Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Може да се договориш.

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Цената во Плодност е качена од пред неколку години, моја колешка се породи таму кај Др. Кридтинка во мај и плати околу 60000ден.
    За царски не знам колку е.

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Јас бев договорена со докторката, но ми рече и да не е на работа кога ќе дојде моментот, слободно да им кажам на колегите да и се јават за да дојде.

4. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    660
    znaci sepak e poevtino od sistina i remedika

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мониче, не е така.
    Само спореди ја бројката на родени деца во државните и приватните клиники ќе видиш дека неспоредливо е. Моево во Чаир родено во мај е број 1600 и кусур, а баш зборев со @mariz но не ми текнува на бројката (ете таа ќе ти пише, или некоја друга членка породена во приватна а да се сеќава на бројот) но беше троцифрена во месец ноември.
    Нажалост ретки се тие што можат да си приуштат, освен со зимање кредити.

На Meckicja, An-na, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Да, поефтино е за околу 10000ден.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    520та во Ноември бев, а на Гак па никако не се споредува.. познаничка скоро се породи таму 3000+ бројчето и е..

На Meckicja, Kitten и lavica82 им се допаѓа ова.
  8. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    660
    vo nikoj slucaj ne moze da ima poveke poroduvanja vo privatnive od klinika.poveketo ragjaat na klinika ili vo maticnite gradovi.ima dosta sto se i privatno no sepak se mnogu pomalku.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    ЈАс во Германија, ама пак да кажам.
    ПРвите два природно, еден тежок еден лесен пораѓај. Сега, да знам, првиот веднаш би го менувала за царски, со две раце ќе поттпишам :D.

Е третиот, бебето нон стоп карлично. После 36 недела веќе видоа дека абер нема да се сврти. Иако важи она до последен момент може да се сврти, ама може и не. Бебе беше цело време со газето доле.
    Матичниот рече не оди во приватна(таму беа првите два пораѓаи), одма на царски ќе те однесат. Оди на државно, ќе те породат природно.
    Кога добив болки го послушав и правец во државната клиника. Веќе имаа во картонот дека сум трудница со бебе карлично, ама дека природно ќе ме пораѓаат.
    Е на ехо испадна дека сега е коленото доле, пред испаѓање, не е веќе газето, а тоа било лоша карлична(имало добри и лоши карлични демек) и пак завршив на царски.
    А првиот пат во секоја друга болница ќе ме однесеа на царски, немаше да инсистираат на природен до крај.
    Чудно. Без правила, сеедно приватно или државно.

На fana, Martka и mariz им се допаѓа ова.
  10. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    25.647
    Пак јас, бидејќи кај ист доктор сме :)
    Мене ми викаше чекај да те фатат болки или ако пукне водењакот веднаш ќе дојдеш, а мене ќе ме викнат, не се секирај, саати се во прашање. Арно ама, кај мене многу бргу се одвиваше процесот и кога стигнав таму дежурниот доктор ме праша дали да го вика, ама реков нема потреба. Како и да е, супер поминав.

11. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    109
    Od napraveni analizi ( brisev) sto baraat vo sistina za poroduvanje ?

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ништо не бараат.

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mace sweet

mace sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    301
    Se porodiv vo Plodnost pred tri i pol meseci so epiduralna anestezija i plativme 62.000 za poragajot plus 1.500 za analizi na bebeto. Prezadovolna sum od bolnicata i personalot.

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Го делам мислењето дека во приватните болници форсираат повеќе царски, која и да ја прашам што се породила приватно, посебно во Систина, се породила царски. За во Гаг немам врски, Чаир воопшто. Кај да се пораѓам врска немам, а времето си лета. Слушнав за Чаир имало некој др, нормално плаќаш 300, 400 евра (не знам точно колку) и демек те гледаат подобро. Докторов бил од Виница. Некоја да слушнала за нешто такво, или веќе има искуство? Не ми е за парите, ако немам избор мора да ги дадам, ама се на се 2000 евра се во приватна.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Па не е дека форсираат они, процент што раѓаат приватно, одат баш за царски да се породат, а не дека докторите ги натерале. Тука викаат морало да има индикација и приватно царски да се породи жена, тоа најлесно е, одма ке ја измислат индикацијата ако трудницата сака царски. Знам жени што си признале дури дека без индикација царски биле, па не само приватно и државно ги има (со врски секако). Јас па повеќе познанички имам приватно породени, природно.

Последна измена: 13 септември 2018
    На eli25, *Ench@nted*, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Па овде сами си пишувате како сакате царски без индикација па после негде форсирале.
    Не, не форсираат.

На eli25, Autumn_, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.667
    Бременоста ја водев во Систина, таму и се породив природно со епидурална. Уште после вториот скрининг Димчев почна да ме спрема за природен пораѓај и нон стоп на секој нареден преглед ми викаше супер поставено бебе, супер индикации за природен пораѓај. Кога му спомнав за царски, ми рече дека ако остане се како што беше тогаш, не му било опција царски никако. Ми вика за мене е полесно царски, за пола саат и готова работа, ама вика за тебе е подобро природно, немаш ниту една индикација за царски. Пошто се породив во 38 недела, а очекувавме покасно, докторот се погоди на одмор и ме породи Др. Даниела Јованова, дежурна беше. Презадоволна сум. Во 4 попладне ме прими три прста отворена, дур ми направија ЦТГ, клизма и сите пропратни работи, во 6-7 ми ставија епидурал, во 10 веќе бев породена.
    Сестра ми се пораѓаше 8 месеци пред мене исто во Систина, исто природно со епидурална, кај Др. Ирена Шуплиновска. Кај неа пак терминот беше надминат и докторката и закажа термин за индуциран природен пораѓај со провокација. Во 7 вечерта ја примија, во 3 по полноќ се породи природно.
    Од мое и од искуство на мои блиски сметам дека дека во Систина не се форсира царски, ако породувањето си тече нормално. Ако има некоја индикација или нешто загрозувачко за мајката или бебето, нормално е и подобро е да се отиде на царски. Затоа најдобро е да се остави докторот да си процени. А штом сум ја водела бременоста кај тој доктор сум имала доверба во него, па затоа му верувам на одлуката дали ќе ме породи природно или царски. Сигурно од чиста мира нема да ме породи царски, ниту пак да ме остави да се мачам на бокс ама по секоја цена природно да се породам.

Последна измена: 13 септември 2018
    На eli25, Autumn_, saramila09 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Давајте мито после господ вие крив.

На elena.mak, Meckicja и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    Никој ништо не форсира, помирете се.

На eli25, Autumn_, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Drugarka moja se porodi pred 2 meseci vo Chair carski. Celata bremenost ja vodese vo Sistina, od eho, urgentni, skrininzi, predavanja i slicno, za na kraj maz i da ja isforsira za chair posto u Sistina ke ja forsirale za carski za poveke pari da im zemat a tie pari bile dzabe frleni.pari (ma nemoj).
    Znaete na kraj sto bidna? 10 saata se otvarala kutrata bez anestezija i trpela bolki, za na kraj so 10 prsti otvorena bebeto da ne moze da iskoci i da ja sprovedat na iten carski. Em si go okrka so bolki em na carski zavrsi. Isto taka so infekcii se bavtase edno 3 nedeli.
    Ama da bese vo Sistina maz i ke i recese ete ti rekov, carski deka ke sakaat da te porodat zaradi parite.
    Taka da nikogas ne se znae.

На eli25, Autumn_, ina..ina и 4 други им се допаѓа ова.