Со личната карта е поврзано, јас немав извадено државјанство. Го сменив презимето, маж ми праша дали може со старата лична карта дека корона, па нели важноста на старите документи автоматски се продолжи, одговорот беше Не може, мора нова лична карта ама во тој случај доказ за жителство зашто лк нема да биде постара од 1 година. А за доказ за жителство требаше да одам лично.
Единствен доказ за жителство е државјанство. Лична карта може да биде за странец или со привремено живеалиште, тоа не е доказ. Него да се полни буџет, а народ да се малтретира.
Па како ќе се откажеш ако не направат комплицирано да е...за една рефундација на клексани проблем прават што само 70% враќаат +партиципација,а не пак за пари плус да ти дадат жива мизерија.
Добро, што ќе ви е торба од државата кога документи за пари да ви исплатат се многу малку. Лични карти, барање и тоа е тоа.
Не бараат. Кај видовте дека бараат. Во барањето јасно пишува дека се дава л.карта како доказ за идентитет, државјанство и не знам што.
Мене ми бараа државјанство. Извадив ново. Рекоа многу е ново, старо да сум најдела. Немам. Извади потврда за жителство. Бараат. Мене ми бараа. Ново државјанство вадев и бараа жителство како доказ дека не сум приројдена.
Пред две години се породив во Ремедика, тогаш ми дадоа несесер со la roche- posay тестери, несесер со frezyderm тестери, ваучер од медела со попуст и две пелени бекутан.
И мене на гак ми дадоа 2 пелени бекутан во кутија, несесер Бекутан со мали кремички и чинам 1 пелена памперс премиум
Мене ми бараа доказ за жителство бидејќи личната карта ми беше нова. Му рекле на мм може и со неговата ако е постара ама и он во исто време ја извади. За тоа се аплицира буквално за 1мин во МТВ и после кога се зима е многу брзо, 30 сек се задржуваш внатре. Јас сама аплицирав ама после испадна дека можел било кој место мене