Јас се породив во Систина, претходно имав правено интервенции и во Систина и во Ремедика. Зависи што гледаш, јас кога прашував за цени за порагај Ремедика беше со 3-4000 илјади поскапа од Систина. Е сега некој ке рече не е битно чаршавите, спавачите, ама веке ако е иста цена и таму и таму а не си врзан за конкретен доктор би гледал се’. Значи според мене Систина е ниво погоре од аспект на тоа дека некако е понова, посредена, од аспект на сите процедури, спроведување до сала за порагај и слично. Сепак најбитно е се’ да биде во најдобар ред, мада мене ако ме прашаш Систина би ја одбрала пак без двоумење. Поздрав
Па зависи, мислам има повеќе пакети. За цело семејство. Најубаво е со агент да ви објасни и да одберете.
Privatno zdravstveno nudat eurolink i triglav. Od tie so ni nudele na rabota, za tie znam. Ama neam pristap sega do toj mail da prebaram za da vi pisam podetalno, ama treba da ima na nivnite web strani.
Пошто прашував во Триглав и за индивидуално осигурување (семејно, не преку фирма) ништо поврзано со бременост не спаѓа, освен не дај Боже. А преку Халк Банка пример цела бременост и пораѓај спаѓало. Можеби тебе преку работа ти нуделе па затоа такви услови.
Па може, неам увид сега во понудата . Памтам само дека треба да си минимум 12 месеци осигуран за да ти следуваат прегледи, испитувања, хоспитализација.
Како што кажува @TeddyGrey е за осигурувањето. Не ми текнува од каде беше понудата, ама така беше, мора една година претходно да си осигуран и пораѓајот уствари го плаќаш, само на рати е. И не беше понуда преку фирма.
Јас сакав во систина да раѓам а родив во ремедика. Само поради Една ствар. Во ремедика даваат морфиум а во систина не.
Не не. Не е за фирма. Ама јас ја добив на службен меил. Затоа немам увид. Отприлика беше најосновниот пакет 1800 денари за 4 члено семејство.
Да не ме сфатиш погрешно, ама какво време е дојдено кај приватно одиш, плаќаш и на крај “живи и здрави сме” друго не е битно. Мислам, нормално дека тоа е најважно ама во приватна обично и за други работи се оди, не само за да се преживее. Сериозно? Не знам што ми ставаа против болки реално ама па и за Систина не прочитав дека се жалеа на болки. 18000 ми рекоа за мене, мм и детето ама никаква опција за бременост и породување. Нема веза, не замарам веќе, и така ако е за една година унапред каснам .
тмн си е се , не сум фан и јас на санте , само кажав дека позн една се породи скоро таму i добро мина , ипак секој на крај си одлучува што ќе прави кај ќе оди , неможиме да му наметниме , може членката има услови за таму или што знам , реално секаде има и негативно и позитивно само добро се кријат .
Им падна репутација на Санте само поради тој еден случај, зашто беше лекарска грешка во прашање. Не значи дека секоја наредна што ќе оди кај нив дека ќе помине лошо. Болница како болница. Кој каде сака и може нека се пораѓа.
Пред некој ден имав презентација на приватното осигурување од еуролинк и имаат вклучено и породување, за кое не треба да е помината година. Они тврдат дека денес ако го направиш а утре се породиш дека ти ги покрива трошоците. Испаќа како да си го платиш породувањето на рати 2 години. Јас искрено се подзамислив