Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Ema_83

Ema_83 Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Сестра ми го зема за пораѓај минатиот месец, одлична понуда и услови се тоа, 0% камата плус мн мн брзо го одобруваат. Супер опција, трошокот не се ни осеќа. Со среќааа :)

На Butterfly1107, LadyC и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Имам дома еден куп извештаи со фискални сметки. И од пораѓај и од контроли и од лежење во болница и за мене од гинекологија и за бебе од педијатрија, и крв од лабараторија....ги видов сега, на сите пишува ддв 0.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Значи цел оддел е. Арно вика татко ми, у Хилтон ќе платиш помалце вечер. :D

На AlicaInWonderland и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    113.147
    На Филотеа, Scorpio87, Aleksandra997 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Женички, во голема дилема сум, деновиве влегувам во 31 недела и веќе треба да одам на трет скрининг и да одлучам каде ќе се пораѓам. На првите два скрининзи бев во Ремедика кај Симонида, ПРЕЗАДОВОЛНА сум. Е сеа малку ми пречи што за истите пари Систина нудат бескаматен кредит и плаќање на рати со Дајнерс а и некои други поволности, се трудат околу тоа. По муабетите што ги слушав, Ремедика се поназад во такви некои услуги, а кога веќе исто плаќаме нели треба и да добиеме повеќе за, парите? Знам делаи во двете болници има одличен кадар. Молам за некаков совет околу доктор за породување и други детали, знам дека темава наназад истото се вергла, ако ви смета тоа пишете ми во порака. Некако станувам позаинтересирана за Систина.

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Да ти кажам другарка ми се породи во Ремедика на 30ти октомври и мислам дека толку ја величаше Ремедика што се изналажа, наводно на царски уште прв ден пастрмка јадела, не им бранеле храна, мени цело време имале на рака, и за царски се лежело за исти пари 6 дена ( ја мислам дека ептен ме смота) .
    Ја во Систина се породив со првото, царски сум, лежев 3 ноќи, четвртиот ден си заминавме дома. Не ми даваа дента на пород да јадам ништо, прв ден исто беше, дури втор двопек со јогурт. Третиот ако веќе се олесниш (голема нужда) добиваш мислам мени. Колку што знам јас на царски мн треба да се пази преплет црева да не се направи.
    И други ми ја фалеле Ремедика, ама искрено не можам да кажам кога немам искуство. Јас од Систина сум ПРЕЗАДОВОЛНА. :)

На M&M, Sexybaby86 и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  7. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    308
    Во Систина е полесно за кредитирање бидејки капиталот на Стопанска банка АД Битола е на Орце Камчев, исто како и Систина. Не мешам политика на темата само давам логично објаснување. Парите си ги префрла од едно на друго место и си ја рекламира клиниката. Што не е лошо за народот, но треба да се знае за да не испадни после дека Ремедика или други приватни клиники се заостанати во такви услуги.

На Meckicja, Butterfly1107 и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    @LadyC точно не те излажала другарка ти :) Првиот ден не јадев риба они ми дадоа што да јадам но од втор ден си нарачував јас од менито. Може беше така дека уште првиот ден се олеснив. Пет ноќи си таму, шестиот ден си одиш дома со ако си со царски.
    @Scorpio87 и јас бев кај др. Синонида и многу сум задоволна.

На Scorpio87, eli25 и LadyC им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Значи подолго се лежи во Ремедика. Алал да ти е што си се олеснила прв ден мада ми е чудно оти клистираат и нема ништо во цревата празни се. Мене на напон на 3ти ден мислев раната ќе ми испука, а и на сок ме држеа така да немав ништо што да исфрлам. :)

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    У мое време во ремедика имаше мени и за доручек и за ручек. Посебно. Да, имаше риба.
    6 дена се лежи тоа е точно. Првиот е нулта ден плус 5 дена. А за храна првиот ден после пород даваат лесна и која влијае на лактација. Доручек јогурт со корн флејкс. Ручек пире ориз компир супа..

На Coco31, eta, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Браво. Искрено јас умрев за јадење 2 дена. Од глад пиев по 5/6 литри сок од јаболко. Само тоа имавме. Не смеело ради преплет црева. Ова доктори ми го кажаа зашто очајно барав нешто да каснам.
    Цревата се враќаат назад, па не знам дали е ок баш од одма јадење на цезареа. Е ај сега, два приватни болници со различни тертипи. Тоа е.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    И двете болници си имаат и предности и маани. Јас за ремедика се одлучив зашо знам ставаат морфиум а систина не.. Постоперативно. Јас немам ич болка осетено ради тоа. Оф немам речено. Ама знам дека второ ако раѓам нема да одам во ремедика.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Ааа грешка си. Ми ставија морфиум мене. :)
    Немав големи болки исто, само ми ставаа некоја инекција што ја собираше матката и беше преболна. Таа никад нема да ја заборавам.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Ааа ете. Пошто другарки од таму шо раѓаа ми рекле нема морфиум. А тие за матката 3 дена ги примав и умреф од нив. |(

15. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Е какво мени во Ремедика.
    Бев таму на операција, лежев 8 дена, никакво мени не видов.
    Доручек и вечера јогурт со корнфлекс, за ручек супа, ориз и компир.
    Последниот ден, за доручек кифла со сирење.
    8 дена истото, една мандаринка не дадоа, да се освежи човек, освен од дома ако ти донесат.
    Претпоставувам дека и за царски рез е истата исхрана.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.054
    Допаѓања:
    225.403
    Не знам зашо не си видела... Јас раѓав пред 3 год. Мени имаше и за доручек и за ручек.

17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    5.372
    Можеби зошто на операција бев.
    Такво е моето искуство од Ремедика.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас ништо не сетив од тоа.
    Дека боцкаат во исто време и лек против болка, па немав мака.

На fana, Sexybaby86 и LadyC им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Мене ми се слоши на операција и кога им кажав ми рекоа ти ставивме морфиум ќе се смириш сега.

20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    И јас исто, не се сеќавам да сум имала јаки болки, во исто време добивав и инекција за да се врати матката, плус за болка. Што ставаат не знам, ама болка страшна воопшто не осетив.

Инаку и во Систина се лежи 5 дена со царски, 4 ноќи, 5-тиот те пуштаат @LadyC . За јадењето, дури третиот ден после царскиот добив пире и супа, претходно само двопек и јогурт. Мислам послаба од што бев пред пораѓај излегов од таму, умрев од глад :D

На LadyC, eta и kukla21 им се допаѓа ова.