1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Pa tebe direkno te zemale carski, nemora da insistiraat mnogu, dovolno e da te izlazat deka nemozes da rodis prirodno :) a ti moze i si mozela cim bebeto trgnalo vo kanal vekje..

На referentka, joy1 и DigY им се допаѓа ова.
  2. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Жени дали знаете во систина дали се наплаќаат цтг што ти ги прават?

3. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Не се плашете идни мамички ете јас царски па вистина царски поминав во плодност се пораѓав и на секого ќе ја препорачам со смеа на царски не ни мислев што се случува таму со докторите и сестрите за барселона правевме муабет за одмор и анестезиологот ме занимаваше цело време и веќе бебчо беше надвор за 5 мин дури се зачудив колку брзо, така да ич да не се плашите само позитивно и со лесно.

На LadyC и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    mene mi naplatija 650 mislam

На K.e.ll.y му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.029
    Јaс не плaќaм цтг , нo тaму јa вoдaм целa бременoст.

На LadyC и K.e.ll.y им се допаѓа ова.
  6. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    .
    I so maticniot se konsultirav plus operacijata traese 3 casa I se iskomplicira...sigurno ne me lazele ni taa ni maticniot,posebno sto maticniot ni e semeen prijatel sto nema korist od lazenje

7. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Sekoj ima razlicni I iskustva I problemi koi moze da se javat...sigurno deka I maticnite ti kazale,a I sama znaes rizik za se postoi...bas bidejki si pred poragaj nemoj da si ja polnis dusata so strav I negativni misli..ima mnogu zeni koi bez problem rodile poveke deca... Mnogumina pogresno me razbraa zadovolna sum sto operacijata dobro zazdravea I sto Sega nemam nikakvi problemi..zadovolna sto imase problemi deteto nikako nemozam da bidam ama storija se da bide vo red I go gledav toa..I maticniot pred operacija mi kaza deka mora carski a nema nikakva povrzanost ni so parite ni so bolnicata...imaj si lesna pozitivna misla,I najlesno poroduvanje ti posakuvam...uzivaj vo poslednite denovi pred da go doneses Na svet detenceto I ne se optovaruvaj ni so mojata ni so nekoja druga prikazna

На macunka, l.e.o.n.a 31.07, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    @ariel30 за во Санте верувај за сите МОРА ЦАРСКИ!!! Ама буквално за сите !!!
    Јас се пораѓав таму, РАЗБИРА СЕ ЦАРСКИ, и тоа за ич кур ништо !!!
    Сега кога ќе се навратам ме фаќа бес, дека испаднав мрдната што се клизнав на сторијата дека “Мора“ царски само и само ради годините. Јас и онака си бев настроена на царски и кога го слушнав тоа ми дојде као 1 на 10ка. Имав прелесна бременост, без никаква компликација, бебе наместено како што треба, се ОК ама ете ипак царски.
    ЖИВА ГЛУПОСТ !!
    Потоа видов дека и сите други ги порашаат царски, само кај нив уште пострашно со итен царски, демек морало. И трудови ќе си трпиш и пак царски.
    Инаку други замерки за Санте јас лично немав околу престојот таму, но сторијата дека сите мора царски им е срање .

На joy1, Kitten и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.902
    Aко се пораѓаш таму не. Јас цела бременост ја водам таму и ми рекоа од 32ра па до крај цело време на прегледи ќе сум и се ќе е бесплатно тоа.
    Девојки, Санте не сакам да ги смислам, ама на мм братучетка му по природен пат кај Јегени се породи. И две мои другарки исто така. Може не ми се мене по ќејф, али дека се сите со царски - не се.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Tie sto sami insistiraat ne se carski, sto baraat i vtoro mislenje, mene isto da mi recea treba carski kje se izlazev i kje otidev carski, vo privatna bolnica da bev kje bev 200% carski, bidejki imav indikacii, nemase da me macat tolku, zatoa ustvari vo privatnite povekje zeni se carski, ne gi cekaat mnogu casovi za otvaranje, ne gi nadnosuvaat bebinjata po 10 dena.

