Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Фала ти, пошто закажав преглед кај неа, па да видам да се договорам и за порагај.

Ете вие овде помогнавте сепак одлуката за порагај да биде Систина, иако претходно цело време 90% беше работата за во Ремедика :)

2. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    Систина нема да згрешиш

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво,

Вие што не бевте на редовни контроли во Систина, ама се пораѓавте таму од која недела почнавте да одите на контрола, колку пати?исто така дали важи тоа дека од 36 недела ако ставаш капар не се наплаќа за контрола, инаку колку е една контрола?Јас од идната недела влегувам во 30 недела па сакам таму да раѓам ама сеуште не сум одлучил кај кој доктор и не сум бил на контрола освен на скрининг што бев кај др Димчев.
    И знам дека сеуште е рано за тоа ама информативно да знам што треба да земам со себе таму за мене и за бебето, дали има потреба од нешто, првото дете раѓав во државна болница во Тетово и таму све земаш, дури и памперсот за бебето ќебенце, влажни марамчиња све буквално болницата толку е сиромашна што нема дури ни течен сапун у ВЦ, катастрофа невидена.

4. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    И јас сум од тетово све што кажа е точно затоа недај боже да ме фатат болки па да се пораѓам тука уште од сега се плашам.. иначе и јас ќе се пораѓам во систина и мислам дека се бесплатни и двете најсигурно у вторник ќе ти кажам тогаш ќе бидам 37ма недела и сум на цтг и контрола..иначе за носење не треба ништо освен за излегување за тебе и бебето. Секако ќе си земеш чешел крема за лице раце и некои шминки ако сакаш тоа ми го кажа во систина кога бев пред неколку дена..

На Martka и slimy им се допаѓа ова.
  5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ти благодарам мила, во болницата во тетово ужас е, катастрофа невидена, пред 4 и пол години и не знам како останав жива.Кога ќе одиш следниот пат кажи ми како помина, а кај кого одиш таму, кој доктор?

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Знам душо дека е катастрофа невидена..Јас веќе од почеток на бременоста одам кај др.Митко Ивановски.. со вештачко оплодување сум од почеток ме води со Господ напред и тој ќе ме пораѓа.. обавезно ќе.ти пишам во вторник како поминав..

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Да те прашам дали знаеш како ке се порагаш, царски или природно, дека и јас сум инвитро, па докторот овде ми кажа дека повеке на варијанта на царски оделе...

8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Nisto ne vi treba za u sistina osvrn cesel.. tie sminki ne znam za kaj ke se sminkate, za po hodnici li? eventualno za iskacanje od bolnica ako sakas da se nasminkas, tamu gola po spavacha ne veruvam deka do pudra ke ti bide dojdeno, osobeno pa ako zavrsis carski.

9. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Не рековме ние за по ходници дека ќе треба шминка или пудра баш Добро знаеме дека тогаш ни до чешел нема памет да ни отиде ама за искачање секако ќе треба нема како вештерки да излеземе и да се сликаме како од гроб да сме излезени..

Мојот доктор не сака царски да ме пораѓа првим за моите години што ги имам а второ дека имам 4 операции плус и слепо црево вкупно 5 па ќе одиме природно ако трегне нешто наопаку а докторот не верува дека ќе се случи нешто напротив вели дека може да раѓам природно така да сега за сега спремна сум за природен пораѓај за недај боже ако трегне нешто наопаку ќе треба царски..А тоа што си со инвитро нема врска со природно или царски.. мислам дека пола од тука што се со ифв се породени природно.. Мене докторот пред неколку дена ми кажа "па ти си ниска ама имаш широки колкови и добра карлица па имаш многу шанси да раѓаш природно" и јас сум со ифв

Последна измена од модератор: 8 ноември 2018
    На Lavica2016 и Dina911 им се допаѓа ова.
  10. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Супер фала ти, и јас следна недела ке се консултирам со докторот што ке ме порага, дека земав и резултати, стрептокока веке нема па ако може јас би да пробам и природно :)

Без шминки никако не планирам да одам, се надевам малку пудра и карминче нема да штети да не освежи малку :) па ке доагаат луге во посета :) :) :)
    Мене повеке ме мачи дека имам долга коса, како ке се справам со неа, дека дома ја средувам еден саат.
    Дури сакав да ве прашам дали има некој инфо како функционира фризерот во систина, нели имаше нешто дека од скоро имаат и фризер вработено...

