Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Чекајте малце, јас имав направено крвна група, но од Систина не ми ја побараа. Ми направија они крвна група ама не ми наплатија за тоа. Дополнителни трошоци ми беа Ковид тест и некое испитување за бебето.
    Инаку за природен пораѓај на золвата и земаа брис и крв кога ја примија. И после саат ипол некаде и рекоа дека е негативна.
    И не даваат балони. Мм носеше бомбоњери и му ги земале доле, а на друг татко му ги земале балоните.

2. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Колку се доплаќа дневно додатно останување некој ден во Ремедика, ако нешто плус те задржат?

3. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Здраво. За во Ре Медика дали треба во торбицата да спакувам памперс или имаат таму за излегување од болница? Благодарам.

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Има, ќе му стават тие. Само несесер ти треба со ствари што си ги користиш за себе како што имаме пишувано и погоре и алишта за излегување (можат на денот да ти ги донесат). И да ги притреба нешто во меѓувреме можат да ти донесат до доле, па сестра ќе ти донесе до соба.

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Благодарам многу.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    273
    Какви ви се искуствата од Санте? Дали има мајка што брзо се породила во Санте или пак е пред пораѓање?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra1206

Sandra1206 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    96
    @Butterfly1107 И јас ќе се пораѓам во Систина. Баш денес бев на прв преглед/ехо кај Петровска, но ништо не ми спомна ни за ковид тест ни за крвна група, само некои општи прашања околу брисеви, крвна слика, некои терапии и сл. и ми рече да дојдам на 19.10 претпоставувам тоа е за прво ЦТГ. Како беше процедурата ти кога почна да одиш на прегледи пред породување?

На Ana Bela1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Јас одев кај Димчев за битните прегледи, во 12та, 20та, 28ма и 34та недела.
    После тоа од 36та почнав со цтг и ехо, бидејќи немав контракции, следно бев во 37ма недела, па во 38+3 и тука покажа контракции. Отидов пак следниот ден на цтг, ми закажаа царски, ми земаа крв и брисеви. Следниот ден 38+5 ме породија царски.

На Sandra1206 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chemscy

Chemscy Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Јас се породив Систина пред 3 недели, брис за PCR одма на прием ти земаат, резултати за некој саат иако јас кога некој влегуваше во соба носев маска. Крвна група прашуваат, не признаваат картонче од возачка ама и земаат крв да проверат и не се доплаќа.

На Sandra1206 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ana Bela1234

Ana Bela1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки и јас ќе се пораѓам во Систина имам закажано царски рез.Каков тест за коронавирусот прават,преку крв или брис од нос и грло.Поздрав

11. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Брис од нос и грло.

12. Ana Bela1234

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Да ни е со лесно и Бог да не чува

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ana Bela1234

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    И Мене на 19 ми закажаа цтг .Во петокот бев и закажавме датум за пораѓај.А за Ковид тест не ми спомна докторот но со сигурност ќе ни прават.

Брис од нос и грло или преку крвта.На моја пријателка која се породи Систина со царски рез и зеле преку крвта тест за Ковид 19

Последна измена од модератор: 13 октомври 2020
  14. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Јас се породив со царски и мене ми земаа брисеви и преку крв плус.

15. Ana Bela1234

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Го пуштаат сопругот во соба да седи кај родилката?Во собите само една родилка има?Мислев дека по две има во соба или како ќе ти се погоди ?

Кога се породи ти?Дали беше сама во собата или со цимерка?и дали сопругот беше тука со тебе ?поздрав и да ти е здраво и живо бебчето

Последна измена од модератор: 13 октомври 2020
  16. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    11 јуни се породив, имав цимерка 2 дена после бев сама, сопругот доаѓаше еднаш дневно да не види.
    Благодарам :D

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Дента кога ќе се породиш ќе дојде после пораѓај и не прават притисок за колку да седи. После, како за сите. Посета од 10-12 секој ден.

Јас кога бев претежно сите беа сами во соба.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Женски породени во Систина! Ехо на срце, кој направи на бебето ваше?! Ме следи од пакетот, ама никако да закажам. Прво, не бил Драшко, некоја докторка. После, тие што се во пакет, Драшко ги работел. Ај вчера ѕвонам да закажам, не можело кај драшко, он правел само фетална ехокардиографија. Денес треба да ми јават кој да го направи прегледот.
    Со првото, по пораѓај си ја прегледаа по дифолт и Драшко ми даде извештај. Ова сега голгота. Никој не знае. Или на тошо се прават. Не може јас прва да сум што го има прегледов во пакетот за пораѓај.

Скоро и кога бев на преглед, ми вика таа на пулт имаш за плаќање крвни анализи, хепатити и сл. Викам од кај тоа? Грешно ми ги внеле пред пораѓај анализите што се дел од пакетот. Не се нормални!

19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас се породив во Ремедика, наслушаа шум на срце на последната контрола и закажав во систина кај др Светлана за нареден понеделник

20. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    25.572
    Ајдеее, хаос! Не му го направија на бебе уште во болница?
    И мене Драшко ми даде извештај за првото.
    А сега пак за второво, на втор скрининг кај Димчев ми рече еве гледам дека е се супер, нема потреба да одиш дополнително за фетално ехокардио, така што сега нема ни да ме следи за бебе.