Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Pavlos

Pavlos Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    8
    Zdravo zenski sakam da prasam koja e cenata sega za poragaj vo remedika? Pozdravce

2. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Мене ме породи кипровска,ја препорачувам,исто и Др Бранко ,они двајца ме пораѓаа

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Имаат соба за чекање, каде го носат бебето после пораѓај на таткото. Ама со коронава...

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Баш наредна недела сум на контрола во Систина и ми кажаа дека маж ми не може да дојде со мене...штом на преглед не може сигурно горе на раѓање уште по строго е може и посети да нема сепак ризик им е

5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Нели им пуштаат одма слики? Нас доктор од чаир одма на вибер ни прати 10мин малтене после царскиот пораѓај 3 4 слики од бебето и не извести дека мајката е добра. Сигурно во приватна болница ова не треба да им е проблем да пратат апдејт. Треба да се праша и да се разменат контакти

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sky666

Sky666 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    96
    Фала ти

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    сигурно е, ама може таткото тест да прави. На крај краева, за неколку дена бебето секако дома ќе оди кај таткото. Не знам што да мислам веќе. Што помалку се шетаат, помал ризик за сите.

На Coco31 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Да за тест ако направи може и внатре да си влезе ама тоа е додатен трошок за разлика од порано што не ни мораше:)

9. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    733
    Посети за сопругот се дозволени, и исто така со негативен тест на корона го пуштаат на породување (природно).

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Најново што каза Филипче, Ремедика и Систина позитивните таму ќе се лекуваат, во изолација؛ Не знам што ни остана како опција؛

11. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Еве и јас го слушам тоа го разбрав како Ако се породиш и испаднеш позитивна нема да мора да те префрлат на Инфективна. Не е дека ќе примаат болни од корона сепак немаат они толку специјалисти и можности за лекувања. Само не разбрав дали сам плаќаш лежење во болница

На kukla21 и eta им се допаѓа ова.
  12. Sky666

Sky666 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    96
    Oх така сме преплашени уше ова..
    Сега останува санте иако и за таму деуште има страв после тоа што се случи предд две години...

На Mila_Skopje и Среќичка им се допаѓа ова.
  13. Sky666

Sky666 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    96
    Ова не звучи така опасно...

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Бапка нема страв имаат они изолација и доктор што би бил кај тој што е заболен нема врска со гинекологија. Освен ако станува збор за родилка болна тогаш да. Ама па они и сега земаат брис сама си во соба така што не верувам да ќе има некоја промена или преполнетост илк причина за страв. Верувам дека многу внимаваат

На Sky666 и Среќичка им се допаѓа ова.
  15. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Кажа дека позитивни трудници ќе пораѓаат?Човек раат да не е.

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Не како пример гп кажав. Он кажа: Ако некој е хоспитализиран и на пример прави операција на нешто и во меѓувреме му откријат корона да ја продолжи таму хоспитализацијата. Валда додека не заврши тоа што го прави.
    Искрено они и сга на некој начин пораѓаат заразени. Ти одиш те пораѓа а во меѓувреме ти зема брис. Откога ќе си породена добиваш резултати. Е сега ако излезеш позитивна нема да те префрлат инстантно на инфективна веројатно ќе те остават сама во соба тие 2 3 болнички дена . Јас бар вака ја разбирам оваа нова процедура.

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ако ништо друго барем нема да се тормозиш да се префрлаш на клиника ако уште не породена искочи брисот позитивен од една страна е добро :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Па да е сега дај боже сите да се паизме и да исклучиме контакти ткаа на пораѓај ќе отидеме здрави. Од тука понатака мислам се ќе е оставено на наша свест за среќа или за жал

На Среќичка и Brpbrp им се допаѓа ова.
  19. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Не верувам дека болен со корона ќе го остават по приватниве пред се немаат инфективно одделение, ај Систина имаат 1000 вработени ама Ремедика едвај со 190 се, ниту капацитети ниту можности имаат. Зборот ми беше еве јас ќе бидам со многу критичен царски зафат, доктор ќе му се јави на маж ми или си имаат посебно задолжени за тоа? Дека во Ремедика седеше пред сала, тука не знаеме како функционира болницава. Секако ќе седи доле на паркинг, не планираме да плаќаме тестирања.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мислам предходно дека имаше некоја членка пишано дека докторот го известил мажот по порака:)

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.