читав феминки дека бело морало во Систина и во carters кога купував ми нагласија исто, а за Ремедика прашувам да не имаат правила како Систина
Можно е да сум грешка, ама продавачките ми кажаа така да си прашам за Ремедика знам дека сте поупатени затоа прашувам
Не постои такво нешто во систина. Од кај им текнуваат такви работи на луѓево?! Си го облекуваш детето во што сакаш
Зфраво девојки. Нова сум на форумов . Ме интересира како сте задоволни од Санте Плус. И ако има некоја скоро породена природно да ми каже колкави се трошоците одприлика.
Јас носев маски, средство за дезинфекција, новчаник, долна облека, лабело, стегачи, шноли, паста за заби си носев моја, чешел, носев моја четка со футрола, слушалки за телефон, регенератор за коса, полнач, маскара(си ставив малку на излегување), за бебето носев едно дрвено за да го сликам. Бев со ранец
И јас се распрашувам за Санте. Имам блиска која е сестра таму, она сите лекари ги фали. Ми рече кој доктор и да го избереш нема да згрешиш. И други искуства што читам задоволни се. Јас планирам кај Елма да идам за консултација. За природен пораѓај зборам, има плус најмалце 50€ трошок. И епидурална не им е во пакет, но и да е бесплатна мислам дека не би ја ставила.
Пр Пред некој ден имаа објавено промо пакет од 550€ мислам дека беше. Во оваа цена сигурно не се вклучени деновите за престој, и некој плус трошоци ама сепак мислам дека доаѓа на ред цената за на приватно.
Па не знам, би сакала како со првото без никаква анестезија. Дури и царски да бидам само би имала страв од боцнање во грб
I da ne stavas,jas se porodiv vo Sante pred 4 god togas priroden poragjaj bese 850€i bese vklucen vo cenata i epiduralot,jas ne sakav da mi stvat,i pokraj toa sto imam visok stepen na tolerancija na bolka,mn negativni iskustva vo vrska so epiduralot procitav i toa mi bese dovolno ... 550€ priroden poragaj plus 12000’den epidural inaku nemaat skrieni trosoci eve od mesinger poraka nivna : “Cena za spontano poroduvanje iznesuva 550 eur Cena za carski iznesuva 850 eue Paketot vklucuva pregledi od 36ta nedela, do poroduvanje. Samoto prooduvanje, prestoj vo bolnicata, prvi krvni ispituvanja za vas i za bebeto, tsh skrinign za bebeto. Prva kontrola 7-10 dena po ispis kaj ginekolog i kaj pedijatar Za obezboluvanje pri spontano poroduvanje se doplaka 12.000 den ,a za carski ne se doolakja toe e vkupna cena so anestezija ... Za podetalni informacii javete se na 075/460-209...”
https://sdk.mk/index.php/zdravstvo/...i-1-850-denari-po-test/#.X2xulEQnrBE.facebook Ова ке важи и за нас што мораме да го направиме тестот пред породување?