За природно е 75000 со 3 дена лежење, за повеќе се доплаќа од ден, а царски 115 000. За сам во соба не знам.
Плус 3000 и нешто денари од ден. 115.000ден царски платив плус за бебето некој дополнителни испитувања мислам 2000ден беа.
Здраво прашањето ми е малку off topic, но ме интересира дали сега во вонреднава ситуација, Систина ги запишуваат бебињата во матична книга на родени или е прекината таа постапка? Да знаеме со време
Да, знам каде се ваѓаат изводи, но едно време слушав од други дека самата болница ја вршела целата работа, нормално ако сакаш и си платиш.
Не даваат Систина, ни објаснија од каде да си извадеме. Мислам дека поради ситуацијата никаде не даваат, него сам си поднесуваш
И сликаат Тоа само за тие што ја воделе цела бременост таму. Само за пораѓај нема поклони, фризура и слика
Нема торба за пелени како што пишува? Што се подразбира под водење? Јас правев прв, втор и трет скрининг таму и сега во 34та пак сум на преглед.
Мислам дека торбата со подароци следува за сите ,без разлика дали воделе бременост таму или не.За фризурата незнам немам инфо