Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Царски, втор пораѓај таму. Презадоволна сум :)

2. heidi07

heidi07 Истакнат член

Дали некоја од вас има искуство да сподели за породување од Санте Плус?

3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Немој само таму

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Знам дека бараш лично искуство, такво немам ама ќе ми остане на мисла ако не ти пишам.
    Пред некој ден го читав обвинението кон нив за родилката што им почина, па тоа е катастрофа. Пропусти еден куп. Во администрација недозволени работи, доктори неискусни кои доаѓаат на повик, доктори кои имаат потпишано да доаѓаат по потреба, а не се таму коа ќе има итен случај, доктори кои немаат дозвола за работа, доктори без бараното искуство...
    Значи не би сакала да те плашам или да ти стварам стресови, ама мој совет е немој таму

Meckicja, bibiiii and Jana06 like this.
  5. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Ne e bog znae sto. Jas se porodiv tamu nemaat ni p od.privatna klinika

6. Среќичка

Среќичка Популарен член

А се отепуваат од ставање слики од бебиња што воопшто не ми се допаѓа.

7. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Toa sto stavaat sliki e odobreno od roditelite za toa prasuvaat a inace samo im e primamliva cenata za poroduvanje

8. AlicaInWonderland

Примамлива е пошто се рекламираат јако и клиентите мислат дека добиваат екстра услуга, а всушнот и премногу е цената во однос на тоа што го добиваш.
    Ама кај нас таква е претставата, дека државно е ужас, приватно е прекрасно. Што и не е многу далеку од вистината...ама во случајов е грешна претстава. Самото тоа што се приватни не ги става во ранг на останатите приватни клиники, дури според мене се и подолу од државното. Па незнаѓ зошто некој би давал пари (без разлика колку) за нешто што ќе го добие и бесплатно

9. fana

fana Форумски идол

Што е тоа исто што ќе го добиеш во државна бесплатно, а го има во приватна? Ја тргаме настрана Санте. Еве пример ГАК и Ремедика.

10. AlicaInWonderland

Зашто да ја тргаме на страна Санте коа ја за Санте зборев?
    Членката погоре праша за санте и кажував за таму. Незнам зошто би си правеле сега муабет за ремедика во муабет за санте.
    незнам дали ги прочита мислењата од вчера, почнувајки од побараното искуство од страна на heidi07, или само моево последно го прочита па не си сфатила добро за што збориме и се цитираме

Meckicja likes this.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Пред се,во ремедика ке добиеш човечки однос,достапност,едукација. Насмеани лица наспроти намрштени и аргогантни сестри на кои им е гајле дали ке те научат да го држиш бебето да фати да цица. Не знам и што друго да очекувам во приватна.
    А зааа жал сето ова можат да си го дозволат и на ГАК,но нели државно е па клати врата зимај плата...

12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Само јас ли поминав супер во Санте? Стварно немам некоја замерка. Не сакам да пишам да не речите реклама ама се беше во ред. Секаде има за жал не убави работи, Систина добро си ги криат пропустите не значи дека не постојат. Мислите позитивно и битно, најбитно да имате целосна доверба во докторот.

heidi07 and Meckicja like this.
  13. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

тоа што се случи со родилката во 2018 е ужасно,но за жал тоа се случува и на други места,секаде има и задоволни и незадоволни,јас сум презадоволна од Ремедика ,но ради цената сега при крај на бременост отидов во Санте и за сега имам сосема добар впецаток и услуга и се што е потребно една идна родилка да се чувствува добро ,тоа што нудеа во ремедика за пораѓај е истото и во Санте што ми го понудија 3 дена таму први прегледи гратис и анестезија,и едино разлика е што Санте се по една во соба мислам,што и не ми е така битно нешто ...

Meckicja, BabyT* and heidi07 like this.
  14. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Кога се породи и кој доктор те пораѓаше?

BabyT* and heidi07 like this.
  15. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

И јас гледав многу добри промоции имаат Санте Плус. Немам искуство никакво кај нив. Од Систина конкретно имам многу лошо искуство од повеќе оддели. Конкретно за гинекологија, ми кажаа дека не можам природно да останам бремена и без моја согласност ме пратија на испитувања кај нив кои нормално не ги направив. Барав второ мислење кај други лекари. Сакаа да ме спремат за вештачко оплодување веднаш почнаа процедурата да ми ја кажуваат, а после неполни 15 дена јас држев позитивен тест во раката. Така да никогаш не планирам да стапнам таму. Пред 2 месеца и моја блиска личност која се породи таму имаше многу лошо искуство, ја породија предвреме и бебето и почина. Целата бременост ја водеше таму, сите скрининзи и испитувања ги правеше таму и на крај излезе дека се било нивен пропуст, не виделе дека бебето имало проблем со органи за варење.
    За Ремедика имам само пофални зборови. На врвно ниво се Ремедика, и дијагностика, и однос и се што нудат навистина вреди за парите. Јас за жал нема да можам таму поради финансиски причини, ама кога би бирала од приватни клиники дефинитивно Ремедика би ја избрала.

tina2018, Meckicja and BabyT* like this.
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Искуства со Плодност Битола?

17. heidi07

heidi07 Истакнат член

Лошите искуства ги ислушав, а ги има за секоја клиника, мило ми е што има и позитивно да прочитам за Санте... ако може да споделиш кај кој доктор се пораѓаше и дали природно или царски?

BabyT* likes this.
  18. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Pre prezadovolna so prvoto se porodiv tamu I nemam nikakva zabeleska. Sekoj den ide pedijatar da ti kazat kolku mu r krvta na bebeto sto se mu e pregledano I koi se rezultatite se grizat pre ubavo za bebinjata a I za nas majkite nemam ni edna zabeleska. Mnogu mi e krivo sto I vtoriot pat ne se porodiv tamu :(

bibiiii likes this.
  19. BabyT*

BabyT* Популарен член

Ме породи др. Бранко Поповски, пред околу 1 година.
    Јас да бидам искрена не прашав никој за искуство. Бидејќи секој - секаде има и добро и лошо искуство. За жал кога се кажуваат лошите само на тоа ќе мислиш. За една трудница многу е битно да не мисли на глупости и сценарија и да е позитивна.
    Јас едноставено му верував на докторот, кој впрочем и мене ме донесе на овој свет :)

Bjanka82, eta and heidi07 like this.
  20. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Zdravo da ve prasam koi raboti se potrebni da se nosat vo privatnite bolnici za poragaj? Za majkata i za bebeto?

Филотеа likes this.