После породувањето кои прегледи се бесплатни во Ремедика, имам слушнато дека за мајката на 40тиот ден кај гинеколог и за бебето на ортопед.
Гинеколошки преглед за мајката и 3 педијатарски прегледи за бебето. Ортопедскиот преглед мислам дека не е бесплатен.
На третиот ден ми се чини ми дадоа асално јадење. Утре би требало Едни болоњезе шпагети што ми донесоа цел живот ќе ги памтам
Одма нареден ден барај. Ако вчера те породиле преку ден ти следи денес, ако си попладне дури утре. Мене ме заборавија, прашај си
Сега гледам дека ти си ја завршила најголемата работа на свет. Честитки, да е жива и здрава дадата, голема да расте!
Те ги, донесоа двопек. Дури 4 Ги мацкам во јогурт подолго да траат Што шеќери се набутав од ова соков. Никад дома не купуваж вакво, а сега само бутам Зорт тера на се @fana @duffi да се враќа за брзо и кај вас
И тебе те заборавиле пич мајч нивни. На здравје нека ти е. Супа бистра без ништо пропушти за ручек и бисквити. Побарај репете. Мене ме караа , ама им ветив дека ќе ги јадам у 12 и ми дадоа. Ги изедов у 20:00
Палента бар да донесеа, подолго ќе траеше Ќе ги чекам шпагетите на @Sexybaby86 На мм му реков да ме пречека со хамбургер огромен дома. Цела бременост го мислам, а никако да земам од страв. @Annath фала, да се враќа едно ќере и кај тебе
Ем броени бисквити, ем 9 дојде и нигде ги нема да донесат. Во 6 вечера, а појадок нигде ги нема. Сега ќе им барам јадење.
Таман ќе кажеш и во фамозната торба што ќе ти дадат побарај им ја и таа да не те заборават чим за јадење те забораваат
Здраво. Кога се работи за закажан царски, во која гестациска недела го препорачуваат ? Ве следат на цтг и ве задржуваат или од денес за утре? Исто така ме интересира дали е можно да остават до крај, кога пораѓајот треба да биде царски, се разбира доколку не е почнато природно? Како е организирано ова во приватните болници? Многу ви благодарам.
ортопедскиот преглед што е вклучен во цената за породување во систина, дали подразбира и ехо на колкчиња? што се однесува до храна, дали може од надвор да ти донесат, што е ова заборавање и неносење оброци?