Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

И јас се решив за Систина ама сега слушам дека два месеци плата не земале, па се прашувам дали и воопшто ќе работи кога јас ќе се пораѓам. Каков баксуз сум ништо не би ме изненадило:@

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Тешко дека некој го интересира за таму после се..

ALISA0000 and eli25 like this.
  3. maja8

maja8 Популарен член

И јас се запрашав за истото откако газдата им е во затвор, ама за толку успешна болница не би требало да се затвори. :/

Зошто?

4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Па нели им почина родилка пред некое време, поради лоша интубација при воведување на анестезија. Па после тоа затворена беше едно време, контролата утврдила дека анестезиологот не бил ни вработен во болницата, туку по договор на дело си работел на повик таму.

eli25 likes this.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Знам за тоа, ама баш по тој инцидент не верувам дека ќе дозволат и друг и дека услугата мора да им е на врвно ниво :)

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

А можеби само ќе се шлепаат исто како и порано. Штом еднаш се извлекле со такво нешто, може пак ќе се извлечат, нели? Зошто некој би ризикувал да оди во таква болница и да не знае каква услуга ќе добие, а ќе плати толку пари?
    Срамота е што уште се отворени.

NarCis@, mariz, Sexybaby86 and 2 others like this.
  7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Тие само името на објектот го менуваат штом ќе направат беља, се друго исто останува

8. jule84

jule84 Истакнат член

Систина плата не земале? Незнам кој ти го кажал тоа ама тоа е голема лага, систина си работи нормално и понатака без разлика што Камчев е во притвор сепак турците таму како ќе кажат така ќе биде.

wannaBeMomma likes this.
  9. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Па ми кажа вработена таму што не земала плата 2 месеци. Другарка ми е инаку :)

10. jule84

jule84 Истакнат член

Иста сум и јас паничар невиден бев, од разговор со докторот се препотував и решив царски и не згрешив во систина се породив кај Никола Панчевски си закажав и готово се олеснив.

Инаку и сестрами работи таму другарката голема лажга е.

slimy, jacqueline.s and kukla21 like this.
  11. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

А како се осеќаше во текот на интервенцијата? И јас се плашам многу, за природно ми е страв од паника да не не соработувам...

12. jule84

jule84 Истакнат член

Па и јас затоа царски викам ќе направам некоја беља, ако се пораѓам природно. Кога ме однесоа во сала ме фати страв ама ме опуштија почнав и да се смејам кога дојде докторот штама сите се заќутеа. Цело време бев возбудена едвај чекав да си го видам бебето што го чекав со години откако го извадија ми ставија нешто за спиење додека ме средат јас око не затворив хаха да не се лажеме отпосле боли ама се трпи јас би одела уште на 5 царски да знам дека ќе поминам така како што поминав. Со лесно и не се плаши

ajaja95 likes this.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

И јас бев решена за Ремедика, ама по вашите коментари овде се одлучив за Систина. Докторката рече би пробала природно, ако не бива ке одиме царски. Нормално и мене ме фака малку страв (ама малку :) ) од самиот чин, ама одев и на претпородилни часови кои се надевам ке ми бидат од корист, барем одприлика знам што ме чека и начин на дишење, напнување па ке видиме како ке биде :)
    Позз до сите и со лесно нека ни е :)

FreeMind and Martka like this.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Каде беше на тие претпородилни часови?

15. Dina911

Dina911 Популарен член

Во Штип, овде во болницата има и да ти кажам право многу се добри, знаеш од прилика како оди целата постапка, објаснуваат и за царски и за природен порагај

16. karak

karak Популарен член

Pred porodilni casovi imas i i gak samo rasprasaj se. Jas vo 2013 so prvoto Bev. Sega kako e neznam so vroto ne otidov

maja8 likes this.
  17. Fani80

Fani80 Истакнат член

Ubavi predavanja za trudnici ima vo Sistina sekoja sreda od 19 casot. Jas odev na nekolku i mnogu raboti nauciv od niv. Plus na sekoe predavanje si dobivav i po nekoe poklonce.

srekice, maja8 and Dina911 like this.
  18. claudi00

claudi00 Истакнат член

Женски а што мислите за матични клетки ќе оставате ли?

19. Dina911

Dina911 Популарен член

Има посебна група за матични клетки, прашував и таму и јас уште се мислам на 100 ума сум во врска со ова...

20. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Еве јас да си го кажам моето искуство. Бидејќи бев со закажан царски претходно го извадив гелот од ноктите. Арно ама за шминката ич не ми текна. Сабајлето ставив пудра колку да не сум без ич (повеќе заради подочњаците) и малку маскара и отидов. Нормално никој ништо не ми рече, пудрата не се ни познаваше ама ете на сликите многу свежо изгледам.
    Е наредно не би.
    Имаше момент кога се изгубив па ме вратија. Да немав шминка можеби анестезиологот и порано ќе ме приметеше, што знам.
    Додека лежевме во болница воопшто не ми беше до шминкање, а за искачање на две на три и низ врата.
    Во секој случај секој си е своја приказна па не судам. Мене една сестра ми се сипа што држев телефон во рака додека бебе беше до мене. Сосема коректно, јас од возбуда не ни помислив.
    Не мислам ништо лошо, само сакам да споделам искуство.

Со лесно на сите што ги чека породување:inlove: