Za prviot pat ne zalam sto se porodiv vo privatna bolnica no za ovaj pat mi e krivo bidejki plativ kup pari usluga nula ,zadovolna od doktorot i anesteziologot a se ostanato katastrofa.
жени што даваат во систина нешто пишува торбица со козметика? да не се дуплирам со торбица и козметика или не ги бива тие што ги даваат? јас се спремам договорив доктор и така.
Јас пред две години се пораѓав, торбицата беше многу практична. Козметика нема многу, мали пакувања се па секако не би останало неискористено, ама за торбица можеш да почекаш да видиш каква ќе ти дадат и дали ти одговара.
Даваат убава торба за пелени се расклопува како подлога за повивање,плус памучна пеленка и јастук за бебе. Козметиката е Бекутан,Веледа и нешто ситно друго ама мали пакувања колку за проба и плус 27 пелени бекутан 2ка. Значи козметика купи си,а торба за пелени не мораш практична е оваа
Сигурно сте пишувале, колку е спонтано колку природно Систина?Има уште време ама онака ме интересира. Имало на рати со дајнерс? Како оди тоа?
70 000 е спонтан пораѓај во систина а 102 000 царски ,со дајнерс може на рати мислам до 12 ама сепак јави се да си препрашаш .
Еве се што ти спаѓа во пакетот за породување во систина : спинална анелгезија за безболно породување • епидурална анелгезија за безболно породување • 3 / 4 дена во двокреветна болничка соба* • спонтано породување / породување со царски рез • предоперативен прием (по 18 часот) • ортопедски преглед на новороденче • 3 прегледи на новороденчето во првиот месец • сертификат за новороденчето со првата фотографија на бебето • посета од патронажна сестра** • специјален подарок - бебешка торба (брендирани перниче и прекривка, информативен материјал, пакет производи за нега) • лабораториски анализи Лабораторијата вклучува: крвна слика (36 параметри), активирано парцијално време на тромбинот, протромбинско време, време на тромбин, фибриноген, натриум, калиум, хлориди, калциум, неоргански фосфати,магнезиум,гликоза, вкупни протеини, албумини, глобулини, уреа, креатинин, мочна киселина, површински антиген за хепатит Б, тест за антитела за хепатит Ц, комбиниран тест за ХИВ, бактериолошки брис од нос и грло, вадење крв и биолошки материјал. * 3 дена во двокреветна болничка соба за спонтано породување. 4 дена во двокреветна болничка соба за породување со царски рез. ** Патронажната услуга е достапна на територија на град Скопје. Месечната контрола на новороденчето не влегува во пакетот.Плус мислам дека тие неколку прегледи пред пораѓајот од кога ќе влезеш во 9 месец не се наплаќаат .
Јас се породив пред 2 години. Во пакетот имав бесплатни ЦТГ-а месец дена, породување со анестезија, болнички денови... се што си следи. А имавме и некои ситници како несесер, пелени, креми за нега... имавме и ЦД со интересни теми за грижа за новороденче - тоа беа снимени емисии каде гостувале докторите и зборувале за тема бебе. На крај - не гледајте каде даваат што - гледајте да сте кај доктор на кој му верувате и кој ве прави да сте смирени затоа што се чувствувате сигурни во неговите раце.
Ajde sega preporaka I za doktor, ne sum resena uste za tocno kade, ama povekje me vlece remedika. Jas sum za priroden poragjaj ako e sve ok I do sega kako preporaka gi dobiv Efremovski I Stojkovska. Kaj koj bese ti? Ne sumnjam deka bilo koj doktor od tamu e strucen I nema greska ako go izberam. Imam neubavo iskustvo so prviot poragaj na Gak, I sega koga se resavam da dadam tolku pari veruvaj I te kako sve mi e bitno vo izborot, duri I kade I kolku vreme ke go cekam izvodot za bebe Znaci povekje detali se dobredojdeni Fala Edit: isto taka me interesira zasto pokraj cenata za paketot, primer za prirodno 70 000 den, doplakjate uste 2000-3000 za ispituvanja za bebe? Neli e sve vkluceno vo paketot, isto li e I vo Sistina taka?