Читам тука во темава дека многу од вас биле породени природно со анестезија...како оди таа постапка...што чуствувавте...имавте ли болки...ако сака некој да објасни. Позз
Не знам што се доплаќа, дали некои дополнителни испитувања во текот на деновите... не знам. Затоа што детето си имаше и ехо на срце, и ОРЛ преглед, и ортопедски... сето тоа на раѓање. Е сега дали нешто од тоа е плус... не знам. Мислам и дека и правеа крвни слики почесто за да видат со жолтица како е, и со железо... Нејсе. За сите докотори имам убаво слушнато. Јас бев кај Петановски. Пробувавме природно породување, но не испадна како што сакав. Грижата е убава, храната е ок. Општо, фино поминав - колку што може да се помине фино во болница. За изводот мислам дека е сеедно - зависи од гужви и слично. Ма да мислам дека ние за многу брзо го добивме... не се сеќавам точно за колку... но не беше нешто многу долго...
Јас за спинална ќе ти кажам бидејќи со таква бев, кога веќе бев прилично отворена , ме боцнаа со спинална, болките одма се намалија, ги чувствував само напоните. Ова е лајт верзија не е ко онаа за царски, нозете ги осеќав само ми беа многу вруќи. Ставањето на анестезијата не болеше, само беше малку непријатно со голем стомак да се свиткаш
Ти ставаат инфузија и си чекаш болки и кога ќе се отвориш околу 6 прста те ставаат на бокс и ти пуштаат уште малце провокација и за брзо ќе си го гушнеш бебето.
епидурал од почеток и да трае до крај, спинална кога ке се отвориш тогаш ја ставаат, јас бев со спинална.
Пак јас Во систина, дали треба пижами да си носиме (секако ќе земам) но дали даваат да носиме или од таму мора?
se e poskapeno sega, i poragajot go poskapea i ehoto i drugite ispituvanja..nema da me cudi i otkako se porodiv uste da otisle nagore cenite
Добро утро мами. Во Систина дали има можност за соба/кревет за преспивање на сопругот бидејќи не сме од Ск?
Има, на другарка ми и побарале 100 евра од вечер за дополнителен кревет. Јави се прашај, мене некако многу ми изгледа ова .
100 iljadi i nesto e carski sega, a prirodno e sigurno pomalku. Jas sakam prirodno vo Sistina, ama sepak mora i do 100 iljadi da racunam zasto ne se znae neli.
jas za prirodno pisav , a carski bese 101.400 jas koga se porodiv, I , da imaj si pari plus jas na kraj plativ 91.000.