kaj koj doktor se poragjase vo plodnost?pred eden mesec moja poznanicka se porodi vo plodnost so epidural i platile 64000
Доктор Кристинка ме породи. Не знам сега како се со цени, можеби е поскапено, уште не сум била на преглед таму. После 7 месец планирам да одам на прегледи и ќе се распрашам.
@Meckicja Зошто? Најдобар кадар имаат. Од услугата и пристапот на докторите и персоналот ретко кој може да се пожали таму. Не е моево лошо искуство, далеку од тоа, ама ко што ми кажуваа и блиски пред да одам, некако ќе те убедат за да те направат царски рез. А дека се спремни ептен и стручни-се, нема збор тоа. Можеби до докторката беше, неќеше да чека природно да се породам. За др.Јованова станува збор.И одпосле ептен ладна и незаинтересирана ми изгледаше, ко ради реда да доаѓаше во соба да ме праша како сум. Што не беше случај со цимерката и нејзината докторка Петровска. Ко другарки беа. Небитно. Бидна и помина.
Абе да се пораѓаш брзо експресно, од прием за пола час, час... нормално па кај и да си ке бидеш презадоволен, па дури и дома да е Еве имам познаничка свекрва и скоро што ја породи дома, сигурно е презадоволна, се траело 10мин Јас не сум задоволна ни од Чаир, ни од Ремедика толку ако е така... се измачив и таму и ваму, и ваму и таму 7 дена пред пораѓај трауматични вагинални прегледи имав, многу долго грло запечатено Водата да не се заматеше вториов пораѓај, исто ке си се отварав 10+ часа 200% Само може ке добиев епидурална да не се онесвестувам од болки
Апсолутно се согласувам, зависи од тоа како ќе поминеш на пораѓај, плус какви ти биле очекувањата. Ако додадеме дека пациентките си зимаат предвид дали докторот е пријателски настроен или ладен и не објаснува многу, ќе дојдеме до заклучок дека субјективни ни се мислењата за се. Еве и во Санте уште се пораѓаат. Не умреа сите таму (скраја да е, лошо пишано ама ми иде у поентата), па мислењето за таму ни е базирано на емоции, не знаеме дали сега они се екипирани и работат по нормативи
Е добро де, првото не го родив за саат, па пак задоволна. Ни малтретирана ни болни прегледи П.с без епидурал вториот
Девојки се спремам за ивф на природен циклус кај Др Ивановски и со оглед на гужвата таму и неснаодливоста на сестра Сашка дали би ми помогнале врски за целиот процес за да биде асално направен а не само ради реда.Ви благодарам
Да ама на време си раѓала, да си надносела ке си добивала секој ден по една рака, од најнезгодните прегледи на свет. Ме фаќаа ме стискаа за стомак горе.. го бутаа бебето надолу, истовремено од доле ми буткаа рака и ми ја вртеа, исто и двете бремености ова, еден куп вакви прегледи за да ми попушти грлото. Ама не е ова до нив, до мене си било, сум ја немала таа среќа да ми омекнува грлото и полесно да пушта Зборот ми е па кај и да сум била, низ истото ке сум поминела, освен 38ма да ме земеле царски и ајт, шо има да чекав јас незнам + цел месец, лесно само така ке поминев... Инаку моментот на раѓање најлесен дел ми беше со првото, до тоа чим се дојде.. после е лесно, епидруална за тоа не ни треба Инаку имам блиска другарка која се породи во Систина, надноси и она и она низ истото поминуваше, мислам неизбежни се тие незгодни прегледи кога нема индикација за царски...
Па гордана у принцип не дава да се надносува дете, за другиве не знам Да не добиев сама болки ќе одев на провокација
Да ама и за провокација треба да е пуштено грлото, бар 1,2цм да има отвореност. Кај мене ни цервискот не беше скратен..
Јас кај Матевска исто не дава да се надносува, јас 1 ден бев над термин. Јас исто бев со тврдо грло, неотворена, па ме задржа, само не стасав до провокации, вагиналетата заврши работа.
Да и тоа е добра опција, јас не знаев дека има и таква провокација со вагиналета, инаку ке си барав тоа...
Мене во Систина ниту во еден момент не ми спомнаа царски, а не ми ни мереа карлица. За членката погоре со искуство кај Дракулевски, јас кај него цела бременост ја водев, а не само последните недели, па пак имаше прашање на секое одење што терапија примаш и какво рековме дека е бебето? Којзнае колку пациенти имаат, не очекувам да памти се за мене. Мене ми се допадна односот, фер. Последниот месец секое ЦТГ на вибер му го праќав и назначував која сум и до каде сум. Не дај Боже да имаме комплицирани бремености па да не паметат.
Послаба е од интравенската провокација. Првиот пат ми ставија вагиналета, па после мораа интравенозно, ама џабе. Кога треба царски, што сакаш прави, така ќе заврши.
Тоа болеше највеќе аууу. Маж ми вика дека сум офнала и се слушнало до паркинг. А стварно не очекував така јака болка наеднаш. Другите си ги знаев и ќутев.
Pred nekojden bas .edna mi kazuvase za sistina edna druga zena sto se porodila tamu mnogu ubavo si pominala mm samo I kaza ne fala ti na sovetot ama ne nie bevme tamu I vidovme imame iskustvo I tolku
A dali moze da se dogovori poragaj so doktor sto ti ja vodi bremenosta, ili koj ti se padne na dezurstvo toj te poraga?