Доцна им ги даваат списоците од Ремедика на патронажните сестри. Општо и од другите болници. И тие не се криви. Имаат доста трудници, а им ги праќаат списоците со доцнење. Така ми кажа патронажната кога дојде кај мене.
Тие што се имате породено во систина деновиве кажете ми тестирањето е во пакетот или плус се доплаќа ,дали е дозволено мажот да те посетува и дали за посета треба и него да го тестираат или само ако сакам во родилна да биде со мене мора да го тестираат ?
Испитувањето плус е значи пакетот за породување и плус тестот си го доплаќаш, а мислам дека за него тест де зима само ако сакаш да е присутен на пораѓај
Во Жан Митров е 3950 ден. На почетокот беше 1500 ден, покасно објавија дека имат промена во цената заради зголемени трошоци.
Прашав за хоспитални пациенти е 3950 ден ако се прави во регулар работно време ,а имаат и итни тестови за итни хоспитални пациенти тие коштаат 6000 ден . (Претпоставувам ова е за трудници или некој итни операции кога доаѓаш у сред ноќ со прснат водењак или болки ).Сега оваа информација ми е од вработен таму валјда е веродостојна.
Тоа е што да кажам ,маж ми се смее минатиот пат еден болнички ден плус ,сега тест за корона плус 100 е плус минус ќе си ги дадеш како и да е
Перење пари ти се вика тоа предходно само за антитела правеа Игм Игг за да видат и одма се добиваа резултати и кошташе 1200 денари али нормално треба и они нешто да земат плус од целава ситуација работава ќе си платиш корона тест помалце само ако си со царски закажан ако си природно сигурно нема да седиш и таму да добиеш болки
Ме запна маж ми дали ќе ме испраќал накај сала за царски во Систина! Ремедика со првото ме испраќаше и плачеше, ми идеше да го акнам од земја. Сега не знам како ги известуваат маживе во Систина дека жената и бебето се ок, како поминал цардкиот, кој се јавува, па ме прашува кај да чека, а јас стварно појма немам.
Здраво ве молам доколку некој има неодамнешмо искуство за порагај во Санте да го сподели и да препорача лекар фала ви