Имам другарка, сега тера 40та недела во Ремедика. Не водеше цела бременост таму, само 6000 капар оставила.
Најверојатно не ги разбрала тие таму нешто не знам од кај тоа плаќаш царски па после ти враќаат разликата кој и објаснувал бог да ги знае баш ќе ја прашам пак што направила
Значи се сум прочитала што напишавте до сега и сега заклучокот: - цената е иста Ремедика и Систина 115000 плус нешто за тест; - услугата е иста, добар третман и на двете места; - разликата е дали ќе може таткото да дојде да го види бебето. Во Систина може, во Ремедика не дозволуваат; точно ми е сумирано ?
За ремедика незнам ,за систина посета за таткото секој ден од 10 до 12 со специјална картичка што му ја даваат кога те примаат во болница.
Vo Re Medika plativ kapar 6000 den koga pocnav so CTG.Tie pari na krajot mi gi odbija. Inace carski e 115.000 i plus za bebeto doplativ za pregledi.Se na sve me kostase okolu 129.000 denari. Usluga i sve drugo nemam zboroj top si pominav. Inace poseta ne pustaat ni tatko,ni nikoj.Za izleguvanje sestra ti go nosi bebeto do dolu kaj tatkoto. Tocno Re Medika ne pustaat nikogo,duri ni tatkoto.
Zdravo, @elcezelce kolku se doplakja vo Sistina za apartman? Ako od prethodno go dogovoris kako si siguren deka ke ima slobodni apart. vo momentot koga ke treba da odis? Tnxx
Не знам што си плаќала ама јас пред 3 дена што бев во Систина така се напнав за цената на прегледот, ми се плачеше од нервоза. Само за консултација од 2 мин платив 2750ден. Не се нормални жими се. Втор пат преплаќам и стварно веќе не се враќам таму.
Пред 2 години пораѓај, али доста поскапено оттогаш ко што видов. Тогаш платив 102 сеа е 115. За малата касно почнав да кажувам дека таму е родена, 10% попуст имале дечиња родени кај нив, па дури и помалку плаќав кога ја носев на последниве прегледи. Ги качуваат цените постепено,као неприметно ама ..
Па јас топ си поминав на пораѓај не знам зашто не би ја изедначиле, може нешто повеќе се добива во Систина. Иначе, сум пишувала за Систина кој шок ми беше кога за гинеколошки преглед платив 3 пати повеќе отколку во Ремедика, не бев бремена туку рутинска контрола. Може јас сум баксуз ама секогаш се каам кога ќе отидам во Систина. Плус во Ремедика имаат осет кога ќе отидеш на консултација, резултати, кратка контрола да не наплатат. Еве бебето ми е 2+ месеци и уште преглед немам платено. Да не испадне дека им правам реклама претераа со цените и двете болници ама тргнувајќи од рецепционерка до доктор повеќе ми се свиѓа во Ремедика. А за прегледите, во Ремедика уште немам платено преглед над 1500 ден.
Јас како фан на Ремедика ќе ти кажам педијатриски преглед им беше 900 ден, сега е 1500,гинеколошки 1800 сега е 2500,иако факт е тоа што збориш колку пати ни мене не ми била консултација наплатена. Во Систина за едно здраво дај 2500.Не ја сакам Систина, само нека ме породат и се нека биде како што треба, инаку однос им е бетер и од клиника. Па на клиника бар како госпоѓа ме прегледувале искрено, овде во Систина само гледа пари да ти земе и да те откачи.
Скроз, не знаат ни филмот да ти го направат да не ти е криво за парите. За гинеколошкиот преглед сум плаќала 1500 за ехо плус 1000 пап ова пред една година, а за педијатар ќе видиме.
И мене во Ремедика многу ретко ми наплаќале за прегледи за син ми. Од кога е роден дали 2-3 пати и тоа кога не била нашата докторка. Најчесто само за крвна слика.