Провокацијата се става во инфузија и мислам дека ја ставаат и ако не е почнат процесот на раѓање и ако уштр нема контракции, а вагиналетата само го олеснува отварањето и го доомекнува грлото-локално повеќе делува, по некоја логика.
Jas pred 10meseci se porodiv I ne sum nesto mnogu zadovolna kako za privatna klinika. Posto so prvoto sum porodena vo Plodnost I e kaj kaj podobro.
Има и позитивни искуства, впрочем како и во Систина, Ремедика. Ама нели они се светски па им се простува
И моја другарка пред 3 години се породи таму задоволна беше ама сега не знам како е. Затоа пишав последното искуство не беше позитивно. Јас би идела ако има епидурална анестезија во цената ама па страв ми е било кој анестезиолог да ми ја стави и на крај пак не би отишла. А да трпам болки и да платам минимум 500 евра не иде... Така да, не знам. Мислам пишуваа 500е природно, 800е царски.
Затоа е многу битно да му веруваш на докторот кој те пораѓа. Како што тој може да се залага за тебе да те гледат, никој неможе. Толку е цената да, е сега си плаќаш плус ако му дават на детето нешто терапија,ама секаде е така колку што знам. Еве последни 2 родилки од Ремедика не задоволни биле ми се жалеа, ама и двете беа со големи очекувања, затоа е дискутабилно искуството. Секоја имаме различни очекувања, некоја ќе се разочара, некоја ќе се изненади.
Зависи што очекуваш. Јас кога се пораѓав имаше две родилки (второротка и треторотка) мислеа сестрите за нив работат. Искрено, во Санте плус после трагичниот случај не би отишла освен ако не донесат некои од докторите што ги знам и не ги подобрат условите односно дежурни специјалисти во секое време.
Секаде има за жал несреќни случаи, овде беше докторска грешка и се согласувам дека влева страв тоа.Сега се управени. Јас само ради мојот доктор заминав таму, затоа и го препорачувам него. Мене не ми се допадна педијатарот, со тоа строго однесување ама па затоа не ја ни носам малата таму
И вагиналетата е еден вид на провокација ,простинот (вагиналетата) го омекнува грлото на матката и предизвикува контракции .
Сите носеа , а за мене не се сеќавам, како дупка ми е. Изгледа не, а во соба памтам со маска бев цело време. Чек @NanaMia е потазе нека каже. Она роди пред недела дена.
Се стрчав во темава да видам кој се олеснил цела пресреќна ајде не му ја мислете многу како што...мекици ми се јадат
Аии како бе цело време со маска Па нема посета и визита цело време Се изнервирав, а имам уште 5 месеци до пораѓај
Неее, јас ја вадев коа бев сама, ама јас не знам како е со цимерка оти бев во соба 3010 , а во таа сама бев со еден кревет, немав цимерка. Ама @Zuza28 имаше цимерка, мислам маски не носеа. Мене ме зезаше дека носев, ама бараа да се носи маска бар мене ме опоменуваа ако не носам кога влага сестра или визита. Инаку си седев без цело време. Затоа ти викам мислам дека без маска бев на операција, ама па вака колку што можам да се сетам скоро и сигурна сум дека немав ни во сала ни на интензивна.