Devojki sega gledav na fb imase objaveno oti stopanska banka ima skluceno dogovor so sistina za kredit za raganje slucajno vidov
Nez jas taka procitav na fb sega imaa objaveno a mozda ne e skoro o nez mene oti ne me interesira za sistina mnogu mnogu
Женски јас денес одам да се пријавам во систина планот е утре сабајле да ме пораѓаат. Ќе пробаме природно дека бебушка е мала ( 2600 минатата недела ) па ќе видиме како ќе биде. Стравови, паники и прашања еден куп. Прочитав дека освен лабело, пуњач и чешел др не ми треба.. Некој совет? Би сакала со епидурал.. Од вечерава ќе ме спремаат така? Ич незнам што да очекувам.. Денес можам нормално да си јадам??
Јади си се нормално. Јас отидов околу 9 вечерта. Те носат во соба и те ставаат на цтг. После следи клизма. Ќе ти дадат некое розе шампонче да се измиеш. Околу 12ч ме качија во предродилна. Таму исто цтг нон стоп и околу 2ч ставаат вагиналета да омекне грлото. Нема одење во вц 2ч откако ќе ти ја стават. Околу 5 ќе ти стават провокација. Митко ќе дојде околу 7.30 и ќе те провери вагинално. Околу 9 мене ми ставија епидурал, а претходно ми го дупнаа водењакот. Од тука натаму се е историја Со лесно!!
Фала ти многу на одговор. Значи нема спиење вечер Ко што неспиев последиве 2 ноќи ќе биде забавно... Ќе пишам утре како сум поминала
A za carski kako e procedurata? Mi rekoa vecerta kaj 7 priem a utredenta carski, ama postapkata ja znae nekoj ??
Јас бев таму нешто пред 21ч, облакаш спавача, ти зимаат историја, ти прават цтг и ти викаат одмори спиј утре е голем ден во текот на ноќта уште 2пати цтг правеа.. Сабајле околу 7ч клизма, па ти даваат течност да се миеш долу, нормално ти и ќе си се истушираш бидејќи лом ќе си цтг и си гледаш тв, чачкаш на мобилен и чекаш да те викнат за во сала. Дома најади си се пред да отидеш, таму само вода ќе ти дадат, па небива гладна до сабајле да седиш.
Го избркаа во 8.. еве си лежам чекам клизма за еден саат Неам цимерка па немам со кој муабет да си правам ... @eta Фала
Пред година и половина кога се пораѓав во Систина ми рекоа дека може да присуствува сопругот на природен пораѓај со доплата , а на царски не. Завршив царски, а до пред самата операција беше со мене во предродилна соба.