Мене ми се искомплицираа работиве ама ке морам утре да прашам дали др ке се нафати или не , кај Митко Ивановски таму правев ифв , па ке видиме како ке биде , сигурно прво за корона ке ме тестираат бидејки бев пред извесно време плодност , немав контакт со докторот што е заразен но сакам да си бидам мирна и чиста затоа ке прашам како оди процедурата пред да одам на било каков преглед тамо , ти каде планираш ? Финансииве малце ми се проблем затоа сакам да прашам за опции
и јас сум со ивф јас кај бојаџиев планирам ама остава на мене да решам дал царски или природно, мада вика природно подобро.кажи си дека си била плодност, па ке ти кажат фали треба тест или не.и зашто не би се нафатиле, ко што викаш финансиите си го праат своето.не е без пари...
Мене ми е непријатно многу , но како што велиш ке си платиш и чао , блиску ми беше плодност но не ми се ризикува сега таму , ке видиме што ке направам , со лесно да ни биде
@Milicka* Добро ти е тоа што прво ќе се тестираш, се надевам дека ќе се тестираат сите што оделе во Плодност пред да почнат да одат во други болници. Инаку, за плаќање на рати... Од банката даваат формулар и со административна забрана е, треба на работа да ви го средат тоа за да ви одобрат кредит. Без камата е.
Ти благодарам многу , сметам секоја трудница од плодност треба да си го направи тестот , прво ради себе после ради другите , ете вчера имаше три нови случаисод БтБ, може се од плодност , од први ден кога разбравме со мм сме во самоизолација да речам , иако се јавив на докторот ми рече нема потреба од тестирање , но за мирна глава на сите околу нас , ако бевме во кластерите досега ке не контактираа , но јас не сум мирна така па затоа пред да направам било каков чекор прво тест ,
И мене ми презакажаа два пати до сега, прво ми сменија саат па после и ден, јас сум кај Димчев. Не знам што се случува. Што се однесува до тестирањето за корона, треба да се прави 14 дена по првиот контакт ако не развиете симптоми, иначе тестот може да биде лажно негативен. Знам по маж ми, пред да дојде дома правеше тест ама изминаа 15 дена од неговото враќање од странство. Сакаше и он да се тестира порано ама не може, епидемилог објасни дека најсигурни резултатите се после 14 дена ако нема симптоми.
Не знам во која тема беше, реков ќе пишам кога ќе завршам со преглед во Ремедика. Значи придружба не пуштаат, на сам влез има дезинфекција и мерат температура, пополнуваш прашалник и можеш да влезеш кај докторот. Маска обавезно, јас бев без ракавици. Болницата е празна, во чекална имаше само една жена така да не се плашете Др. Ефремовски е стварно префин, достапен, како за првпат кај него сум ептен задоволна. Конечно го направив брисот и ми закажа прво цтг во понеделник, еден месец пред терминот. Тогаш ќе почнеме со припреми за пораѓај како крвни анализи, ехо и цтг нели и после еднаш неделно ќе одам. За на рати да се плати (некоја тука прашуваше како оди процедурата) може со Diners или со кредитна картичка, значи немаат тие удел во тој дел, се си е договор меѓу банката и пациентот (фактички си аплицираш за кредит во банката). Ако заборавив нешто прашувајте.
Може е нешто ново. Прашања од типот дали си била во странство, дали си имала контакт со некој што бил во странство, дали имаш некои од наведените симптоми и сл. и се потпишуваш.
I jas da se prijavam bev na vtoro ctg vo Remedika kaj dr. Efremovski bev popladneto, i bukvalno nikoj nemase samo sestrata koja mi go namesti ctgto i doktorot, i na vlezot covekot koj merese temp, kade mi izmerija temp, mu izmerija i na mm temp i go pustija vo cekalna da ceka, (minatiot pat ne go pustija ni vo cekalna, i jas potpolnuvav prasalnik, a sega ne) mene mi napravija ctg se dogovorivme so doktorot koga da se vidime i taka...ke videme kako ke bide sledniot pat
Баш сакав да ти пишам порака, ти благодарам што сподели. А да не имаш случајно инфо во лабораторијата како им е?
Vo labaratorija isto vleguvas sama, mene me prasaa dali imam popolnuvano prasalnik bidejki imav popolneto ne potpolnuvav povtorno, go dadov upatot mi zedoa krv i toa e toa za kratko se zavrsuva isto nemase guzva, za rez mi rekoa za okolu 2h no rekoa ke gi pratat kaj doktorot deka nema potreba da cekam, i naredniot pat koga otidov kaj doktorot mi gi dade rezultatite
Природно. незнам зошто воопшто прашуваш, сите доктори исто ќе кажат. Цезареа е голема операција со отварање на абдомен и низ можности за компликации. Најдобро ти сама да не одлучуваш туку докторите.
Уживај, сите сме се плашеле првиот пат зашто све ни било непознато. Штом одиш во Систина ич да немаш страв, ќе си добиеш епидурал и раѓањето ќе ти биде како песна Ако се е како што треба, нема зошто да се ставаш на ризик од непотребна операција.