Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Е ај. Си викам уште сега ме лупаат хормони, којзнае тогаш како ќе ми биде. Јаа со синко кога се пораѓав се мрднав од грижи за кучето. Вечерта му ја пакував торбицата за кај мајка ми, да не заборават нешто. И нонстоп се јавував да прашам како е и дали не бара :rofl:
    Колкави беа вашите тогаш?
    Мојов е 12 м сега и ден не е останат без мене. Плус цица, дење ужива со татко му ама навечер да не пробаш да го тргнеш од мене. А со намера сум и тандем да ги дојам, не знам дали и како ќе биде се тоа :worried:

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    Мојава се исплаши кога ме виде дека носам спаваќа и излезе со трчање од соба. А тек да ме видеше со инфузиите во рака. Многу тешко ми падна, а верувам и неа. Може подобро да не доаѓа, и јас така би те советувала. Инаку ќере имаше три и пол.

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Tocno 19m
    I mm navecer se plasese zosto pred poragjanje maliot navecer bese pijavica za mene, verojatno osekjase, ama super pominale.
    Moj sovet, neka ne doaga

На mariz и Minnie-e им се допаѓа ова.
  4. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Леле, ќе идам во ГАК ако не, таму барем за три дена ќе ме пуштат :D

Имам време ама @emkaemka ќе ја прашам како она би постапила, знам дека е “себична” за доверување на детето како мене :rofl:

5. Marina 5

Marina 5 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво,сакам да се пораѓам во Систина,но не ја водам бременоста таму,само 1 преглед имам таму.Кога би требало да отидам за да се договорам кој доктор сакам да ме пораѓа?Дали со влез во 9 месес.т.е 36 недела?

6. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Па да , 35, 36 недела закажи си кај док што сакаш да те пораѓа,ем да се запознаеш со докторот, ем да се договорите за пораѓајот, зависно од тоа каква ти е бременоста.

На Marina 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marina 5

Marina 5 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Благодарам

8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.354
    Мајче ти бремена си :o
    Јас немав појма, нека, честитки од срце :inlove:

Лелееее како би го оставила :worried:
    Јас би се спремала уште од сега психички, у мојов случај со време и ,,физички,, би требало и бебе да се спрема :smirk:
    Мене сега ми е мака кога го оставам на 2-3ч на мајка и ќе си приумрам што не е до мене, не па едно 5дена :whew:

Инаку во Систина може да дојде и синчето на посета, со тоа што ќе треба да седите во собата за посети и бебето нема да дозволат да го однесеш таму (ама со инсистирање дека е само на 2мин и тоа ќе дадат :D).
    Цимерката имаше веќе две дечиња, ова и беше трето, па вака дозволија, никаков проблем не се направи.

Инаку имаше како предлог, можеби веќе и дозволуваат, не сум прашала за точно пошто не ме интересира. Да дозволуваат како опција ако имаш мало дете и оно да седи со тебе, секако би се доплаќало и би морало во апартман, но имаше шушкања дека ќе дозволуваат. Само пред ќе се зеде брис и кс на детенцето и нема да може да прави влези/излези од клиниката :)
    Ама зарем мало детенце би издржало во соба 4×4ри 5дена е друг муабет :wasntme:
    Бебе мое шанса нема, има да ја преврти начисто :D

На Meckicja, mariz, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    Мами да ве прашам во систина за порагај дозволуват ли да имам гел на ноктите. Ви благодарам

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.135
    Не. И не е дали они ќе дозволат или не, туку пред се за сопственото здравје и сигурност не треба да имаш ништо на ноктите :)

На fana, Lina92 и Coco31 им се допаѓа ова.
  11. lisice

lisice Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Марина и јас сакам да се пораѓам во сиистина. Вчера бев кај докторката Корнелија и ме погледна на ехо само се беше во ред. И реков дека се породив во државна пред 6 години и сега сакам пораѓај кај неа во систина. За ехото ми наплатија 2450 денари и некаде пред терминот што го рековме од прилика во 36 недела ќе и се јавам и ќе закажеме. Ги видов тие пакетите за пораѓај беа со царски 1650 евра, ама треба да се јави некоја членка што скоро се породила таму да ни каже дали и тие инекциите што се ставаат после пораѓај и инфузиите спаѓаат во цената на пакетот. Поздрав и пиши ако дознаеш нешто.

12. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    Да, сите инекции, инфузии и клексани ми беа во пакетот. Само крвна група ми наплатија дополнително, така побарал анестезиологот.

На ДимиМ и Dina911 им се допаѓа ова.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Исто и јас доплатив само за крвна слика за мене и бебето, другото се си беше во пакетот. Инаку се породив таму пред скоро 3 месеци и сите пофални зборови. И мене ме порагаше Корнелија, злато докторка :)

На The Unicorn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lisice

lisice Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Супер! Се надевам дека после царскиот полесно ќе станам, оти пред 6 год во државна немав помош и многу лошо станав па морав потоа да лежам уште еден ден. Докторката е сл
    Со станувањето како поминавте? Јас пред 6 години во државна немав помош за станување, неправилно сум станала и после лежав уште еден ден. Имам уплав од тоа станување.

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    А не би пробала прво природно? Сепак 6 години се поминати.

16. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Не се плаши, тука секако имаш помош, како ги викнеш така доагаат и помагаат. Еве сепак имаш искуство. Јас прворотка ме скорнаа прв пат со помош на сестрите, после тоа станував сама без проблем, ама поголем дел од денот лежев во кревет исправена во грбот како полулежечка положба, за да не ми се врти кога ке станувам. Позз и со лесно :*

17. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Ме станаа одма наредниот ден. Првиот пат беше ептен тешко, нема да те лажам ама со секое станување се полесно беше. Уште еднаш ги викнав на помош и до крајот на денот станав уште 5-6 пати и тоа сама. Не се плаши, ќе си најдеш сама техника како полесно да се исправиш од кревет итн. Со лесно!

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas pak pak rekov na sestrite da ne me teraat sosila da stanam jas koga ke se osetam sposobna sama ke stanam I taka I bese

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Јас не се противев, на првото станување ми го извадија и катетарот. Они знаат најубаво кога телото е спремно, иако може ние не сме спремни. Знаев дека ако одолговлекувам ќе ми биде тешко. Сепак, секој си знае за себе :)

На LiliBoz, kukla21 и Martka им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas imav prethodno poveke operacii I znaev koga sum spremna da stanam