Zdravo na site Bev na pregled vo Remedika i mi rekoa deka za poroduvanje mazot te ostava dolu,a tebe te kacuvaat gore, otkako ke se porodis go vikaat maz ti preku drug vlez i preku staklo da go vidi bebeto. Ne moze da se vidi so majkata osven ako po zelba ne napravi i toj test za korona i togas bi mu bilo dozvoleno da bide so majkata,no nema da mu bide dozvoleno da izleguva od bolnicata. Dokolku izleze da kazeme vtoriot den, veke nema vrakanje dodeka ne ja pustat majkata. E sega zaboraviv da prasam tamu za testot za korona, dali ovde nekoj se ima porodeno sega skoro vo privatna bolnica i dali znae kako odi plakanjeto za test za korona i koga tocno se pravi? za tatkoto sigurno sam si plakas za testot, no dali i testovite za nas majkite si gi plakame nie ili... ? Fala
Леле глупости, како бе маска и во соба со бебето, па нели прават тест за корона. Негативен беше мојот, сега ќе ми донесат бебе и јас преку маска да му зборувам, нема шанси. 3990 мид е тестот во Ремедика, во средат го правев. Не влегува во цената на породувањето, односно дополнително си го плаќаш
Здраво искуство во санте плус за пораѓај и цена гледам имат нешто сакав да се слушнеме телефонски но неможам да добијам иако има времме до тогаш сепак да слушам искуства ви благодарам
Девојки ајде иакуства некој што се породил во систина сеа брзо? Кој дојтор ве пораѓаше и целава дешавка Ме чека и мене истото па решив Систина па вр молам за искуатва
Поскапиле, јас пред 2 ипол месеци 2000 платив, здравје за второ сигурно и цената за пораѓај ќе е поголема
Дека во жан митрев носат немаат они нивно и овие жан митрев ако продолжат да поскапуваат корона тестов ќе ни биде поскап од пораѓај
Девојки јас многу сум исплашена. Во понеделник ми закажаа царски во Систина. Ова ми е прва бременост. Искуства со царски? По колку дена ке можам да станам од кревет? Резот дали е голем? Катерар? Колку вечери седевте во болница?
Не се плаши, следниот ден ќе станеш, обично 5 вечери е со царски(јас бев 4 во Ремедика), катетарот ми го ставија после анестезијата пред да почнат со операција, во средата се породив во петокот ми го извадија не е ништо болно и страшно. Со лесно и биди опуштена, ќе се гушкате наскоро
Без паника. Следното утро ќе дојде болничарка и ќе ти помогне да станеш. Катетер ставаат во сала, а го вадат кога ќе те станат. Се седи 4 ноќи откако ќе те породат. Ако те примат предоперативно во недела, тој ден не се плаќа и не се брои во 4 дена. Со лесно!
Во јуни, ме породи Др. Јорданчо Иванов, царски многу сум задоволна. @Ilina24 немој да се плашиш и јас бев со закажан царски. Од тој страв не го доживеав моментот среќно него тотално исплашено. Многу се каам. Докторите, сестрите си се уходани ти нема потреба за ништо да се грижиш. Раната мене ме болеше во болница само ама ништо страшно.
29 та недела сум,до сега не е свртено бебенцето сеуште,јас имам надеж Ама ако не се сврти тоа е идеме на царски
Па викаат демек тесно му станува веќе и малце фуфки ми е од царски искрено Ама ајде здравје како ќе биде така.ти со царски се породи?
Да, се заврте ао главата нагоре во 34та и остана така до крај. Веќе 38ма почнаа контракции а бебето беше со нозе во каналот и ми закажаа царски.
денес се јавив за инфо зашто никаде неможев да најдам ценовник , санте плус 550 е природно породување со 12000 ден доплата за епидурална .... имате ли некакво инфо од искуства во болницава ? ме чуди големата разлика во цена во споредба со другиве приватни болници
Само породувањето е толку, предходно некоја членка има пишувано дека имало и други работи за доплаќање не е само анестезијата и толку е ефтино ради случајот со родилката што го имаа