi za mene tase e mnogu po bezobrazen od site drugi lekari

17. Верче4

Верче4 Популарен член

Фала ви на сите за одговорите, наредна конторла за околу една недела најверојатно кај Влатко ќе се закажам, па за пораѓај здравје кој ќе се погоди тој ако не ја дочекам Кристинка.

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Двајца се на пораѓај, кои и да се погодат, супер се. Кај мене покрај Др. Кристинка беше и Бато и задоволна сум, немам замерка. Јатрва ми ја породи Др. Марија и таа е презадоволна. Со лесно :*

Верче4 likes this.
  19. Верче4

Верче4 Популарен член

Фала многу :hug::*

kristina.k likes this.
  20. Maneli

Maneli Активен член

Мене терминот ми е на 10ти, незнам дали ќе ја дочекам докторката да се врати од одмор, таа вели дека се е во ред имало доволно плодова вода и дека ќе издржиме до 7ми, искрено малку сум разочарана бидејќи цела бременост ја водам кај неа и сакав таа да ме породи, а сега заминува на одмор, не е професионално од нејзина страна кога знае дека во тој период има трудници што секој момент може да се породат, се мислам за кај Обедниковски да одам доколку има потреба, а кога дознав дека ќе заминува на одмор толку се изнервирав, ми доаѓаше на државна да одам да се породам ама ми прпа, така што пак останува Плодност како опција