Зарем немаат соба за изолација на позитивни трудници... Толку пари ќе дадеме и пак ли на државно да завршеме ако не дај боже си позитивен.....
Се согласувам! Тоа е вирус, нема логика во сето ова. И тоа што сопругот не може да влезе. Кафичи, ресторани, концерти, се е во полн ек, некои дури и свадби организираат, ама маж ти не може да биде таму и ќе не префрлаат позитивни.
Во ремедика каде го оставаат таткото да чека за време на породувањето... И како го известат, мм само прашува што како ќе било, стварно не знам ништо... Некоја скоро што се породила таму да каже
Прашував скоро, те остава долу, тебе те носат горе. Откако ќе заврши се и бебето е сместено, го викаат таткото преку друг влез да дојде да го види бебе преку стакло. Потоа си оди и толку додека не те земе.
Влегува од прима мед преку стакло ќе го види бебето. Зависи и кој доктор, цимерката беше кај Петановски никој не го извести маж и, дури таа кога се вратила во соба... А бебето го виде кога го викнаа мојот маж па и тој замолил да го пуштат
Јас се породив во Ремедика пред 2 недели. Со царски. Значи персоналот е прекрасен, професионалци, од доктори, сестри, болничари. Самата операција ја поминав без стресови. Негата во наредните денови беше беспрекорна. Доктори, визити, терапија на време, помош за се што ќе ти текне. Докторот што ме породи и кога не беше на смена се јавуваше на докторот од визитата да праша за мене. Бебенце ти носат кога сакаш, а таму се гледа дека го чуваат и негуваат, како на свои деца им зборуваат. Помош за смирување, за доење, во било кое време, дење-ноќе. Нас родилките постелнина чиста во секое време, спавачи, пешкири, не даваат капка да има на нив валкано, одма ти менуваат. Вода, сокови нон стоп на располагање. Смируваат и објаснуваат се што ќе си прашаш. Се на се прекрасно искуство во Ремедика. Надвор си чека на мојот не му се јавиле, па почнал сам да врти по телефони да праша што се случува. После го пуштиле да го види синко преку стакло. А поголемиот син (5г), бидејќи и тој беше со него надвор не дозволиле да влезе иако има маска. Го при чувала сестра во чекалната.
Идентична е негата ,јас се породив во петокот ,докторот дојде и двата дена сабота и недела од дома да ме види не само мене туку сите што се негови пациентки.
Здраво јас веќе одам на прегледи за породување во Систина, па да ве прашам свежо породени таму како е процедурата за прием, каде одите кога ќе ве фатат болки зависно дали е преку ден или викенд или доцна навечер? И како го известуваат таткото и дали можи да го види бебето?
Здраво, ќе замолам некоја пресно породена во Систина да ми каже колку ја чинеше пороѓајот. Конкретно, за природно породување ме интересира. Братучетка ми во петокот беше да се договори, и и рекле 35000. Искрено, слушајќи претходни искуства оваа цена ми е нереално ниска, не знам дали се сменило нешто или братучетка ми не разбрала убаво. Благодарам
92 000 е сосе корона тест и испитувања за бебето. 35 000 нема шанси да е 85 000 е природно и 115 000 е царски без корона тест и без додатни испитувања
Еее да беше толку @Brpbrp кои додатни испитувања нс бебето? Освен крвна група ако треба, ништо др не се доплаќа.
Јас отидов во 6 сабајле на ургентен пошо ме фатија болки. Ама завршив царски до вечерта. Кога ме симнаа на интензивна ми дадоа телефон да се јавам на мм да го известам.
дали мораше да се породиш царски или намерно форсираат царски затоа што е поскапо/не им се чека природно?
Не се отварав, а бев 38+6 и лажни болки ми биле. Според тогашната докторка да не сум се мачела, според оваа сега што ме води таму воопшто и не требало да ме породат, туку да ме вратат и почекаат за друг ден.