Во сала го ставаат катетерот, после спиналната. Ништо нема да осетиш, не се плаши. Пред сала, во соба само клизма ќе ти стават и одиш на пораѓај. Со лесно
Бебево кога требаше да цица мислам добро е вратот што не му го шинаа мислам се утепа од врескање секој пат кога го носеа, после тоа ми го оставија подолго време да не кажам цел ден во соба го земаа еднаш јадење да му дадат и имаше една смрдла ја мрзеше да живее да не кажам толку не заинтересирано створење немам видено само што го донесе се покака и ми вика па спие да не го разбудам да не треба да се вцрви па да не споре после од плачење глупача
Јас се породив со царски рез во октомври и над кислородот во ноздрите, носев маска, не ми дозволија да ја извадам.
Мајки, некоја од вас сега брзо што се има породено во систина случајно да не ги има пакетите на породување, природно и со царски? Конкретно за со царски? На нивната страна стои ама незнам дали истото е вклучено и сега со оглед на ситуацијава. Благодарам однапред
Разбирам се на визита пред се мајката се штити со маска ради бебето, но на пораѓај маска нема смисла на таа болка и стрес не е хумано, не сме животни да му се сневиди
Не можам да ја најдам другата тема па ќе прашам овде. За Ремедика, дали треба да си носам сапун, шампон, купка, паста за заби за мене или даваат таму? Медицински маски, средство за дезинфекција има или и тоа треба? И за излегување од болница дали памперс да спремам за бебе или ќе му стават таму?
Сапун не ти треба, шампон, купка и паста за заби да. Друго - лабело, стефач за коса, влажни за на наткасна да си ставиш да си користиш тука ако сакаш, палома, евентуално слушалки за тел. Носи си и такви влошки за гради - за таму не ти требаат пошто по спавача си, секако нема што да ги држи, ама за излегување да не си ја направиш облеката лом (барем мене ми течеше многу). Носи си и маски, но не носевме ние во соба и никој ништо не ни рече - ни сестри ни доктори. Средство за дезинфекција има - на секој кревет голема туба со пумпа. Јас би си земала мало пакување за на наткасна. Пелена за бебето ставаат од таму. Тоа носев јас што ми требаше. Ако ми текне уште нешто ќе пишам, сма мислам дека е тоа тоа
Е како може така? Си дошла на пораѓај и излезе позитивен тест и така ли ќе те остават со болки? Па и ова со носење маски за време на продување ми е нон сенс и нечовечки. Мислам некој дека спомна поназад дека имало просторија за позитивни трудници. Ај ве молам некој што имал искуство скоро да ни разјасне.
Нема да те остават така него додека се чека тестот пациентот е изолиран,доколку е позитивен тестот после породување го префрлаат на гак. Ова за ремедика
Значи и во таков случај, да испадне позитивен тест за ковид а еве не си знаела и немаш симптоми, те примаат за породување па после тоа те префрлаат во ГАК. Пак не ми е ок некако, ама ваљда мора така.