Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А на мм му рекле дека не може он да извади жителство, сум морала јас и лично. Мојата чудесна земја, какви административци имаме. Една работа имаат и таа не си ја знаат.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.338
    Мене државјанство ми бараа. Лична карта гледаа дали е на иста адреса. Како во различни држави да сме поднесувале.
    Мене ме бараа лично да се појавам за да ги дадам документите. Да не сум била отселена а друг да ги земе.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Gockica

Gockica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Јас бев кај д-р Јане Стојковски по препорака на мојата докторка Черепналковска, таа сметаше дека треба него да го побарам. Докторов е прекрасен човек, таков грижлив, на секој детал да внимава, да проверува се. Јас сум импресионирана.

На Tsukinory, Jana06, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Gockica

Gockica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Не ми спомнаа ништо за ортопед како дел од вклучените прегледи. Инаку сите проверки на бебето во првиот месец, како што ќе ти каже педијатарот кој е присутен и на породувањето се вклучени. Моето бебе е 3 недели, до сега бевме 4 пати, го проверуваат како напредува, папочето дали е Ок и еднаш вакцина му ставија. Останува уште еднаш да се видиме на 1 месец :) а ортопед си закажав веќе кај Д-р Тони Талески каде го носев и првиот син

5. Gockica

Gockica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Уф, ова мислам дека е индивидуално. Во мојот случај ме проверуваа често, дека имав истенчување некое на местото од првиот царски и така дотуркав до 39+2 за вториов. На природно породување не ме советуваа баш поради тоа. Инаку од муабет со друга родилка, може и така, може да те чекаат за природно, па ако нешто се искомплицира да те породат со царски. Тоа се е во договор со докторот.

За земање долу на рецепција :) дојде таткото ама дојде и баткото во нашиов случај.
    Сестра ги зема торбата и трнспортерот, ги качува горе, ти помага за спремање и ти помага до долу кај што те чекаат.
    Јас си ја гушнам на крај сестрава од што ми беше целото искуство убаво ваму.

Последна измена од модератор: 17 септември 2020
    На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    Јас имав закажано цтг во 13.30ч меѓутоа претходната вечер ми почнаа породилни болки и чепот ми падна.Не бев сигурна дека се тие породилни болки,а не лажни контракции и си чекав,ама веќе беше неиздржливо и во 11ч отидов во Систина, им кажав што чувствувам и дека имам термин за цтг покасно, рекоа нема везе одма ме ставија на цтг, го известија докторот со кој бев договорена за пораѓај,во меѓувреме ме провери друга докторка вагинално да види колку сум отворена, ми направија тест за корона и ме качија одма на одделение. Ми дадоа клизма, ме проверија дали сум депилирана доле,јас среќа 2 дена пред пораѓај бев на козметичар, а во случај да не сте средени, доаѓа болничарка да ве среди. После тоа, се истуширав и ме качија кај анестезилогот, ми ставија епидурална зашто имав јаки болки, дојде докторот ,ме провери вика 3 прсти си само отворена, а у меѓувреме и водењакот почна да тече и на бебе му се умотала папочна врвца околу врат и вика нема време да те чекаме да се отвориш природно,мора итен царски заради бебе и ми ставија спинална анестезија и ме качија во сала. До тој момент,телеф. целовреме беше кај мене и си зборев со сопругот, само додека траеше царскиот ми го земаа и после ми го дадоа кога ме однесоа на интензивна .

Последна измена: 17 септември 2020
    На K.Mari4ka, Izzy_0504 и lily-55 им се допаѓа ова.
  7. lily-55

lily-55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво... ве замолувам за инфо, тие што се скоро породени во Систина. Дали цтг ви ги наплакаа или и тие се во пакетот за породување?
    Јас ја водам цела бременост таму, првото цтг во 36 недела не ми го наплатија, а вчерашното цтг 37 недела ми го наплатија

8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Колку ти го наплатија? Мене не ми го наплатиле до сега, ама одма после цтг имам и преглед кај доктор и тоа ми го наплаќаат.

9. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    кај мене немаше, а кај цимерката од соба имало хахаха

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lily-55

lily-55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Најверојатно и мене ехо прегледот, 2650 денари...

11. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    @lily-55 ради тоа. Да ве прашам за Систина, во соба сте по две и кога е време за посета ви ги носат бебињата и на двете и мажите дремат тука, има ли некаква интима? И тие што сте со царски ми текна после пород имаш многу гасови, како ви беше со цимерка.?Извинете вака ама како ќе прдиш пред друга жена, леле многу незгодно. Ете сега на ова ми текна :$

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ке си прднеш немој си трпела. Сигурно и на циерката исто ке и е:). Јас не се сејќавам да имав нешто претерано многу гасови но баш си искоментиравме со цимерката пошо неа второ дете и беше и знаеше и сама ми рече да не си трпела. Дека не е пријатно не е,но тоа е:).
    А посети ке пише некоја како било/е.

На Jana06 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.338
    Јас не можев да ги задржам гасовите. Сами си излегуваа.
    Ама не е тоа класично прдење, нема мирис, само звук има. :D

14. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Леле знам ама незгодно. Со првото дете бев сама во соба и немав појма дека гасови треба да очекувам. Кога почнаа се испаничив викав доктор и кога му кажав не сум добро, цревата ми се пореметени само прдам се изгази од смеење демек добар знак е тоа, така треба. Сеа не ми се плаќа апартман, и ете на ова ми текна.

На Brpbrp и @rollercoaster@ им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.338
    :rofl: се плаќа ли апартман за едно прдење?
    После операција и треба да прдиш. Мене ме прашуваа дали ми кркорат цревата, дали имам гасови. Потоа дали е позитивна клизмата.
    Ми текна на еден дедо, некој дедо, го оперирале од не знам што и доктор секој ден го прашувал дали бил во веце. Дедото кажувал не, ама лажел, непријатно му било. Го држеле во болница неколку дена плус заради тоа, а само непријатно му било. Домашните едвај разбрале дека лаже. :D

Последна измена: 17 септември 2020
    На Brpbrp и eli.karameli им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Море прдење има без разлика како сте породени :rofl: Но што ќе кажете за хрчењето? Сите цимерки што ми беа хрчеа ко заклани, а јас можев дури и себе си да се слушнам :rofl:
    Среќа што сите сме во иста "каша" па никој никому не замерува :)

На Brpbrp, LadyC, Lovebug01 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Повеќето бевме сместени во еднокреветни соби. Немој да плаќаш џабе!
    На прием, доаѓа една и бара сама во соба. Цена 12к од ноќ. Ок, ја носат. Мене ме носат исто во еднокреветна. Разлика, 48к мкд. Тие на прием место да и кажат, преќутеа и и зедоа екстра пари.
    Јас бев сама и денар не платив плус.

На Sexybaby86, Brpbrp, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Оние кои се породуваа скоро во приватна, кога правевте ковид тест?

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @eli.karameli какп второротка сестрите од неонатологија ќе те водат за "искусна" и мн често бебе ќе ти го оставаат мн долго. Земи си оддишка и ѕвони им. Еден ден ми ја оставија предолго, ме скина грбот, а и раната од седење свиткана, плус бебе во рака.

20. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Глупости. Па све се заборава, исто како прворотка ќе сум. Дома ќе се виткам, таму морам да одморам. Ќе им звонам не бива така.