Цело време нудат "промотивни" пакети и толку треба некој да се залаже. Ем приватно, ем поевтино во споредба со другите приватни болници. Али што вика Лили, пре дома ќе се пораѓам, отколку таму.
И јас не верувам дека работат без лиценца на државно. Може заслужуваат на некои да им се одземе, но не верувам дека до толку прекршуваат закон.
Нив им ја одземаат па враќаат, тие работеле државно па во меѓувреме приватно па пак државно. Не е поентата ние да се сомневаме дали имаат лиценца, си има тоа кој да го следи. Разговараме за генерален впечаток, дека од избор на приватни болници не мора да се одбере таа што ја бие лош глас
Не знаев дека одземена лиценца може пак да се врати. Мислев дека штом еднаш ти ја одземат, барај друга професија.
. од избор на приватна болница се бира најефтината варијанта оти сите се со ограничен буџет ок не сите ама поголем дел и битно е да се породиш во приватна болница а притоа не мислејки таа приватна болница со каков персонал располага и дали и уопште имааш се што е потребно ако нешто недај боже тргне наопаку
Девојкии..за скрининг од 18 до 21ва недела што е во Ремедика...колку наплаќаат? ии имам закажано пред околу еден месец..дали треба да се прејавам да потврдам за закажаното?
Се породив во Ремедика се супер немам замерки но следно би се породила систина. Дефинитивно имаат подобри педијатри и сепак е клиничка болница. Кога нешто ле се искомплицира имаат се.
Ако нема индикација за царски претпоставувам ќе пробаат да те разубедат ама дека со сила ќе те тераат, верувам НЕ, за тебе ќе постои опција да отидеш во друга приватна болница ако си решена царски да се пораѓаш, нема да настојуваат по цена да изгубат пациент
Не се наплаќа. Јас сум презадоволна од систина и второ здравје таму би раѓала. Ако имаш индикација за царски ондак раѓаш царски ако не природно, е сега ако ти инсистираш царски мислам дека би те породиле со царски.
Odam na kontroli i ctg vo Sistina, i so sekoj sleden pregled porazocarana sum, pocnav i da se razmisluvam dali tamu da se poragam a sum veke 39 nedela. Sestrite na salter se raspravaa pred pacienti, a doktorot sto me pregleduva ne ni poglednal vo kompjuter za da ja vidi istorijata za mene, a veke dva meseci sum negov pacient I me prasuva dali primam terapija koja sto toj vsusnost mi ja dade ( kleksani) , bas sum zaprepastena od takviot nezainteresiran pristap I odnos, a tolku mn pari se ostavaat za pregledi. Kakvo e vaseto iskustvo so Sistina?
Moze taka se pogodilo da se karaat sestrite incidentno. Ne sum kaj nego ja sum kaj Panchevski. Mene pred nedela (vo 38ma) mi pravea ctg i me proveruvase vaginalno so raka. Ne me gledase na eho i toa mi padna cudno. Zarem ne ve gledaat vas ma eho? Sega sum 39ta nedela i na ctg sum vo sreda...
Јас мислам дека форсираат царски по приватниве. Знаете мојата индикација што била за царски? Мислела докторката големо бебе е. И тоа само со пипкање на стомак го утврди. Големо бебе мај ес, што едвај 2800гр се роди. Минијатурно, со мало главче плус. Кога ме праша и ортопедот зошто царски, што било проблемот, срам ми беше да кажам дури. Форсираат и те како, им оди во прилог нив тоа, 600евра плус, па не е малку