Само полнач за мобилен и облека за излегување од болница за тебе и бебето. Лабело нешто таков несесер спремен од дома . Тоа.
A dali e potrebno da se nosi uloski za mene, pizama/spavaca, papuci, gel za tusiranje.....i za bebe dali treba pampers?
Јас носев улошки,си ги вратив дома цело време даваа нивни,спавачи исто колку сакаш да се преслекуваш,папучи имаат,гел не е препорачливо да ставаш првите денови јас и тоа носев,а за бебе освен облека за излегубање ништо не треба да носиш
Здраво, ако може и мене да ми пишеш да те распрашам малку за докторот Димчев или да се чуеме на кратко многу би ми значело фала ти
за оние што планираат да раѓаат во систина периодов, имате инфо дали собите се со еден кревет или два? ваљда со ситуацијава со корона нема да се мешаат пациенти?
За апартман да и се доплаќа. Единечните соби ги користат ако немаат место или знам случај отишла на пораѓај настината ја сместиле во единечна соба.
После целава ситуација во државата, пак се предомислувам да си одам во Ремедика на пораѓај. Сакав во Чаир ама страв ми е со гужвите, сепак прв пат ми е. Некоја скоро породена во Ремедика да ми каже како поминала, кој доктор го избрала (цела бременост ми ја водеше др. Петрова ама она не пораѓа веќе)? Дали се оди на цтг, дали се забранети посетите и дали сеуште важи дека не треба ништо за мене да купувам за во болница? Фала
Jas momentalno sum 37 nedela i sum vo Remedika, kaj dr. Efremovski se odluciv za poragaj, inaku za skrininzite i mene me pregleduvase dr.Petrova no taa ne poraga, minatata nedela koga bev na pregled samo mene me pustija bez pridruzba, na vlezot merat temperatura i se potpolnuva eden prasalnik kako dali si bila poslednite dve nedeli vo stranstvo,dali si imala kontakti so nekoj od stranstvo i sl... na ctg se odi eve jas sum slednata nedelq na ctg, poseti nema ne pustaat duri mislam ni tatkoto ne go pustaat. Vonodnos na sto treba da se nosi bas prasav i mi rekoa samo obleka za mene i bebeto i cetka za zabi....
Jas minatata nedela bev prv pat na ctg i togas plativ 6000den i voedno mi zemaa krv od vena za nekoi ispituvanja...i mi rekoa deka podocna koga ke se porodam tie pari ke mi gi odbijat od vkupnata cena za poragaj (85 000 / 115 000) vsusnost i ctg spaga vo paketot no ova e kako nekoj kapar od 6000den sto go plakame na pocetok so prvoto ctg
I mene mi e 05.05 termin. Ja zakazav u 36ta kaj Dimitrov. @Ana-sk , pls izvestuvaj ne kako ke ides na kontroli, mnogu ke ni znaci. ❣️
И јас бев со истово мислење како тебе планирав да се пораѓам во Плодност и еве од вчера видовме каква е ситуацијата таму, а од денес е затворена. Така да сфатив дека во ова време приватната болница не е некоја голема сигурност. Господ нека не чува сите мене ми е многу страв.