Прв пат отидов во 36та недела. Го платив само првиот ехо преглед 2400 ден., а ми правеа и цтг, после тоа правев уште 2 цтг-а не ми ги наплатија. Капар не оставив. Немав приватно осигурување но презадоволна сум од целиот престој, услуга, нега итн.
Приватното осигурување важи за пораѓај само ако си приватно осигурана повеќе од 1 година. За другото исто пројдов како и другите членки што ти кажаа погоре.
Ви благодарам многу на одговорите @Dina911 , @SaNJaAaaAaa , @TeddyGrey, одлуката падна за Систина дефинитивно, сега уште да стигнеме до 9 месец и ќе закажам преглед.
Ајде и од мене некој збор за Систина. Од старт бев решена дека таму ќе се пораѓам само заради др.Митко. Од 16та г.н ме води. За човеков немам збор. Од болницата не сум задоволна... Многу шалабајзерска во однос од она што го имам читано. Презадоволна сум само од одделот за неонатална интензивна, освен од една сестра. Ја поштедив од тужакање и покрај тоа што беше крајно безобразна и дрска . Сестри и болничарки да ги молиш да дојдат. Кај плаќаш, фрли и некоја бомбоњера да се однесуваат како што треба. Може да ми беше друга ситуацијата немаше така да поминат, ама ајде. И за крај: -Кога мачорот го нема, глувците оро играат. Пак би избрала Систина само заради докторот.
Јас сум од Систина задоволна. Најмногу од се негата на бебето и тоа што ме оспособија да се грижам за бебето дома кога си дојдовме. Секако дека имам замерки за одредени работи но совршенство не постои Пак би ја одбрала Систина.
Isto i jas se porodiv pred skoro tri nedeli vo sistina mnogu sum zadovolna od site osobeno od mojot doktor, za mene dr palchevski e najdobriot doktor sto sum sretnal dosega. Isto taka i sestrite i bolnicarkite hranata sve bese super, vredi sekoj dinar potrosen tamu.
Секаде се случува само се прикрива. Ние во фамилија имавме докторска грешка, па еве тој доктор го имаше на секоја врата во Систина.
Пријателка на скрининг отишла таму (пред месец). Вика како болница на духови беше, живо пиле никаде немаше, па тура една низ болница им направиле. Сите соби им ги покажале (празни), кај лежат бебињата им покажале (празно и таму), буквално ни една родилка немало, ни едно бебе
Како што опиша,и братучетка ми сака таму кога отишла ништо немало што би рекле ни кучета ни мачета ама затоа на фб делат слики и се тоа .. малку не логички
Др.Корнелија ја познавам уште кога беше во ГАК, прекрасна е, само пофалби за неа, посветена, човечна, млада но страшно амбициозна.
Јас мислам од Косово идаат,што појма си немаат што и како е десено тамо. Не викам дека во државна,систина,ремедика не е десено такво нешто. Но незнам таква одбивност ми се направи што последна да е болница,јас на нива ќе рајѓам.
Јас се породив Систина испитувањата пред да останам бремена следење на бременост и пораѓај се таму задоволна сум од се кога пак би се пораѓала повторно би ја одбрала Систина и најдобриот за мене Др МИТКО ИВАНОВСКИ ....