Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Како се изгуби?

2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ова ме потсети на мене. Претпоследниот ден пред да си одам, за малку ќе се онесвестев. Сестрата ме примети дека не сум добро по бојата на лицето, бев бледа ко крпа. После реагираа на време затоа што ми беше многу лошо.

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас секогаш сум ко за на онкологија. не можат да се водат по мојата боја на кожа. Ама затоа кога помодрев во уста јасно им беше колку е саатот :)

4. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Женски, вие што се пораѓавте во Систина а не водевте бременост таму, првиот пат кога бевте, закажавте само преглед кај избраниот лекар или? Јас сум 35та недела, наредна недела сакам да се јавам да закажам па не знам шо да кажам, преглед ли или?

Lavitaebella likes this.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Да, ќе си одбереш доктор. Ќе си закажеш кај него. Ќе кажеш прв преглед и цтг, 36та недела. Иди 15 тина мин порано за цтг

SaNJaAaaAaa likes this.
  6. Dina911

Dina911 Популарен член

Мене првиот преглед ми беше со 36 полна недела, се јавив закажав обичен преглед, докторката ми направи ехо, од тогаш одам еднаш неделно. На првиот преглед не ми правеа ЦТГ, на следните два одев прво на ЦТГ, па на ехо. Последниот преглед имав и вагинален преглед. :)

SaNJaAaaAaa likes this.
  7. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Го наплаќаат секој преглед?

8. Dina911

Dina911 Популарен член

Првиот ми го наплатија 2.306 денари мислам беше, кога отидов следна недела на преглед, на шалтер ги прашав од кога не се наплаќаат прегледи, нели ако закажам порагај кај нив прегледи не се наплакаат (така прочитав овде во групава и затоа прашав :) ). Одговорот на вработената беше дека такво нешто не постои, туку дека самиот доктор одлучува дали ке ти наплати преглед или не, еве втор и трет преглед докторот во систем внел читање на резултати и не ми наплатија ништо, а имав и ЦТГ и преглед на ехо кај докторот.

SaNJaAaaAaa likes this.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

И мене само првиот, а јас имав цтг и на првиот преглед.
    2406 мислам беше.

Dina911 and SaNJaAaaAaa like this.
  10. slimy

slimy Популарен член

И јас бев во понеделник кај доктор Златко Палчевски во Систина и сум многу задоволна, многу убаво ме пречека 33 недела сум и кажав дека одлучив за породување таму кај нив, ми направи и цтг све платив 2400мкд.Следната контрола ми закажа во 35 недела да одам заедно со резултатите од брисевите и крвната слика што ќе ги направам кај матичниот гинеколог.

Lavitaebella, Martka and ajaja95 like this.
  11. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се борев за воздух еден период. Тоа памтам па следно како се будам и ми прскаат нешто во уста :wasntme:.
    Тоа беше кога го вадеа бебе. Ептен гадно чувство имав, (ќе се воздржам од коментари :D) ама си викав издржи бре кратко трае (читав претходно на форумов за тоа непријатно чувство ама сите викаа дека е кратко и подносливо) а главава ја вртев како на рингишпил да сум.
    Иначе имам прилично висок праг на толеранција на болка и се чудев како така ми е лошо :D.
    Тек после дознав дека бебето било заплеткано со папочната врвка два пати околу врат и рамо а плус докторот спомна некои точкички :?: што задржале многу време ((нешто што било поврзано со клексанот)поима немам).

12. mariz

mariz Форумски идол

И јас тој момент се изгубив и тоа 2,3 пати, не можев да им кажам се борев за воздух и отварав уста да кажам ама неможев, но најверојатно они гледаат тоа на монитор и ми ставаа нешто и се ококорував за секунда, како нова бев кога ке ми ставеа, како одеднаш да се освестував и продишував на ново.. Најверојатно од возбуда беше тоа. Кога ја извадија и заплака веќе на 7мо небо бев и немав гајле :)

Sexybaby86, NarCis@ and Martka like this.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Баш докторот ми рече откако ќе го извадиме првите минути може да ти се слоши. И така и беше. Претпоставувам нормално е чим ете кај повеќе се случува. Ми помина кога го видов бебе :)

mariz, NarCis@ and Martka like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас за лошењево искуства само од Ремедика сум чула. Од Систина никој. Ниту во живо, ниту тука.

15. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Ај бре не не плашете... :sweat:
    @ajaja95 не читај, мижи. :D

FreeMind, duffi, jule84 and 1 other person like this.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Немав и јас вакво лошење.
    Ете тука сега прв пат читам за тоа. :) Свежа бев во текот на целата операција, скоро на се се сеќавам.
    И мојот беш ептен заплетен во папочната. Го почувствував влечењето, ама и тоа не беше толку страшно или непријатно. Кога слушнав дека плаче се свестив дека не е повеќе во меше. Уште го помнам плачот и часовникот, 8:20.:inlove:

Sexybaby86, Dina911, mariz and 3 others like this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Што убаво, јас не би да кажувам во детали за тој дел кога ја вадеа, ке ги извадам од памет труднициве, доста им е :D

Битно најубаво е кога ке ги извадат и кога ке слушнете плачење, олеснува. Мене не ми ја донесоа одма на лице да си ја допрам помилувам.. ја гушнав тек трети ден :l:

Sexybaby86, jule84, dunika and 2 others like this.
  18. Dina911

Dina911 Популарен член

Вака кога ве читам ми изгледа дека и царскиов и не е баш нешто царска работа, да не речам полесна од природен порагај, како што повекето кажуваат, пошто слушам само различни коментари за царски и природно и на сто ума сум 8-|

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Пробај си природно, царски не ти бега...

20. fana

fana Форумски идол

Царскиот е далеку од царска работа :|
    Бебе мора некако да излезе, најважно е мама и бебе да се супер се останато се издржува :inlove:

mariz, mssuniquee, Sexybaby86 and 4 others like this.