За колку време закажуваат преглед во Ремедика? Дали одма може пример денес за утре или може и да се чека? И колку чини ехо?
ke me poraga dr elizabeta matevska ako ne mu teke na bebce porano da ispaga pred 27 oti dr do 27 e na odmor insistira za priroden poragaj a mene mi mnogu strav sakam carski ona mi vika ma sto sekiras anestezija ke dobijes se mislam dali da insitiran za carski ili da probam priodno edno imam rodeno prirodno za toa sum tolku isplasena ima li nekoj rodeno prirodno vo sistina so epiduralna? nikakva bolka ne osekas od koga ke ja stavat? po kolku vreme ja stavaat? bukvalno sum zbunetea i isplasena nez sto da pravam
За недела па и две. Зависи кој др. Ако имаш некој можеш да побараш на дежурство да отидеш јас така одев на прегледи баш беше раат, ама ја следев бременоста таму....
Сакав на прв преглед да одам за потврда уште една официјална, правев тест позитивен излезе. Се јавив ќе одам утре на дежурен ми рекоа дека може.
Жени што се имате пораѓано во Сисѕина, кажете ми од 36та недела кога почнувавте со ЦТГ и прегледи ви наплаќаа или тоа во пакетот е?
Мене првиот преглед во 36та ми го наплатија. 2 400 денари После тоа ништо. Ни следните прегледи, ни цтг.
Dobro, i ja ochekuvav denes deka nema da mi naplatat a mi naplatija. 2406 den kaj Panchevski sum. Prvo ctg i pregled prv posle 4 nedeli mi bese. Na salter vi kazuvaat deka nema nisto za naplata ili?
Прво цтг ми беше денес. Не прв преглед, погрешно се изразив. Цела бременост ја водам таму. Фала на одговор. Теди ти кај Панчевски исто се пораѓаше така? како пројде?
А си требала да се побуниш зошто да плаќаш. Јас баш кога прашав рекоа бесплатно е за ако се водело бременост таму. Јас кај Панчевски идев, да. Ама беше на одмор кога се породив. Матевска ме превзема и ме породи на крај.
Да точно. Ирена Шуплиновска мене ми ја водеше бременоста и кога дојде ред за ЦТГ таа кажа на пулт дека нема да се наплаќа
@Lavica2016 од 30та недела идев на цтг никогаш не платив ништо. Сега џабе и да се буниш, можда и не што знам ама од каприц јас би се побунила!
Емка баш поради тоа, цела бременост ја водам таму, прегледи, скрининзи, ургентен итн, и ниту еднаш не сум зажалила за парите. Сега не очекував да ми наплатат слушајќи од другарките. А и башка ако одам на цтг на 3 дена секое одење ли ќе ми наплаќа. Следен пат ќе реагирам секако.
Ми напларија ко на тебе, прво цтг. Па вратија пари. Се вратив кај докторот да прашам зошто. И средија, па одма пари вратија.