Девојки, за во Систина навистина не треба ништо да се носи? Ни вир, ни влошки за дојки, ништо за бебе? Некако не ми иде само така да отидам.
Се јавив, ама само од сабајле даваат инфо за цени, па сеа се прејавив пак, 7500 ден. еднокреветна со придружба.
И мене тоа ме интересира, по она шо читам, знам дека треба полнач за мобилен, стегач за коса, лебало, лична козметика/шминка за средување при излегување (вклучително и шампон и маска за коса која си ја користиш стандард, посебно за фарбана коса, за да си ја расчешлаш добро) и гардероба за себе и за бебушот. Ако треба уште нешто, нека сподели искуство некоја членка.
Влошки за гради нема, ама и да носите нема на што да ги залепите. Градници не се носат. Четка, паста, шампони..се има тоа
Само полнач за моб и козметика нешто ако сакате. И облека за вас и бебе за искачање, мада тоа може и накнадно да ви донесат.
Градниците за доење дали се практични? Уште немам купено и се мислам дали ќе ми одговара. Какво искуство имате со нив?
Практични се,да. Откопчуваш копче и бебе цица. Со обичен градник е тешко изводливо и крајно неудобно.
Здраво на сите прашање имам до породените во Ремедика. Прием направив минатата недела, кога влегов во 9ти. Си ги платив тие 100 евра тогаш. Од синоќа сум со некои болки во долниот дел на стомакот, што не сум баш сигурна дека се породилни, ама сепак сум загрижена. Ако отидам таму да ме види доктор, ќе ми наплатат пак, или тоа е во цената веќе вклучено? Да напоменам само, немам доктор таму што ме води. Договорен ми е доктор само за пороѓај. И каде да се обратам таму кога ќе отидам? Доле на шалтер или горе на оддел, бидејќи веќе се водам како пациент. Фала ви многу
Ако одиш сега како со болки ке одиш доле на цтг,па ако види докторот кој е во амбуланта дека процесот е започнат ке те пратат горе на одделение и ке си се договорат со твојот доктор. Во тие 100евра ти е вклучено се до порајѓај. Не се сејкавам бидејќи бев со договорен царски ама и цела бременост бев тамо дали да го носиш тоа дека имате уплатено. Како и да е,одма доле кај сестрите на цтг ке одиш за било каква болка Со лесно
Здраво девојки, би сакала да прашам дали има некој искуство со др.Корнелија од Систина со природен пораѓај? Ве молам споделете искуство. Благодарам однапред
Jas sum carski kaj Kornelija i mozam da ti kazam deka si ja odbrala najdobrata megu doktorite ,koga mene carski me stanaa na noze uste prv den i site mislea deka sum spontano porodena.Doktorkata e posvetena 100%kon pacinetite vnimatelna nezna i neznam uste koj zbor da ti go kazam za nea.Ne se sekiraj vo dobri race si!