А може ли да бираш кај кој доктор? Јас бев на неколку прегледи кај др. Хаџи Лега и сакам он да ме пораѓа и баш него го прашав за цена се ми рече после втор скрининг кој го правев кај др. Петрова и после него да отидам кај него ако се одлучам за таму да се пораѓам ама исрено рано ми е уште сега да одам значи у 9 кога ќе влезам може да одам? Кој доктор те пораѓаше? И ја се мислев дали Ремедика или Систина ама дека одев веќе неколку прегледи и втор сктининг правев у ремедика и баш сум засоволна и од др.петрова и фр.хаџи лега затоа се мислев за таму да се пораѓам
Сега ме замисли, а бев решена за ремедика дека повекето другарки се порагаа во Ремедика и баш беа со позитивно искуство. За оваа работа дали Ремедика или Систина треба да каже некој кој се има порагано и во двете болници
Брисевите не се задолжителни, јас ги направив кај матичната. Капар оставивме ден пред пораѓај бидејќи бев со договорен царски можеби. Задоволна сум многу од Ефремоски, на визита тој ми посветуваше најмногу внимание и не затоа што беше мој доктор туку со сите е таков. Баш и цимерката запримети, неа мислам некој Јане ја породи. Ос сестрите од една бев најзадоволна со виткана коса, она и ме стана наредниот ден и ми помогна да се истуширам и нејзе си ја почестив со бомбоњери. Имаше и уште една што имала близнаци, таа ме научи да дојам. Од педијатрија не сум воопшто задоволна, антипатични ми беа особено розита хаџиманева.
дека водев таму па затоа ги спомнав. Иначе да. Кај матичен може тоа. розита е одвратно створење. некад ќе ви кажувам како ми се издра...
Edna prijatelka zavcera se poragase u drzavna zs u cair i barale 300evra za poragaj taka pravela po novo
Да не е за 'услуга ' под рака? ја ко шо знам 300 еу е стандард цена за договорен царски ..Ама за у џеб. не за у каса.
Не наплаќаат другарка пред 1 недела се породи... освен ако сакаш во апартман да со по 3000ден од вечер... со тоа што само тогаш може да прима посети онака не...
Se nemam poragano vo dvete bolnici ali imam iskustvo i so dvete vo remedika pravev operacija na zolcka a vo sistina se poragav i sum pozadovolna od sistina na mnogu povisoko nivo e od remedika vo sekoja smisla na zborot
Да и јас ке го кажам истото. Сум правела операција во Ремедика, катастрофа се . Услугата во Систина далеку подобра.
Дефинитивно Систина Иако имав мали нервози со две сестри се друго беше на многу високо ниво,не се осеќаш дека си во болница...од доктори до храна хигиена се осеќав ко ВИП
Здраво, Јас само што влегов во последниот трисеместар ама решена сум да се пораѓам во приватна болница, само се двоумам за ремедика и систина.Јас кога го прашав матичниот тој ми рече дека ако одам во ремедика кај др Ефремовски или кај Димитров тие се најдобри.А за систина ми рече Дракулевски или Баџаков?Јас имам многу алерги на лекарства сум имал порано и анафилактички шок што едвај останав жива, затоа ми треба некој постручен доктор.Треба да одам на царски зашто имам многу тесна карлица и многу сум слаба а бебето е понапредно.Ако некој има искуство кај овие доктори нека сподели. Ви благодарам многу
сите доктори се високо стручни опрезни и достапни за се. За тоа нема збор. И во систина и во ремедика. НО. педијатрија во систина е далеку подобра од ремедика во смисол поопремени се. повеќето педијатри им се одлични ако не ја рачунаме светлана која ужасна грешка направи. Е во ремедика повеќето педијатри не чинат. околу доење -ремедика со сета сила се трудат сестрите да ти помогнат да научи бебето да цица . Ама ако бебето ти мириса на салама зашо таа тоа доручкувала. .. е друг муабет. Исто и ако има гливична на ноктите. трета ствар. цената им е иста. ремедика за 10 000 ден качи цена а ни чаршави немаат нови земено у последни 8 год. храната беше прекрасна ама последно што чув е дека била катастрофа и демек ќе сменеле ама уште нема кој да каже дали е добра сега. Знам дека ради доктори идеме таму ама да дадам 100 000 ден и те како сакам се да ми е погодено.