На irenna и LadyC им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.902
    Сигурно има врска, сигурно си у право. Јас бев еднаш у Санте за прв скрининг кај Адамова и повеќе не влегов. Не ми виде хематом и крварев 2 недели. А бев за второ мислење и ми го направи уште и матичниот глуп што ме терал депо и утрогестан да примам.
    Еве мене Кацарска ме води во Систина ( напоредно со мојот матичен) и она ми рече дека строго поддржува природен пат со епидурал (сега не дај боже да има индикација за царски, ама па затоа тука ми е матичниот на кој 100% му верувам, за да каже дали сакаат да соберат пари или навистина е морален царскиот у мој случај) и ми раскажуваше како некоја со саати се отварала без да осети нешто и гледала тв. Само за време на пород дека и се намалува за да осети нагон.
    Кој знае. Додека се решам јас кај ќе се пораѓам ќе влезам у 9ти. :D

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Не декa не ги чекaaт туку не ги мaчaт :) ме чекaa мене, ете дoктoрoв рече не сaкaм дa те сечaм пoсле се штo прoјде, ќе чекaме иaкo нештo гo пoпречувaше бебевo дa искoчи, рече дoдекa се дoбри тoнoвите ќе прoбувaме прирoднo и ете успеaвме прирoднo се пoрoдив. :)

На mimidjon, mariz, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    A da zavisi, nekoja se otvara i bez strasni bolki, a jas so bolki od 9 do 12 na 4min posle od 12 do 6 so puknat vodenjak, bolki na minuta, pola minuta i strasni, nadnoseno vekje 8 dena, postelkata deformirana, bebeto mi bese zagreota prvite denovi od nadnosenot i macenje, baska sto bese 4ipol kg, posle me cistea so vakum deka cela postelka se zalepila vo mene, ne da bev pecena za carski, ama ete toa e drzavno, mada i srekjna sum sto uspeav prirodno, no tie denovi mi se horor. A ova vo privatni go nema... Duri pokraj mene i bebeto go macea, na ctg na mene se gubea tonovi na bebeto na sekoja moja kontrakcija... Maceno namaceno, belo vo oci nemase koga se rodi so ispukani kapilari i po lice i celo telo temno, pocna da belee za edna nedela, dali e toa normalno neznam...

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Мислам дека е до политика на болницата а и начин на работа и проценка на докторот секако.

И кај мене до последен момент инсистираа на природен без разлика на се што се случуваше, се додека бебето има добри тонови секако. Сега сум благодарна за истото, инаку немаше да можам после 9 месеци да останам повторно бремена.
    А дека може да има ``чекање и мачење`` и во приватна, може. Јас бев во Германија, во приватна, па ич не ем тинтреа во тој поглед :D.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Не се алчни по парите како нашиве :rofl:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Sto znaci ako se gubat tonovite na kontrakcija? Eve mene denes dva pati mi se desi bukvalno se iskluci ctg i odma za nekolku sekundi se vrati vo normala...:^)

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    тoнoвите се oтчукувaњaтa нa срцетo нa бебетo :) немa врскa тoa сo исклучувaње нa цтг.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Ti se izmestuvalo valjda, ili pak ne citi ctgto :D na sekoja jaka kongrakcija se gubea tonovite, na onaa iskucana linija koja iskaca na hartijata imase prazni mesta, ramno, kako da nema tonovi...

19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    2.170
    Девојки која има повеќе инфо околу породување во систина ја молам да сподели... Ги гледав пакетите за породување, дали три/четири дена престој се сметаат откако ќе се породиш, или и периодот пред (додека трае отварањето пример)
    Исто, се прашувам во собите по колку родилки легаат,бебињата до нив ли се, посета дали е дозволена...

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.902
    @NanaMia @alisijad ве молам од искуство пишете. :)

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.