Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во државна болница во Штип

Дискусија во 'Бременост' започната од АнеАце, 16 јуни 2021.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    Коса ми се крева кога ќе прочитам како дрско и безобразно се однесува персоналот по болниците како случаите погоре. Кај ги плаќаме сите од џеб, па таму ќе се дереле и ќе ги малтретирале луѓето!! Знаат да бараат докторите по 100000 плата и не им е право кога погрдно ги нарекувале по протести ама затоа за возврат не е никаков проблем они да се изживуваат со народ и да им умираат луѓе од негрижа. :devil::devil::devil: Незнам само како сите ликови вработени по здравствените установи изнајдоа толку врски за да прават што сакаат без никој да ги пипне. Отишла некоја да се породи па у таа паника згора на се некој така да постапува е страшно.

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.200
    Допаѓања:
    169.471
    Уште ова.
    На Др. Магдалена на Огне не и е рано за во пензија?!
    Мене ми се врти у глава дека она нема 60г

3. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    Скоро пред недела дена мислам

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    За Докторот знам дека му е време е за Магдалена незнам ама и таа се повлече со него во пензија..

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.499
    Огнен е од 1 август, а Магдалена од 1 септември. Матични ми беа.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    Знам дека сега и се јавија на золвата таа веќе е влезена во 9ти инаку незнам од кога се точно во пензија :)

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.606
    Допаѓања:
    39.710
    Има ли некоја пред 2 год породена?

8. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Ако не е некој во можност да се породи во приватна клиника, а притоа им е далеку Скопје, тогаш во Штип би препорачала заради тоа што докторите се добри. Другото е ужасно, веќе напишав дека може и да ве фати депресија, ама сепак најбитно е докторот да си ја заврши добро работата. Скоро сите ги знам во Штип, со Станка немам искуство, а за Ристе прв пат слушам. Но веројатно се добри. Бранкица е со искуство, Џидров го фалеа многу прецизно шиел, Наталија искусна и стручна, Габи премногу внимателна и фина, Виолета е достапна, стручна и културна.
    За медицински сестри и болничари спремете ќесиња со кафе, чоколади, и сл. Не те погледнуваат, ама откако ќе им дадеш им паѓа незгодно, па малце од малце по човечки им е односот.

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Па сестри изнапикаа со едвај средно завршено. Насабајле и пред нив да се валаш во болки прво кафе да си сварат е најбитно.
    Знаат да цркаат, ама кога и ти си дрзок со нив ко п*срани се.
    Таа болница не ја бива од сестри, болничари и хигеничари.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.606
    Допаѓања:
    39.710
    А мислиш ли дека во приватните сестрите ќе те думкат? Прочитај во соодветните теми и ќе видеш дека и таму не е идеално, конкретно однос сестра-пациентка.

Нема персонал и тоа е факт. Една сестра не може да држе соби и родилна сала, а и лекови да требува истовремено.

Знаеш ли колку луѓе работат без решение? Многу, околу 100. Претежно горенаведените. Нема да ја биде болницата се додека се чека на партијата и власта.

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    @forumce
    Апсолутно. Ама да не се лажеме и со решение и со договор се влегува таму исклучиво со врски.
    Независно, на прво место е човечен однос без разлика дали си без решение. Пациентите не се криви за тоа дали сестрата шо се дере низ цел ходник е со решение или без.
    Ако им е проблем плата или договор нека го контактираат Венко како што му пратиле писмо да не дава оставка.
    Нема оправдување за тоа шо се понашат ко народот да е стока.

На anggell, Elf, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.606
    Допаѓања:
    39.710
    Потполно си во право, само се надоврзав.

На DarkStormm и GirlRose им се допаѓа ова.
  13. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Обратно отидоа во пензија, прво Магдалена па Огнен. Мене исто така ми беа матични.

14. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.499
    Имаш право. Мене Магдалена ми се водеше. Огнен одеше до сеп.

На Sunshine*baby му/ѝ се допаѓа ова.
  15. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Mislam deka od septemvri i oktomvri im doaga pojacanje na dvajca doktori koi sega se pri kraj so specijalizacijata, taka da ke bidat dobar tim. Ke gi doznaam iminjata pa ke vi pisam.

16. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Мои блиски се пораѓаа во приватни клиники, не дека ги думкаа, ама барем поферски беше, не им се дереа. Можеби не ги научија да дојат и да бидат премајки ама барем не ги ставија жените во депресија. Јас не знаев бебе како се бања, како се држи, што да користам. Овие од приватни клиники тоа го кажуваат. Ама ај за тоа не би да пишувам постови, небитно, научив некако. Пишувам затоа што другарка ми излезе од Штипска болница со депресија, партал ја направија, сите до еден и се дереа, а помош, совет и насоки од никој не доби. Јас одев да ја смирувам и да носам полни кеси за персоналот да се почасти.
    *Многу сум против ова частење. Јас кога се породив на никој ништо не дадов. Ама ете разбирам пред да си оди некој од болница да почасти онака од кеиф. Маж ми го почастил докторот, ама откако се заврши сѐ. А да ги частиш за да се однесуваат со тебе како куче, не е во ред.

Не е мој, ниту било чиј проблем дали се со решение или не. Ни тоа колку се стручни. Тоа е проблем нивен. Прифатиле благородна и одговорна професија, па барем можат да се потрудат малку да бидат човечни, разбирам дека немало персонал, една сестра на 20 родилки, не може да стигне да им исклучи инфузија, ама може малку да си ги скрати задоволствата. Кафе не пијам на работа ако немам време, клиенти не смеам да оставам и да си излезам до град. А не сум медицинско лице, на никој животот и здравствената состојба не му зависат од мене.

На forumce, GirlRose, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    E toa e sestro zlatna koj ima paricki ke si odi vo privatna i nema da se zamara so sestrite od drzavna bolnica, koj nema eve ke cita ovde postovi od drzavni kliniki pa ke si odbere kade saka da ja doceka depresijata.

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.606
    Допаѓања:
    39.710
    Многу жени после пораѓај имаат депресија без разлика кај се пораѓале

19. taurusvirgo

taurusvirgo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    da, jas :D

20. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Имав и јас :)
    Не се породив таму, меѓутоа можам да замислам колку ќе ми беше потешко ако ме третираа како куче.