Последна измена од модератор: 8 ноември 2018
  11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ima frizer, doaga posledniot den za da te isfenira pred da izlezes od bolnica. :) Jas imam kosa do polovina, so carski zavrsiv, kosata mi bese vo rep celo vreme. Denta koga si odevme ja izmiv za da.me.isfenira frizerkata.

12. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Супер, фала ти многу на инфо :*

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Јас ставав пудра, многу бев нафрлана со акни па сакав да заличам на човек. И маскара исто.
    Не бев сечена,пукана и шиена, ниту истоштена па не ми беше проблем да си направам убаво да ми биде.
    Исто си носев и млеко за тело од ванила па после туширање си се мачкав.
    Малите нешта го прават денот поубав ;)

Не дека за ходниците се шминкав :lol:(highfive)

На BoaVista, Sexybaby86 и Dina911 им се допаѓа ова.
  14. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Браво, така треба, башка секој си е навикнат различно да се третира. Јас можам на прсти да ги избројам деновите кога сум излегла од дома без пудра, си се средувам за мене, така сум си навикната, така да здравје да биде се’ во ред и да ми е добро нормално дека ке си се шминкам ;)

На BoaVista, Sexybaby86 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  15. Monyque

Monyque Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Ај ве молам тие што сте се породиле во Плодност, да ми предложите д-р, таму планирам да закажам, воедно тие што имате искуство кажете ми дали сте задоволни и како сте поминале. Сакам природно со епидурална. Ви благодарам

16. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    303
    Некој да сподели искуство за пораѓај со царски рез во систина,колку дена задржуваат,и колку се доплаќа од ден ако останеш повеќе,ме исплаши докторот,вика големо детево како ќе го истуркаш,може и царски ќр одиме,32 недела сум а тежи 2100,главата му била големо,слично искуство

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.113
    Абе за детето повеќе да прашаш него за шминки и фризури? И кои луѓе у посета ќе бидат пред кои мора да бидеш шминкана?

И планираш народ да прибираш при 2 деца у соба пред 2 дена родени?

Последна измена од модератор: 28 ноември 2018
    На black-angel, elena.mak, Belgin1 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Хахаха абе ме изнасмеа :D епа ај од денес до порагај нема да се бањам, нема да се шминкам, така мрсна и небањата ке идам на порагај може така ке ти оставам поголем впечаток дека ке се грижам за детето :) бог да чува (facepalm) ама ете од толку луге ке се најде некој така паметен да ми каже што треба да правам хахахах
    И секако дека јас нема да канам народ на посета, ама кој дошол, добродошол :)
    Не знам за тебе, ама јас имам доста луге што ме сакаат и знам дека ке сакаат да ме видат, нормално ако ги пуштат да влезат.
    Хахахха не знам до кај си со труднока, што си, ама како и да е не сакам да ти се мешам и ти посакувам само со лесно доколку си трудна :)
    Позз:*

На Linn1, kristi44 и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.070
    Допаѓања:
    225.462
    никој не ти рече небањата да седиш ама за косата да се секираш кога те чека нешто големо како пород е богами не си ми јасна а ни нешто посебно паметна. Ти стискај палци се да помине ок.. а косата каква ти е ако некој најде замерка нека се срами.

На Annath, elena.mak, TutiFuti и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Ооооо не знам што да кажам, а најмалку сакам овде да се карам со било која од вас. Секој си има свое мислење и начин на живот, така да подобро гледајте си за себе отколку за мене. Дали сум паметна или не твоето мислење ич не ми значи. Сепак фала ви многу што се грижите за мене :)

На kristi44 и Meckicja им се допаѓа ова.