Јас ги правев скрининзите таму, и очекував барем ова ЦТГ да биде гратис. Не знам веќе на што ги засноваат тие 85/115 илјади за породување...
Мм да да и јас исто, цела бременост таму, сите прегледи скрининзи и баш ми напоменаа дека од 36 недела се е бесплатно ама ете наплатија. Јас фатив порагај пред да ги покачат цените, 72 кога беше ама да ти кажам искрено вреди за сите пари, нема ни да приметиш дека си во болница.
На тоа се надевам, да ми биде позитивно искуство, и не жалам пари ич. Кај кој доктор се породи? Природно или царски?
Ах браво!!! А правеше нешто во бременоста за лесно породување? Јас се спремам за природно кај др Палчевски, по препорака, па собирам информации какп да си олеснам процес на отварање и породување
Пешачев секој ден до крај, ништо друго. Си отидов на цтг онака регуларно, ме прегледува вагинално вика 5 ипол прста си отворена, ни болки ништо, вика ке раѓаш сега Ме качија во родилна, малку провокации, за еден саат родив. Бебе скоро 4 кг.
И мене ми го наплатија прегледот, 2500 денари беше, прашав за нареден пат дали ќе се плаќа и ми рекоа дека доколку повторно се прави ехо, истото ќе се наплати, така што најверојатно ехото го плаќаме. Деновиве ќе одам на ново цтг па ќе видам како ќе поминам со напата Инаку фала за известувањето за цените, да си знаеме официјално дека повеќе треба да го отвориме џебот...
Ама јас прашав дали спаѓа цтг, и ми кажаа дека не спаѓа. Додуша на сметката пишува само ехосонографски преглед 2500. Чудно. Јас денес спремам торбица за пораѓање. Совети што да спакувам за мене и бебе за во Систина? Ние може и да се сретнеме таму за пораѓање. Баш сме близу со датумите. Инаку јас правев цтг во петокот, а нареден дури понеделник. Бебе високо наместено, изгледа доктор виде дека абер нема од излегување. Тебе како ти закажуваат прегледи?
Навистина, ако се погодиме исти датуми Инаку, јас првиот пат бев минатиот вторник, па бев денес и сега треба да одам во петок. И кај мене на цтг-то нема абер така што ќе чекаме и ние. Вториов пат не платив ништо. И да знаеш, доколку во понеделник ти е втората средба со докторот за породување, ќе те испратат и на анестезиолог и на земање крв и брис од нос и грло ( да знаеш да си одвоиш малку повеќе време затоа што јас не знаев) .
Нормално како сите останати, околу 2 300 беше тогаш, ми правеа ЦТГ и ехо. Од нареден преглед, до пораѓај прегледите вклучени во цената.
Еј фала ти што ми кажа Ова за мене не е проблем, ама мм мпжеше да испаничи ако не знае, па да си направи филм
Хахах ме насмеа за ова со маж ти, но тоа е добар знак штом се грижи Нема проблем, за тоа сме тука, секој од некој ќе добие по некоја корисна информација, совет, поддршка...
д-р. Гордана Петровска најдобра. Стручна, професионална, доследна. Ради неа отидов без тронка трема на порагај. Ја препорачувам.
Првиот преглед во 36 недела (ехо и цтг) ми го наплатија, а сите останати до пораѓај покрај цтг и ехо и вагинални бесплатни. Бар така беше пред 4 месеци