Да се надоврзам, после две патолошки никогаш не сум платила само за извештај, се случувало да не ме прегледаат на денот кога ми даваат извештај и конзолијарно и тогаш не сум плаќала. А и зависи од прегледите, тие што биле секунда ехо и кратка консултација за терапија не ми ги наплаќале. Многу ме чудат и мене цениве за извештај и конзилијарно, не е во ред
И така од страв не одам, па викам тука бар на безбедно да искористам има интересно таму, не е за фрлање. Едино грда тоа торбата.
Штета нема во ремедика би им рекла и да ме исфарбаат колкав корен имам не помислувам за на фризер секако на тие пари може една четка да ми удри да ме освежи
А што спаѓа во тоа фризирање ме интересира, некаде прочитав дека е само обично фенирање, или тоа што ќе посакаш, фарбање, шишање
Утре треба да земам конзилијарно во Ремедика, бидејќи со извештајот само до 5ти август ми продолжија тоа се 2 недели и некој ден, баш ме интересира дали и утре ќе ми наплатат со оглед на тоа дека 3ти пат ќе одам месецов
Да Јас па дента кога требаше да си одам сабајлето влегов се избањав коса измив ,и си се сушам доаѓа болничарката ама зашто се сусиш ќе дојде фризерка да те среди ,и викам ок незнаев ,па после коа дојде фризерката дека ја веќе бев исушена у косата па само ме испегла жената .
Девојки, како нова се изначитав и гледам голем дел имате искуство од Систина па ме интересира неколку работи, бидејчи одбрав таму да одам. 33 недела сум бебо е уште карлично се надевам ќе се сврти бидејќи многу сакам природно да се породам. - Матичната ми ги препорача др. Петровска и др. Палчевски, мислење кој не би инсистирал на царски, освен ако медицински мора? - Дали после прием пред активно породување можи да се движиш или ќе те врзат на ЦТГ легната? - Кога ви го даваа бебето за прв подој? - Дали некоја поминала без епизиотомија?
Супер се и двајцата. Никој не инсистира на царски, ако не мора. Јас бев на цтг врзана. За прв подој ми ја донесоа кога се симнав од ургентно
Мене фризерка не ми помина , ама на @Zuza28 знам дека им влегла, мислам ги фенирала. Јас ко црна овца.
И тоа ќе ти кажам. Нема на веледа и сл даваат кесичка со биогаја пробиотик, лигавче, ракавчиња и капче, торбата стандард со водоотпорна , перниче и кебенце, бекутан колекција и то. Birth certificate јок ради короната а најмн сакав.
Систина оскудација се земаа помош државна платите да гк покријат на вработени ради ковид добро и бекутан што дале
Абе како оскудација, партал прават. Што од пациенти што немаат кај да одат што со корона тестовите. Одмор не им даваат на докториве, хаос се.