Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Леле како го кажа ова, многу луѓе те сакале и ке дошле да те видат, а нас само мажот не сакаше, добро ај и свекрва ми.. и она дојде еднаш :rofl: Другите не ме сакале значи (facepalm). А размислуваш дека тоа само што родено бебе нема имунитет? Колку повеќе луѓе, толку поголем ризик за бактерии и вируси.

На Annath, TutiFuti, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.070
    Допаѓања:
    225.460
    остај не објаснувај. нас никој не не сака... ниту прва ниту последна што мисли у хотел е а не во болница. Ако и се погоди цимерка ко мене тешко неа. :)

На Annath, Cka и mariz им се допаѓа ова.
  3. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Во ред е девојки, пишав веке кој како сака и како има замислено така нека си прави.
    Не сакам овде со никој да се карам. Си имам свое мислење, вие ваше и тоа е.
    Поздрав и убава вечер

На 789_angela и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.070
    Допаѓања:
    225.460
    зашто би се карала? ти ако сакаш цела војска викни ама треба да си малце по свесна за последиците од разно разни бактерии. Тоа дете нема имунитет.
    И искрено се надевам дека ќе поминеш лесно и единствена грижа ќе ти е фризурата.
    Јас неколку месеци пред пород се замарав со глупости. кога чука лошото на врата сфатив колку глупа сум била. Како и да е. мисли со позитивно и терај. . само тие луѓе ако навистина те сакаат нема да дишат во соба кај што ќе го носат бебето

На Annath, BoaVista, jule84 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Не се караме, за добро ти кажуваме, сигурно не сме со лоша мисла. Ти измиј си коса, нека ти ја исфенираат ако сакаш, и пудра и кармин стави си ако сакаш, ама многу многу луѓе не примај на посета. Ке ти дојдат дома после месец дена кога бебето ке стекне малку имунитет. Ни дома не примав гости, освен сестра, мајка и една ептен блиска братучедка, толку. Другите доаѓаа после месец дена.

На Annath, Charlotte*, BoaVista и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Абе не знам зошто човек ако сака да биде среден одма ви остава впечаток дека е лигав, дека нема да се грижи за бебето, мислам вие сите така настапивте кон мене.
    Јас си прашав, не сте прочитале претходно, нормално дека ако биде се во ред ке мислам и на шминка и на коса. И нормално тоа не е шминка за на свадба, реков за пудра :)
    И не знам каде прочитавте дека јас ке канам луге за да ми дојдат на посета (facepalm)А за посети нормално дека секоја болница си одлучува дали ке пушти да влезе некој или не, и секако освен таткото никој друг не пуштаат во соба доколку е бебето во соба. А ако некој решил да дојде и да ме види на 5 мин, лугето од болницата одлучуваат дали ке го пуштат да влезе на посета, не јас.

На kristi44 и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Најдобронамерен совет за сите по приватниве, никој освен сопругот да не ви доаѓа.
    За второ ќе кажеме дека не пуштаат посета, зашто има луѓе без осет.
    Мене ми сметаше што пуштаат посета. И што е неодредена, цел ден до 20:00ч.

На Annath, BoaVista, slimy и 6 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.070
    Допаѓања:
    225.460
    во ремедика и после 20 можеше. Кај мене маж и мајка дојдоа. татко ми до ходник само и толку. фала богу цимерката беше како мене...

На Annath, NarCis@ и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас морав да се објаснувам со свекрва дека ми смета што ми дојде 3 пати, а воедно и да и укажам дека не е медицинско лице, па да дели совети таму. Резил.
    И се извинив и на цимерката. Затоа никој.

На Annath, BoaVista, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.070
    Допаѓања:
    225.460
    нејзин срам, не твој . И општо не само за пород кај човек во болница треба да се избегнува да се оди. не е таму на одмор ..

На Annath, NarCis@ и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.210
    И од мене совет иако бев во Чаир бев во апартман значи имав посета, една вечер ми дојдоа буквално 6 души и 2 деца :) ДЕЦА! Кога дојде визита неќеше ни да ме прегледа од што се налути а богами и јас! Затоа друг пат ни не кажувам само маж ми и мајка ми може да дојдат..

Во врска со шминкањето, додека лежев во Чаир доаѓа сестра која студирала со мм така ме знае, и ми вика"Ааа ти ли си му жена ич не личиш на сликите од Фб " :drunk: Само и одговорив" Па и ти дојди лежи тука 7 дена ќе видам на што личиш " :) ..

И така станав си ја измив косата и си се нашминкав од инат:rofl::rofl: И за искачање се средив не дека не :)

На SexiLy, BoaVista, Chanell* и 9 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Јас не верувам дека некој ненајавено ке ти дојде... Кај сестра да треба да одам на посета, ке се јавам прво. Ти таму ке треба да се опоравуваш, одмараш, да се прилагодуваш со бебето, да научиш да доиш, не спремна да чекаш посета... Па ке крвариш и често ке треба улошка да менуваш и да се миеш, па ке ти тече млеко од градите... Не е како на филмовите ова, зашто изгледа така си замислуваш :D

Еве бар по искуства гледај. Една да речеше дека е пресреќна што имала куп посета :D тогаш башка и хормоните се хаос... нема да си сега тоа што си..

Последна измена: 28 ноември 2018
    На Annath, Sexybaby86, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Хаха не се ти секирај за мене се’ ке биде филмски совршено :D:D:D
    Срека што не гледам многу филмови, па не знам како е по филмовите :))))))

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Абе дај боже :)

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Хахахахаха со солзи се изнасмеав! :rofl:
    Ја би ја шибнала со нешто во глава . :rofl:
    Да отече и она малце како ја, па да не личи на себе.8)
    Инаку мене косата да ми е чиста само, за друго не се замарам. :)

На flower55555, mssuniquee и mariz им се допаѓа ова.
  16. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Ајде нека биде со лесно само па ке видиме за што ке имам време, за што не :)
    Кога ке се олеснам здравје ке ви пишам дали имало време за шминка или не 8-|

На TeddyGrey, Meckicja и mariz им се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Lelee ama me nasmeavte hahaha jas sega sum taka isplasena dobro mi dojde malku sala jas sakam da mi doagaat na poseta luge ama od druga strana pak toa malo dusice uste nema ni imunitetot ni nisto

На Dina911 и mariz им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Мислам дека сите најдобронамерно ти пишавме. Нема потреба од иронија. Време за шминка секако дека има.
    Искористи си ги тие 3 - 4дена за себе и за одмор, после дома со бебе веќе ништо не е исто.

На Annath и mariz им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Со лесно утре :hug:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Многу сакате да судите на други, секоја постапка ја анализирате и коментирате, а вам човек не смее да ви се обрати со повисок тон.

Смирете страсти, ниту вие ке се породувате, ниту вам ке ви одат во посета, ниту пак вие ке се шминкате. Чил малку.

Што толку се фрапиравте од едно обично шминкање, еве не ми е јасно. Мене за пудра, маскара, руменило, хајлајтер и кармин ми се потребни 15 минути макс. Ако се помине во надобар ред, не гледам причина да не се нашминка и да се чувствува посебно, наместо да се чувствува грдо и да ја фати постпородилна депресија.

Жени и по два дена излегуваат од болница и одат во шопинг, не добиваат сите по 15 конци.

На VickyBecky, kristi44, gjoker4e и 13 други им се допаѓа ова.