Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ќе сањаш за ова @LadyC
    Броени бисквити и двопек ексклузивно јадење :worried:

дефинитивно јадењево во Систина е катастрофа.Џабе се вадат демек храна соодветна демек за болни кога везе нема тоа.

На KuklickaSk, Sexybaby86, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Греота бе... Без разлика кај си, дали плаќаш кеш или здравственото ти покрива секој заслужува да јаде како што треба. Барем тоа. И вака и така во државните се си носиш од дома. А да не збориме па за трудници каква исхрана треба да имаат што се спремаат за доење и што знаеме низ што поминале за да донесат на свет едно бебенце.

На WonderGuurl, LadyC и Milkiway им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    ништо не ти кажуваат ни за тебе ни за бебе читај по нет прашувај по луѓе и така.. ова беше пред 3г ама не верувам да смениле. За Ремедика отсекогаш се зборело дека имаа супер мени и храна

4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Да,ама од систина си одите дома шланг како да не сте родиле.И со фЛизура. Мене патиките не ме собираа:rofl::rofl:

На Jana06, Sexybaby86, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    видиш, даде друга димензија на целото гладување хахахах

На Brpbrp, wannaBeMomma, elcezelce и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.434
    A ја па се чудам зашто толку фит бев. :rofl:
    Хепи ме изнасмеа:rofl:

На Brpbrp, duffi, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Кога ме прашуваа како сум изгледала ко да не сум родила после пораѓаите, им кажав одете родете во Систина и ќе видите :D

И тука се испожалив колку бев мртва гладна, со тоа броените бисквити и двопек ;(
    Е после вториот ден е друга приказна, со болоњезе шпагети, риба со компир, супа и салата... Храната е поубава од пред две години, ама па додека стигнеш до асална храна веќе изгледаш ко пред да си затруднела :D

На KuklickaSk, duffi, eta и 4 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.434
    Ја коа бев два дена гладна ме држеа. Толку им беше жал на моите грицки скришум ми носеа , а ја скришум грицкав од цимерката. (facepalm) :tmi:
    Себичњак у пм.(facepalm)
    Ја чекав да заспие да си каснам навечер касно оти ми беше страв да не ме пријави. Уште па ти вика какај. Абе секако од сок од јаболко ќе се испразнам клистирана. :rofl:
    Само кажи термин да закажеме оти ред пред вц се чека.:rofl:

На Brpbrp, eli.karameli, eta и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    А зашто не побара повеќе да ти донесат ако не можеш да издржиш или ради царскиот толку даваат? Ако е ради царскиот мислам има логика затоа од приватни со царски стануваат за 2 3 дена а од државниве за 2 недели

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.434
    Снаа ми работи во Систина. Ја прашав зашто не ми даваат јадење и ми кажа дека може преплет црева не дај боже да се создаде додека не почнат да се местат... Има логика ова и верувам дека е така,ама па пукнав од глад. Среќа па пиев МНОГУ сок од јаболко за глад да не осеќам често (ме залажуваше моментално) па бар немав болки во глава изгледа брзо ја исфрлив анестезијата...
    И да, ја станав одма ден после операцијата. Многу ме болеше, се мачев првиот ден, вториот исто потешко, од трет ко нова бев. Ама сите ме советуваа да станувам повеќе и почесто, па без оглед на се слушав и помина брзо. :)

На *Amethyst*, Explavusha, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас се налевав со сокот од јаболко :lol: Јас мислам јадење ми дадоа многу касно. Се породив во скоро 13ч и јадење прв пат ми донесоа следниот ден за вечера. Асално јадење ми дадоа од ручек до утрото пред одење. Од што бев прегладнета, не ни можев да јадам.
    Ја сфаќам логиката да не се оптоварат цревата и се тоа, ама па и по други болници даваат регулар (полесно) јадење. Може и тука да дадат пиренце, супичка, палента. Не се тие некои тешки јадења.
    Што вика @LadyC пред испис треба да одиш во ВЦ. Црева празни, што ќе излезе?!

На LadyC, Sexybaby86 и eta им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.396
    На државно после месец дена стануваат. ;)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ај не претерувајте. Секаде ги стануваат родилките после пораѓај побрзо. Некои имаат поголема толеранција на болка и побрзо се опоравуваат и одат повеќе во споредба со други.

На LadyC, Cherry333 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.396
    Па тоа и јас сакав да го кажам, протоколот за станување е малтене ист. Јадење исто, преплет црева можеш да добиеш од некакви си мениа. Јас две недели не можев да јадам како претходно, а не пак во болница.
    Јас се породив во недела навечер а вторник сабајле станав. :)

На LadyC и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ја знам многу за царски што од систина дефинитивно станувале за 2 дена а од државниве клиники има требало денови да се опраат ..секако има исклучоци . Не знам што им ставаат во Систина ама има нешто во инфузиите :D

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    какви 2 дена. јас се породив во 13ч, следното утро на нозе бев

На LadyC, nadenadia, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас од тука што читав првото станување било најтешко и после царскиот прво тоа си помислив, како ли ќе станам. Дојде сестрата и ме спремаше. Ми објасни да не гледам надоле туку во моја висина и дека станувањето ќе биде хорор. Јас станав без да ја фатам за рака и си тргнав сама, си се измив нит ми се сврте нит ме болеше толку многу. Боли да ама издржливо. Дали бев под доза аналгетици или ете трпам болка, не знам. Вториот ден ме болеше повеќе ама јас не легнував. Претерав. На столче си седев. И денеска еве 3ти ден веќе гајле немам, боли ама многу е подобро. Колку повеќе стануваш толку полесно е.
    Бебето ми е плачко и цело време сум легни-стани.
    Се надоврзав само на твојот муабет, дефинитивно е до жената, а не до храната.

На WonderGuurl, nadenadia, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.745
    Да до сам човек е.
    Јас не можев од првпат да станам. Ми се сврте, ме болеше раната,нозете не си ги осеќав. Сто пати ми падна жал за сестрата колку се трудеше :D Заслужував јак шамар :D

На LadyC, eta, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Вториов пат многу повеќе ме болеше и генерално потешко поднесов. Станав одма другиот ден, ама ми се сврте, но не се предадов и зачекорив. Се форсирав со често станување и закрепнав многу брзо.
    Првиот пат полесно станав, одма од прво станување се истуширав, сега малку потешко, ама генерално пак брзо закрепнав.

На Coco31, LadyC, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.418
    Допаѓања:
    113.455
    Зошто шамар? Се лигавеше? :rofl: