Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    40.402
    Вие со шминка, јас со лак на нокти и прстени отидов на пораѓај. Додуша моето беше изненадно, прво цтг 36+5 во 18, во 19 ми пукна водњак, во 21:24 се роди моето мајмунче. За лакот никој не ми ни спомна ( иако сигурно ќе го извадев, ако имав време:rofl:) за прстените ми рекоа да ги извадам, им реков ако успеат нека ги вадат. Јас цел месец се мачев. Баш се жалев тука дек касно ми текна, веќе немаше шанси да ги извадам:worried:

Едит: да не сум оф топик да кажам дека и јас бев презадоволна од Ремедика. Ме пораѓаше Ефремовски. Сестрите исто, цело време околу мене и достапни. Ама ова беше лани, како е сега незнам.

На Coco31, NarCis@, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  2. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    И јас му верувам на докторот ако има потреба не сум против да ме направи царски дај боже да помине све како што треба.

На Seduction и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Зошто ти ставија маска за кислород ако не е тајна?

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Затоа што се губеа тоновите на бебето и преку кислородот кој јас го примав требаше и кај бебе да има подобар проток.

На LiliBoz и FreeMind им се допаѓа ова.
  5. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Имам :$ ама нема да биде 01.11 , блиску ќе се :)

На LiliBoz, Meckicja и mariz им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.486
    зашто воопшто и дозволуваш да ти збори така? никогаш не сум слушнала во систина некоја да сака природно и да нема потреба од царски со сила да ја направат.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Се прави многу паметна божем таа знаела подобро.. и така не ја слушам и не идам кај неа освен за анализи кога ќе треба да се прават.. плус ако треба и царски нека ме направат ако има потреба јас му верувам на докторот мој и како ќе каже така ќе правам..

На kukla21 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не се замарај, изгледа ја имаат одбиено за работа таму :D
    На првиот преглед за да ми потврди бременост бев кај матичниот, после отидов да му кажам дека во систина одлучив да ја водам бременоста, а кај него повремено за брисеви и крв анализи и дека нели матичниот ќе ми отвара породилно па да знае. Матичниот ми кажа одличен избор си направила. Па ме праша кај кој доктор сум, и кажа демек немај гајле кој и да е, таму сите се одлични.
    Така да оваа твојата очиглено има некоја болна точка со систина :D

Како треба да биде, ќе биде. Ниту матичната, ниту систина не се семоќни, само третманот што ќе го добиеме ќе биде подобар. Тоа е тоа

На Sexybaby86, princess5, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  9. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Така е изгледа од Велес доаѓа да работи тука во Тетово изгледа има некоја мака со систина остај систина па и митко и смета на женава еден куп работи изнакажа ама јас пак и кажувам дека нема шанси да ме пораѓа друг освен митко :shake:

10. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Женски знаете ли дали има гинекологија во Филип Втори? Уште со првото кога бев бремена се спремаа за породувања во вода, ама јас не ги дочекав :) Сега не сум ни чула дека гинеколошки оддел имаат а камо ли породување во вода, ама да си прашам :)

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    Имаат гинекологија, ама породувања не.
    http://zmc.mk/mk/article/ginekologija-filip-vtori

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Ништо од породувањето во вода :rofl:
    Фала ти за информацијава.

На mariz и NarCis@ им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    Ај за трето здравје (fingers) Ако не, Олимписки, Александар Палас и воен ќе бидат во опција :rofl:

На mssuniquee, mariz, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Сум ги заборавила ценитр во ремедика. Колку е рутински преглед гинеколошки? Ехо во случај на бременост?

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Најубаво да се јавиш, зашто поскапено било и имаат нови цени. Колку што се сеќавам и јас 2000+ е ехо и преглед, е сега дали 2200,2400 нз.

И дома во када бе (кој има када, ако не базенче) :rofl: Гледам странциве и така раѓаат... со цела фамилија на куп :D

Последна измена од модератор: 30 октомври 2018
    На Martka и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Има тука опција дома да се пораѓаш. Мора однапред да најавиш породување од овој тип. Иде бабицата со првите породилни болки, а известена е и најблиската болница дека има домашно породување за секој случај да има тим од лекар на повик за не дај боже.
    Во болница има исто четири вида на породување, дали сакаш да седиш нормално на бокс, да стоиш со раце да влечеш јаже, да клечеш на колена или да лежиш на кревет. Исто треба да најавиш претходно ако имаш желба :)
    Најново е породување под хипноза и наголемо се практикува во Европа во Чешка има најмногу фанови.
    Кој како милува :)

За да биде со желботека мора здравствен систем да функционира, а ако е канта како македонскиот избор бокс или на бокс :)

На Dust, јolene, *Лорена* и 4 други им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    17.228
    А има уште еден избор во мк на моја другарка и рекоа во државна немаме место сите боксови се зафатени сакаш во ходник да те породиме???Нормално се напна си отиде во Чаир и се породи

На Dust, Iki lepi, јolene и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Колку повеке ве читам, толку потешко ми е да се одлучам ремедика или систина... Ремедика ако одам ги знам докторите, ама од Систина ако може да ми препорачате. Сега ке се јавам да видам и како се со цените. Бев решена за Ремедика, ама сега вие ме премислувате за Систина (facepalm)8-|:?:

19. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Од Систина го препорачувам Јорданчо Иванов. Не се пораѓав кај него, јас бев во Плодност, но одамна за сите прегледи во Скопје одев кај него и на телефон се консултиравме. Прекрасен човек е

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    И јас многу се мислам... во ремедика е поскапо, треба да нудат подобар квалитет а од искуство сите викаат нема.. од друга страна систина е пренатрупана со пациенти...

На LiliBoz и Dina911 им се допаѓа ова.